ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Kvapnios kardamono bandelės
Desertai

Kvapnios kardamono bandelės

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-09-07
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Kvapnios kardamono bandelės
Kvapnios kardamono bandelės

Kvapnios kardamono bandelės – jos pasižymi švelnia, puria tekstūra ir subtiliai saldžiu, prieskonių aromatu. Jos puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek desertui, ypač su puodeliu kavos ar arbatos.

Kvapnios kardamono bandelės: receptas

Skonio derinys tarp minkštos tešlos, švelnaus cinamono ir kardamono aromato bei lengvai traški viršutinė pluta suteikia malonų kontrastą ir pavers kiekvieną kąsnį ypatingu.

Ingredientai:

  • 1 arb. š. malto kardamono
  • 250 ml pieno
  • 125 g sviesto
  • 350 g miltų
  • 150 g smulkaus rudojo cukraus
  • 7 g sausų mielių
  • ½ arb. š. druskos
  • aliejaus (tešlai patepti)
  • ¼ arb. š. malto cinamono
  • 1 kiaušinis

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Pašildyti pieną puode iki garavimo, bet neužvirti. Įdėti 35 g sviesto ir maišyti kol ištirps. Atidėto, kad atvėstų iki drungnos temperatūros.
2. Dideliame dubenyje arba plaktuvo dubenyje sumaišyti miltus, 50 g cukraus, mieles ir druską. Supilti pieną.
3. Maišyti mediniu šaukštu arba maišytuvo kabliu, kol susidarys minkšta tešla. Maišytuve minkykite 5 minutes arba ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus rankomis 10 min, kol tešla taps elastinga ir lygi.
4. Padėti tešlą atgal į dubenį, uždengti aliejumi patepta plėvele arba drėgnu rankšluostėliu ir palikti kilti kol padvigubės (apie 1-2 val). Alternatyviai, tešlą galima palikti šaldytuve per naktį.
5. Sumaišyti maltą kardamoną su likusiu 100 g cukraus. Atidėkite 1½ šaukštelio šio kardamono cukraus paskutiniam žingsniui.
6. Likusius 90 g sviesto ir cinamoną sutrinti šakute ir sumaišyti su likusiu kardamono cukrumi.
7. Išversti tešlą ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus. Iškočioti į 35×30 cm stačiakampį, trumpesniu kraštu link savęs. Paskirstyti kardamono sviestą ant viso paviršiaus iki kraštų.
8. Viršutinį trečdalį užlenkti ant vidurinės dalies, tada apatinį trečdalį užlenkti per visą ilgį, kad susidarytų trys sluoksniai su sviestu. Lengvai iškočioti dar kartą, kad sluoksniai suliptų, ir suformuoti atgal į apie 15×30 cm dydžio stačiakampį.
9. Supjaustyti tešlą į 8 vienodas juosteles, apie 15×3,5 cm dydžio. Kiekvieną juostelę supjaustyti į tris dalis, paliekant viršuje šiek tiek sujungtas, ir supinti.
10. Suvynioti pynę nuo viršaus, kaip suktinį. Padėti bandeles ant kepimo popieriumi išklotų skardų, su suformuotais galais po apačia, kad neišsiskleistų, paliekant tarpus.
11. Uždengti šiek tiek aliejumi patepta plėvele ir palikti kilti šiltoje vietoje, kol padvigubės (apie 30-50 min). Įkaitinti orkaitę iki 190C temperatūros.
12. Aptepti plaktu kiaušiniu, apibarstyti rezervuotu kardamono cukrumi. Kepti 20-22 min, pasukdami skardas per vidurį, jei bandelės nevienodai paruduos. Suvalgyti per 2 dienas, prieš valgant pašildant orkaitėje 5 min, arba užšaldyti iki 2 mėn.

Taip pat skaitykite

Keksiukai su alyvuogėmis
Keksiukai su alyvuogėmis – tobuli piknikui ar išvykai
2025-07-18
Duona su cukinijomis
Duona su cukinijomis – sveikuoliška ir gardi alternatyva sumuštiniams
2025-07-21
Baskų sūrio pyragas su baltuoju šokoladu
Baskų sūrio pyragas su baltuoju šokoladu
2025-07-11
Naminiai sultinio kubeliai, kaip pasigaminti?
Naminiai sultinio kubeliai: išbandę parduotuvėje tikrai daugiau nepirksite
2025-06-13

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Kvapnios kardamono bandelės

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Šiltos bulvių salotos su ridikėliais
Receptai

Šiltos bulvių salotos su ridikėliais

Kreminė bulvių sriuba
Receptai

Kreminė bulvių sriuba – dubenėlis šilumos

Katės šildo žmogaus skaudamas vietas
Gyvenimas

Kodėl katės miega ant žmonių skaudamų vietų? Atsako ekspertai

Saldus vyniotinis su aviečių džemu
Desertai

Saldus vyniotinis su aviečių džemu: desertas, kuris sužavės visus

Sūrūs sausainiai su parmezano sūriu
Receptai

Sūrūs sausainiai su parmezano sūriu – visų svečių mėgiamiausi

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?