ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Lašišos ir žaliųjų žirnelių rizotas
Receptai

Lašišos ir žaliųjų žirnelių rizotas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-05
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Lašišos ir žaliųjų žirnelių rizotas – tai lengvas, tačiau išraiškingo skonio patiekalas, kuriame dera rūkyta lašiša, švelnūs žirneliai, gaivus citrinos aromatas ir kvapnūs krapai.

Lašišos ir žaliųjų žirnelių rizotas
Lašišos ir žaliųjų žirnelių rizotas

Lašišos ir žaliųjų žirnelių rizotas: receptas

Puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek jaukiai vakarienei su gurmanišku prieskoniu.

Ingredientai:

  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 1 skiltelė česnako
  • 200 g arborio ryžių
  • 100 ml sauso baltojo vyno
  • 800 ml žuvies sultinio
  • 1 stikl. šaldytų žirnelių (atitirpintų)
  • 125 g rūkyto lašišos
  • 1 citrina
  • mažas pundelis krapų
  • juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti alyvuogių aliejų keptuvėje ant vidutinės kaitros. Sudėti labai smulkiai pjaustytą svogūną ir traiškytą česnaką, kepinti 3-4 min, kol suminkštės, bet neapskrus.
2. Sudėti ryžius ir gerai išmaišyti, kad pasidengtų aliejumi. Kepinti dar 2 min, dažnai maišant.
3. Supilk baltąjį vyną ir kepinti kol beveik visas skystis išgaruos. Tuomet įpilti samtį sultinio ir maišti kol skystis visiškai susigers.
4. Likusį sultinį pilti po samtį, kiekvieną kartą maišant, kol skystis susigers. Šis procesas trunka apie 18-20 min.
5. Paskutinį samtį sultinio supilti kartu su žirneliais ir leisti jiems sušilti.
6. Kai ryžiai bus minkšti, bet dar išlaikys šiek tiek kramtomos tekstūros, įmaišyti rūkytą lašišą, citrinos žievelę ir sultis bei smulkintus krapus.
7. Pašlakstyti šiek tiek alyvuogių aliejaus, pagardinti pipirais ir patiekti.

Taip pat skaitykite

Nekaloringi cukiniju makaronai
Cukinijų makaronai: mažiau nei 200kcal turintys pietūs
2025-07-13
Sūrūs sausainiai su parmezano sūriu
Sūrūs sausainiai su parmezano sūriu – visų svečių mėgiamiausi
2025-07-16
Garstyčių marinatas agurkams: tikras hitas
Garstyčių marinatas agurkams: tikras hitas
2025-10-09
Dietinė kreminė moliūgų sriuba: skanus ir lengvas pasirinkimas pietums
Dietinė kreminė moliūgų sriuba: skanus ir lengvas pasirinkimas pietums
2025-08-06

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.


AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kada geriausias metas krauti išmanųjį telefoną.
IT naujienos

Kada yra geriausias metas krauti išmanųjį telefoną?

Rugpjūčio 9-osios pilnatis keliems zodiako ženklams žada meilės proveržį
Horoskopai

Rugpjūčio 9-osios pilnatis keliems zodiako ženklams žada meilės proveržį

Valymo priemonė su alumi ir dantų pasta
Gyvenimas

Išbandykite šią gudrybę alumi ir dantų pasta: naudoju šią priemonę daug metų ir rekomenduoju kitiems!

Kaip užmigti traukinyje ir autobuse
Sveikata ir grožis

Kaip užmigti traukinyje ir autobuse: paprasti triukai ramesniam miegui kelyje

Samsung Galaxy S25 Ultra features kv. Šaltinnis: samsung.com
Technologijos

Samsung Galaxy S25 Ultra: Pasaulinio lygio flagmanas su pažangiomis funkcijomis

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?