ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Krevetės su mangais ir avokadais sojos padaže – neįmanoma atsispirti
Receptai

Krevetės su mangais ir avokadais sojos padaže – neįmanoma atsispirti

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-22
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Krevetės su mangais ir avokadais sojos padaže
Krevetės su mangais ir avokadais sojos padaže

Krevetės su mangais ir avokadais sojos padaže – šis patiekalas yra gaivus ir subalansuotas, čia puikiai dera švelniai apskrudintos krevetės su tropiniais vaisiais ir aromatingais prieskoniais. Visi ingredientai susimaišo į spalvingą ir skoniais turtingą derinį. Patiekus su ryžiais ir pagardinus sezamų sėklomis bei citrinos sultimis, patiekalas tampa dar gaivesnis ir aromatingesnis, todėl tai puikus pasirinkimas lengviems pietums ar vakarienei.

Krevetės su mangais ir avokadais sojos padaže: receptas

Ingredientai:

  • 500g krevečių
  • 1 mangas
  • 1 avokadas
  • 1 svogūnas (vidutinio dydžio)
  • 4 česnako skiltelės
  • 2 arb. š. sviesto
  • 2 valg. š. sojos
  • 1 arb. š. medaus
  • Kelios šakelės petražolių
  • Citrinos skiltelė (patiekimui)
  • Ryžiai (patiekimui)
  • Sezamo sėklos (patiekimui)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitintoje keptuvė ištirpinti šiek tiek sviesto ir sudėti kepti smulkiai kapotą svogūną.
2. Apkepus svogūnui į keptuvę dėti traiškytus česnakus ir kepti 30 sec.
3. Tuomet į keptuvę suberti išvalytas krevetes.
4. Kai krevetės apkepa ir tampa švelniai rausvos, tuomet supilti sojos padažą ir sudėti medų.
5. Trumpai viską pakepti, gerai išmaišyti. Išjungti kaitrą.
6. Mangą supjaustyti nedideliais kubeliais ir sudėti į dubenį.
7. Avokadą taip pat supjaustyti smulkiai ir sudėti prie mango.
8. Ten pat sudėti krevetes su padažu iš keptuvės.
9. Petražoles smulkiai sukapoti ir suberti prie krevečių.
10. Viską labai gerai išmaišyti.
11. Patiekti su virtais ryžiais, apibarstyti sezamų sėklomis, apšlakstyti citrinos sultimis.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Jurita. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje. 

Taip pat skaitykite

Marinuoti pomidorai su česnaku, kurių nereikia konservuoti
Marinuoti pomidorai su česnaku, kurių nereikia konservuoti
2025-08-27
Kaip iš tikrųjų teisingai pjaustyti ir serviruoti vaisius.
Kaip iš tikrųjų teisingai pjaustyti ir serviruoti vaisius?
2025-07-05
Antienos suktinukai su morkomis, svogūnais ir grybais
Antienos suktinukai su morkomis, svogūnais ir grybais
2025-08-09
Ką daryti, kad bulviniams blynams skirtos bulvės nepatamsėtų?
Ką daryti, kad bulviniams blynams skirtos bulvės nepatamsėtų?
2025-09-23
ŽYMOS:avokadaskrevetėsmangasSojos padažas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kasdienė kūryba – paprastas būdas sumažinti stresą ir pagerinti savijautą
Sveikata ir grožis

Kasdienė kūryba – paprastas būdas sumažinti stresą ir pagerinti savijautą

Capri kelnės
Gyvenimas

Pamirškite tai: pats blogiausias dalykas, kurį dievina visos vyresnės nei 50 metų moterys

Varškės pyragas su obuoliais
Desertai

Švelnus varškės pyragas su obuolių skiltelėmis

Levandos. Pasidalijo patarimais kaip sodinti ir ką jos mėgsta.
Sodas ir daržas

Dievinate levandas? Pasidalijo patarimais, kaip sodinti ir ką levandos mėgsta labiausiai

Meilės nauda: 5 būdai, kaip ji gerina jūsų sveikatą
Sveikata ir grožis

Meilės nauda: 5 būdai, kaip ji gerina jūsų sveikatą

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?