ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Lašiša su abrikosais ir pistacijomis: skonių harmonija jūsų lėkštėje
Receptai

Lašiša su abrikosais ir pistacijomis: skonių harmonija jūsų lėkštėje

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-10
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Lašiša su abrikosais ir pistacijomis: skonių harmonija jūsų lėkštėje
Lašiša su abrikosais ir pistacijomis: skonių harmonija jūsų lėkštėje

Ieškote vakarienės recepto, kuris ne tik būtų greitai paruošiamas, bet ir sužavėtų savo skoniais? Ši kepta lašiša su abrikosais ir pistacijomis, derinama su prieskoniais gardintu auksinės spalvos kalafioru, taps jūsų nauju mėgstamiausiu patiekalu. Subtilus lašišos minkštumas, malonus džemo saldumas ir riešutų traškumas kartu su aromatingu kalafioru sukuria nepakartojamą skonių balansą, kuris tiks tiek kasdieninei vakarienei, tiek ypatingai progai. Pasiruoškite sužavėti savo šeimą ar svečius!

Lašiša su abrikosais ir pistacijomis: receptas

Lašiša su abrikosais ir pistacijomis: receptas

Ingredientai:

  • 1 vidutinio dydžio kalafioras, supjaustytas mažais gabalėliais
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis maltų kalendrų
  • 1/2 arbatinio šaukštelio kumino
  • 1/4 arbatinio šaukštelio kardamono
  • 3/4 arbatinio šaukštelio druskos
  • 4 lašišos filė, po maždaug 180 g kiekviena
  • Šviežiai malti juodieji pipirai
  • 4 arbatiniai šaukšteliai abrikosų džemo
  • 1/3 puodelio stambiai kapotų pistacijų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

  1. Nustatykite orkaitės temperatūrą iki 200 °C. Išklokite 2 kepimo skardas folija.
  2. Ant vienos skardos sudėkite kalafioro gabalėlius. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite maltomis kalendromis, kuminu, kardamonu ir 1/4 šaukštelio druskos. Išmaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų. Paskirstykite vienu sluoksniu. Skrudinkite orkaitės apatinėje dalyje apie 30 min., pusė laiko praėjus – pamaišykite.
  3. Ant antros skardos sudėkite lašišos filė odos puse į apačią. Apibarstykite 1/2 šaukštelio druskos ir šviežiai maltų pipirų. Viršų patepkite abrikosų džemu ir apibarstykite pistacijomis. Švelniai prispauskite, kad riešutai priliptų.
  4. Kepkite orkaitės viršutinėje dalyje 14–16 min., kol lašiša taps minkšta, o įdūrus peiliu storumo vietoje – peilio galas bus šiltas.
  5. Skrudintą kalafiorą patiekite kartu su lašiša. Skanaus.

Lašiša su abrikosais ir pistacijomisis – puikus pasirinkimas norintiems sveikos, lengvai paruošiamos ir nepaprastai skanios vakarienės.

Šaltinis: https://chatelaine.com/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Abrikosailašišapistacijos

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kodėl šefai deda cukraus kepdami žuvį: gudrybė, kurią verta atsiminti
Naudinga

Kodėl šefai deda cukraus kepdami žuvį: gudrybė, kurią verta atsiminti

2025-07-10
Tortilijos su krevetėmis ir kopūstų salotomis
Receptai

Tortilijos su krevetėmis ir kopūstų salotomis

2025-06-04
Makaronai su špinatų ir šoninės padažu
Makaronų patiekalai

Makaronai su špinatų ir šoninės padažu

2025-06-05
Mėsos kukuliai pomidorų ir paprikų padaže
Mėsos patiekalai

Mėsos kukuliai pomidorų ir paprikų padaže

2025-07-06

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?