ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Labai skani serbentų uogienė. Užtruksite vos 10 minučių
Receptai

Labai skani serbentų uogienė. Užtruksite vos 10 minučių

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-03
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Fantastiška, itin paprasta ir greita uogienė iš raudonųjų serbentų. Supilkite ją tiesiai iš puodo į stiklainius ir nebevirkite – tiesiog leiskite atvėsti ir mėgaukitės šia uogiene ištisus metus.

Labai skani serbentų uogienė. Užtruksite vos 10 minučių
Labai skani serbentų uogienė. Užtruksite vos 10 minučių

Serbentų uogienės receptas

Šis raudonųjų serbentų uogienės receptas yra itin paprastas ir greitas, puikiai tinkantis tiems, kurie nori gardžios uogienės be ilgo virimo. Išspaudus sultis ir sumaišius su cukrumi, uogienė iš karto supilama į stiklainius – jos nereikia ilgai virti, todėl išlaikomas natūralus vaisių skonis. Papildomi prieskoniai, tokie kaip cinamonas ar vanilė, gali suteikti uogienei dar aromatingesnio ir išskirtinio skonio. Tai praktiškas receptas, leidžiantis mėgautis šviežia uogiene ištisus metus.

Ingredientai

  • Raudonieji serbentai;
  • Cukrus.

Neprivaloma:

Taip pat skaitykite

Moliūgų blynai su sviestiniu sirupu
Moliūgų blynai su sviestiniu sirupu: saldžiai dienos pradžiai
2025-08-11
Grybai pasaulio virtuvėse skoniai ir tradicijos
Grybai pasaulio virtuvėse: skoniai ir tradicijos
2025-07-23
Feta sūris, jo atsiradimas ir 3 idėjos, ką pagaminti.
Feta sūris, jo atsiradimas ir 3 idėjos kaip jį panaudoti?
2025-08-09
Smidrų salotos su bolivine balanda, granatais ir fetos sūriu
Smidrų salotos su bolivine balanda, granatais ir fetos sūriu
2025-06-04
  • Vanilė;
  • Cinamonas;
  • Žvaigždinis anyžius;
  • Kitų prieskoniai.

Kaip gaminti?

  1. Mums reikės 500 ml spaustų raudonųjų serbentų sulčių ir apie 450 ml granuliuoto cukraus.
  2. Cukraus kiekį galite reguliuoti pagal skonį. Nuplaukite serbentus. Sutrinkite juos sulčiaspaude.
  3. Arba perspauskite juos per sietelį, naudodami rankšluostį. Pasverkite išspaustas sultis – reikės 500 ml.
  4. Pasiruoškite reikiamą cukraus kiekį – 450 ml, bet galite dėti ir mažiau, tai priklauso nuo jūsų skonio. Pasiruoškite didesnį puodą nesvylančiu dugnu. Į jį supilkite išspaustas sultis.
  5. Užvirkite ir virkite 5 minutes. Įdėkite cukraus. Virkite 3-4 minutes nuolat maišydami.
  6. Atsižvelgiant į serbentų rūgštingumą, cukraus santykį galite reguliuoti iki 1:1, arba galite dėti mažiau cukraus. Karštą uogienę iš karto per piltuvėlį supilkite į švarius stiklainius.
  7. Gerai nuvalykite stiklainių kraštus ir sandariai užsukite dangtelius. Uždarytus stiklainius apverskite aukštyn kojomis apie 10 minučių. Iš vienos partijos turėsite apie 660 ml serbentų uogienės. Jei norite, uogienę galite pagardinti cinamonu ar kitais aromatingais prieskoniais.

Nedvejodami pakoreguokite receptą pagal savo skonį.

Skanaus!

ŽYMOS:SerbentaiSerbentų uogienėuogienės

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip pereiti nuo susirašinėjimo iki pirmo pasimatymo
Gyvenimas

Kaip pereiti nuo susirašinėjimo iki pirmo pasimatymo: patarimai, kaip nesugadinti pirmojo įspūdžio

Ką besikeičiantis vyzdžių dydis sako apie jūsų sveikatą?
Sveikata ir grožis

Ką besikeičiantis vyzdžių dydis sako apie jūsų sveikatą?

Chia sėklų pudingas: ne tik madingas desertas, bet ir itin sveiki pusryčiai
Sveikata ir grožis

Chia sėklų pudingas: ne tik madingas desertas, bet ir itin sveiki pusryčiai

Rankšluosčiai, jų priežiūra ir skalbimas
Gyvenimas

Kodėl rankšluosčius geriausia skalbti atskirai?

Ar verta investuoti į kriptovaliutas 2025-aisiais?
Ekonomika ir verslas

Ar verta investuoti į kriptovaliutas 2025-aisiais? Apžvalga iš IT ir finansų perspektyvos

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?