ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Lašiša su abrikosais ir pistacijomis: skonių harmonija jūsų lėkštėje
Receptai

Lašiša su abrikosais ir pistacijomis: skonių harmonija jūsų lėkštėje

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-10
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Lašiša su abrikosais ir pistacijomis: skonių harmonija jūsų lėkštėje
Lašiša su abrikosais ir pistacijomis: skonių harmonija jūsų lėkštėje

Ieškote vakarienės recepto, kuris ne tik būtų greitai paruošiamas, bet ir sužavėtų savo skoniais? Ši kepta lašiša su abrikosais ir pistacijomis, derinama su prieskoniais gardintu auksinės spalvos kalafioru, taps jūsų nauju mėgstamiausiu patiekalu. Subtilus lašišos minkštumas, malonus džemo saldumas ir riešutų traškumas kartu su aromatingu kalafioru sukuria nepakartojamą skonių balansą, kuris tiks tiek kasdieninei vakarienei, tiek ypatingai progai. Pasiruoškite sužavėti savo šeimą ar svečius!

Lašiša su abrikosais ir pistacijomis: receptas

Lašiša su abrikosais ir pistacijomis: receptas

Ingredientai:

  • 1 vidutinio dydžio kalafioras, supjaustytas mažais gabalėliais
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis maltų kalendrų
  • 1/2 arbatinio šaukštelio kumino
  • 1/4 arbatinio šaukštelio kardamono
  • 3/4 arbatinio šaukštelio druskos
  • 4 lašišos filė, po maždaug 180 g kiekviena
  • Šviežiai malti juodieji pipirai
  • 4 arbatiniai šaukšteliai abrikosų džemo
  • 1/3 puodelio stambiai kapotų pistacijų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Braškių trupiniuotis su migdolais
Braškių trupiniuotis su migdolais: desertas, kuris visus nustebins
2025-08-07
Vištienos ir bulvių virtinukų sriuba
Vištienos ir bulvių virtinukų sriuba: paprasta ir pilna skonio
2025-08-09
Gaivinančios vasaros dienoms: arbūzų salotos su feta sūriu
Gaivinančios vasaros dienoms: arbūzų salotos su feta sūriu
2025-06-29
Keptų bulvių salotos su kukurūzais ir saulėje džiovintais pomidorais
Keptų bulvių salotos su kukurūzais ir saulėje džiovintais pomidorais
2025-08-09
Gaminimo eiga:
  1. Nustatykite orkaitės temperatūrą iki 200 °C. Išklokite 2 kepimo skardas folija.
  2. Ant vienos skardos sudėkite kalafioro gabalėlius. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite maltomis kalendromis, kuminu, kardamonu ir 1/4 šaukštelio druskos. Išmaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų. Paskirstykite vienu sluoksniu. Skrudinkite orkaitės apatinėje dalyje apie 30 min., pusė laiko praėjus – pamaišykite.
  3. Ant antros skardos sudėkite lašišos filė odos puse į apačią. Apibarstykite 1/2 šaukštelio druskos ir šviežiai maltų pipirų. Viršų patepkite abrikosų džemu ir apibarstykite pistacijomis. Švelniai prispauskite, kad riešutai priliptų.
  4. Kepkite orkaitės viršutinėje dalyje 14–16 min., kol lašiša taps minkšta, o įdūrus peiliu storumo vietoje – peilio galas bus šiltas.
  5. Skrudintą kalafiorą patiekite kartu su lašiša. Skanaus.

Lašiša su abrikosais ir pistacijomisis – puikus pasirinkimas norintiems sveikos, lengvai paruošiamos ir nepaprastai skanios vakarienės.

Šaltinis: https://chatelaine.com/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Abrikosailašišapistacijos

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Jeigu tai nutiks Irane - pasekmes pajusime ir mes. Iranas
Lietuva ir pasaulis

Jeigu tai nutiks Irane – pasekmes pajusime ir mes

Galvos masažas
Sveikata ir grožis

Galvos masažas: kaip jį tinkamai atlikti, jog plaukai augtų greičiau?

Pomidorų lapai ir jų nauda daržui
Gyvenimas

Pomidorų lapai ir jų nauda apie kurią dauguma gailisi, jog nežinojo

Kada palanku kirpti plaukus 2025-aisiais
Gyvenimas

Kada palanku kirpti plaukus 2025-aisiais?

Lieknėjimo gudrybės: paprasti maisto pakeitimai, padėsiantys sulieknėti
Sveikata ir grožis

Lieknėjimo gudrybės: paprasti maisto pakeitimai, padėsiantys sulieknėti

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?