ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Kuo skiriasi tigrinės, karališkosios ir paprastos krevetės?
Naudinga

Kuo skiriasi tigrinės, karališkosios ir paprastos krevetės?

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2025-08-25
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kuo skiriasi tigrinės, karališkosios ir paprastos krevetės?
Kuo skiriasi tigrinės, karališkosios ir paprastos krevetės?

Krevetės – viena populiariausių jūros gėrybių, dažnai atsiduriančių tiek ant kasdienio stalo, tiek prabangių restoranų meniu. Jos vertinamos dėl švelnaus skonio, lengvo paruošimo ir maistingumo. Tačiau pirkėjai dažnai susiduria su klausimu: kuo skiriasi tigrinės, karališkosios ir paprastos krevetės? Nors iš pirmo žvilgsnio jos atrodo panašios, skirtumų išties netrūksta.

Tigrinės krevetės – išskirtinės savo dydžiu ir raštais

Tigrinės krevetės išsiskiria savo įspūdingu dydžiu ir ryškiais dryžuotais raštais ant kiauto. Jos dažniausiai auga šiltuose Indijos ar Ramiojo vandenyno vandenyse. Šios krevetės pasižymi tvirtu, mėsingesniu minkštimu, todėl puikiai tinka kepimui ant grotelių ar griliuje. Tigrinės krevetės dažnai pasirenkamos ypatingoms progoms, nes ne tik skaniai atrodo lėkštėje, bet ir suteikia išraiškingesnį skonį patiekalams.

Tigrinės krevetės – išskirtinės savo dydžiu ir raštais

Karališkosios krevetės – prabangos simbolis

Karališkosios krevetės laikomos viena iš prabangiausių rūšių. Jos paprastai būna didelės, mėsos jose gausu, o skonis šiek tiek saldesnis nei kitų rūšių. Šios krevetės dažnai naudojamos aukštosios virtuvės patiekaluose – nuo elegantiškų užkandžių iki rafinuotų makaronų ar risoto. Karališkosios krevetės dėl savo dydžio ir tekstūros yra labai mėgstamos gurmanų, nes puikiai sugeria prieskonius bei padažus.

Paprastos krevetės – universaliausios virtuvėje

Paprastos krevetės yra dažniausiai sutinkamos parduotuvėse ir restoranų meniu. Jos būna mažesnės nei tigrinės ar karališkosios, tačiau pasižymi švelniu skoniu ir greitu paruošimu. Paprastos krevetės tinka salotoms, makaronams, sriuboms ar užkandžiams. Jos dažnai laikomos praktišku pasirinkimu kasdieniams patiekalams, nes yra pigesnės, lengviau prieinamos ir itin universalios.

Taip pat skaitykite

Makaronai su avokadų padažu
Makaronai su avokadų padažu – pavasariškai žali
2025-06-26
Makaronai su lašišos filė ir brokoliais
Makaronai su lašišos filė ir brokoliais: greitai paruošiamas patiekalas
2025-07-21
Šis burokėlių kepimo būdas - tikra interneto sensacija. Idėjos kur panaudoti keptus burokėlius
Šis burokėlių kepimo būdas – tikra interneto sensacija. Idėjos kur panaudoti keptus burokėlius
2025-11-20
Makaronai su lašiša ir smidrais
Makaronai su lašiša ir smidrais
2025-06-05

Kurią rūšį pasirinkti?

Renkantis krevetes verta atsižvelgti į patiekalo pobūdį ir progą. Jei norisi prabangos ir įspūdingo pateikimo – idealiai tiks karališkosios ar tigrinės krevetės. Kasdieniams pietums ar greitam užkandžiui puikiai tiks paprastos krevetės. Svarbiausia atkreipti dėmesį į jų šviežumą – tik tada krevetės išsaugos savo tikrąjį skonį ir naudingąsias savybes.

Šaltinis: howstuffworks.com

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Jūros gėrybėskrevetės

AutoriusSaulena
Sveiki! Aš – Saulena, rašau straipsnius Ub.lt portale. Labiausiai domiuosi psichologijos temomis ir sveika gyvensena. Mano tikslas – ne tik sudominti skaitytojus, bet ir padėti geriau pažinti save, rasti praktiškų patarimų emocinei bei fizinei gerovei ir atsakymų į kasdien kylančius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Virtuvės šefė pataria: šis vienas prieskonis padarys keptus kiaušinius ypač skanius
Gyvenimas

Virtuvės šefė pataria: šis vienas prieskonis ir kepti kiaušiniai bus daug skanesni

Gira – mėgiamas lietuvių gėrimas. Jos istorija ir patarimai kaip pasigaminti
Gėrimai

Gira – mėgiamas lietuvių gėrimas. Jos istorija ir patarimai kaip pasigaminti

Sužinokite, kaip patiems pasidaryti ploviklį skalbiniams
Uncategorized

Sužinokite, kaip patiems pasidaryti ploviklį skalbiniams

Aliuminio folija, ar išties ji mums pavojinga?
Sveikata ir grožis

Ar aliuminio folija išties kenksminga mūsų sveikatai? Atsako ekspertai

Kodėl neturėtumėte atsisakyti kavos: medikai pateikė pagrindinius argumentus
Sveikata ir grožis

Kodėl neturėtumėte atsisakyti kavos: medikai pateikė pagrindinius argumentus

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?