ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Lašiša daržovių ir grietinėlės padaže
Receptai

Lašiša daržovių ir grietinėlės padaže

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-04
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Lašiša daržovių ir grietinėlės padaže – tai gardus ir sotus derinys, kuriame dera švelni, sultinga lašiša, gardžios daržovės ir kreminis padažas su špinatais.

Lašiša daržovių ir grietinėlės padaže
Lašiša daržovių ir grietinėlės padaže

Lašiša daržovių ir grietinėlės padaže: receptas

Tai puikus pasirinkimas norint pasilepinti išskirtiniu, bet nesudėtingu patiekalu, kuris puikiai tiks tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.

Ingredientai:

  • 4 lašišos filė gabalėliai
  • Gabalėlis sviesto (kepti)
  • 2 svogūnai
  • 2-3 česnakų skiltelės
  • 200 g pievagrybių
  • 1 paprika
  • Didelė sauja špinatų
  • 200 ml grietinėlės (norimo riebumo)
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • 1 citrina
  • Šiek tiek kietojo sūrio

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Lašišos gabalėlius pamarinuoti su druska ir pipirais.
2. Į keptuvę dėti sviesto, įkaitinti ir tuomet dėti kepti lašišą. Ją lengvai apkepi iš abiejų pusių kol šiek tiek apskrus.
3. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, česnakus smulkiai sukapoti, pievagrybius supjaustyti griežinėliais, o papriką – juostelėmis.
4. Apkeptą lašišą atidėti į lėkštę, o daržoves sudėti į keptuvę ir šiek tiek patroškinti.
5. Į keptuvę sudėti špinatus ir supilti grietinėlę.
6. Viską išmaišyti ir šiek tiek patroškinti.
7. Citriną supjaustyti griežinėliais ir juos išdėlioti keptuvėje.
8. Į keptuvę grąžinti lašišą ir dar kelias minutes viską patroškinti.
9. Gausiai apibarstyti kietuoju sūriu ir patiekti su mėgstamais makaronais.

Taip pat skaitykite

Garuose ruoštas ešerys su padažu
Garuose ruoštas ešerys su padažu
2025-06-04
5 klaidos, kurias daro daugelis, virdami morkas
5 klaidos, kurias daro daugelis, virdami morkas
2025-09-23
Jogurtinis padažas prie šašlykų
Jogurtinis padažas prie šašlykų nustebins kiekvieną paragavusį
2025-07-09
Bulvių virtinukai aštriame arrabbiata padaže
Bulvių virtinukai aštriame arrabbiata padaže
2025-06-04


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Jurita. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje. 

ŽYMOS:daržovėsgrietinėlėlašiša

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ruošimasis kelionei. 4 dažniausiai daromos klaidos
Gyvenimas

Pasak ekspertų, žmonės pakuodami daiktus kelionei dažnai daro šias 4 klaidas

7 vaisiai, kurių nereikėtų laikyti šaldytuve: kaip išsaugoti skonį ir kokybę
Gyvenimas

7 vaisiai, kurių nereikėtų laikyti šaldytuve: kaip išsaugoti skonį ir kokybę

Kodėl turime uodegikaulį, bet neturime uodegos?
Įdomu

Kodėl turime uodegikaulį, bet neturime uodegos?

Artėja lietus, o jūs vos laikotės ant kojų? Kodėl tampame mieguisti?
Įdomu

Artėja lietus, o jūs vos laikotės ant kojų? Kodėl tampame mieguisti ir ką apie tai sako mokslas

Laiko kristalas - unikalus fizikų kūrinys, matomas plika akimi
Įdomu

Laiko kristalas – unikalus fizikų kūrinys, matomas plika akimi

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?