ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Gyvenimas » Namai ir patarimai » Kur panaudoti likusius kiaušinių baltymus? Naudingi patarimai virtuvėje
Gyvenimas

Kur panaudoti likusius kiaušinių baltymus? Naudingi patarimai virtuvėje

Miglė Staknytė
Autorius Miglė Staknytė
Publikuota: 2025-08-08
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kur panaudoti likusius kiaušinių baltymus? Naudingi patarimai virtuvėje
Kur panaudoti likusius kiaušinių baltymus? Naudingi patarimai virtuvėje

Ruošiant desertus, kuriuose naudojama daug kiaušinių trynių – pavyzdžiui, šokoladinius pudinginius tortus ar kremus – dažnai lieka nemažai kiaušinių baltymų. Užuot juos išmetus, verta žinoti, kaip kiaušinių baltymus galima kūrybiškai panaudoti kitose virtuvės idėjose.

Kaip laikyti kiaušinių baltymus?

  • Šaldytuve – sandariame inde kiaušinių baltymai gali būti laikomi iki 3 dienų.
  • Šaldiklyje – žali baltymai puikiai tinka užšaldyti. Patogiausia juos iš pradžių supilti į ledukų formeles, o vėliau – perkelti į sandarų indą ar šaldymo maišelį. Naudojimui pakanka atitirpinti per naktį šaldytuve. Tačiau tokie baltymai netinka receptams, kuriuose reikalingas jų plakimas iki purumo, pavyzdžiui, morengams.
Likusius kiaušinių baltymus panaudokite omlete

Populiariausi baltymų panaudojimo būdai

1. Omletai
Kiaušinių baltymai puikiai tinka liesesniam omletui arba gali būti įmaišyti į įprastą omleto masę. Tai puikus baltymingas pasirinkimas pusryčiams.

2. Kiaušinių sriubos
Azijietiškos sriubos, tokios kaip kiniška vištienos ir kukurūzų sriuba ar aštri ir rūgšti sriuba, dažnai gardinamos kiaušinio baltymų „juostelėmis”. Baltymai tiesiog supilami į karštą sultinį maišant – paprasta ir efektyvu.

3. Naminė traški granola
Norint gauti grumstelinės tekstūros granolą, galima naudoti kiaušinių baltymus. Be to, tai puikus būdas sunaudoti įvairius riešutus ir džiovintus vaisius, kurie jau ilgėliau guli spintelėje.

Taip pat skaitykite

Bombardavimas meile: kas tai yra ir kodėl tai pavojinga?
Bombardavimas meile: kas tai yra ir kodėl tai pavojinga?
2025-06-25
Kaip tinkamai persodinti kambarinius augalus?
Kaip tinkamai persodinti kambarinius augalus?
2025-06-24
7 dalykai atitolinantys nuo sėkmės. Sėkmingas žmogus
Pasak psichologų, šie 7 dalykai jums gali kliudyti tapti sėkmingais
2025-07-27
Įdomūs faktai apie draugystę, kurių nežinojote.
Įdomūs faktai apie draugystę, kurių tikriausiai nežinojote
2025-06-28

4. Itališki migdolų sausainiai. Itališki migdolų sausainiai – puiki alternatyva saldumynams. Jie ne tik gardūs, bet ir be miltų – tinka net jautriems glitimui žmonėms.

5. Šokoladiniai sausainiai be miltų

6. Pavlova. Tai bene populiariausias pasiūlymas likusiems kiaušinių baltymams – purūs morenginiai pyragai su plakta grietinėle ir uogomis. Vis dėlto, kai ruošiami sodrūs desertai su daug trynių, antras desertas dažnai tampa pertekliniu. Tačiau jei pasitaiko proga, pavlova tikrai gali tapti šventiniu stalo akcentu.

Kiaušinių baltymai – vertinga žaliava, kurią galima panaudoti daugeliu skirtingų būdų. Nuo pusryčių patiekalų iki desertų – svarbiausia jų neišmesti ir žinoti, kaip tinkamai laikyti bei kūrybiškai pritaikyti virtuvėje.

Šaltinis: recipetineats.com

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:kiaušiniaiKiaušinių baltymai

AutoriusMiglė Staknytė
Esu Miglė Staknytė – rašau apie gyvenimą, žmones ir madą. Mane įkvepia kasdienybėje slypintys pasakojimai, įdomūs charakteriai ir stiliaus detalės. Tikiu, kad kiekvienas žmogus turi savitą istoriją, o mada – tai ne tik drabužiai, bet ir saviraiškos būdas.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

5 netikėti ženklai, kad skubiai reikia atostogų
Gyvenimas

Psichologiniai pažeidžiamumai ir pažinčių programėlės

2025-06-06
Kaip įveikti išsiskyrimą: 7 žingsniai į emocinį atsigavimą
Gyvenimas

Kaip įveikti išsiskyrimą: 7 žingsniai į emocinį atsigavimą ir naują pradžią

2025-08-08
Darote klaidą jei grynuosius pinigus laikote šiose namų vietose.
Gyvenimas

Darote didelę klaidą, jei grynuosius pinigus laikote šiose namų vietose

2025-07-19
Kodėl būtina saugoti bites? Atsako aplinkosaugininkai
Gyvenimas

Kodėl būtina saugoti bites? Atsako aplinkosaugininkai

2025-06-04

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?