ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Lašišos ir žaliųjų žirnelių rizotas
Receptai

Lašišos ir žaliųjų žirnelių rizotas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-05
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Lašišos ir žaliųjų žirnelių rizotas
Lašišos ir žaliųjų žirnelių rizotas

Lašišos ir žaliųjų žirnelių rizotas – tai lengvas, tačiau išraiškingo skonio patiekalas, kuriame dera rūkyta lašiša, švelnūs žirneliai, gaivus citrinos aromatas ir kvapnūs krapai.

Lašišos ir žaliųjų žirnelių rizotas: receptas

Puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek jaukiai vakarienei su gurmanišku prieskoniu.

Ingredientai:

  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 1 skiltelė česnako
  • 200 g arborio ryžių
  • 100 ml sauso baltojo vyno
  • 800 ml žuvies sultinio
  • 1 stikl. šaldytų žirnelių (atitirpintų)
  • 125 g rūkyto lašišos
  • 1 citrina
  • mažas pundelis krapų
  • juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti alyvuogių aliejų keptuvėje ant vidutinės kaitros. Sudėti labai smulkiai pjaustytą svogūną ir traiškytą česnaką, kepinti 3-4 min, kol suminkštės, bet neapskrus.
2. Sudėti ryžius ir gerai išmaišyti, kad pasidengtų aliejumi. Kepinti dar 2 min, dažnai maišant.
3. Supilk baltąjį vyną ir kepinti kol beveik visas skystis išgaruos. Tuomet įpilti samtį sultinio ir maišti kol skystis visiškai susigers.
4. Likusį sultinį pilti po samtį, kiekvieną kartą maišant, kol skystis susigers. Šis procesas trunka apie 18-20 min.
5. Paskutinį samtį sultinio supilti kartu su žirneliais ir leisti jiems sušilti.
6. Kai ryžiai bus minkšti, bet dar išlaikys šiek tiek kramtomos tekstūros, įmaišyti rūkytą lašišą, citrinos žievelę ir sultis bei smulkintus krapus.
7. Pašlakstyti šiek tiek alyvuogių aliejaus, pagardinti pipirais ir patiekti.

Taip pat skaitykite

5 idėjos, ką galima pagaminti iš baklažanų. Baklažanai su pomidoru ir sūriu
5 idėjos, ką galima pagaminti iš baklažanų ir kaip juos paruošti teisingai
2025-07-21
Obuolienė - pagardas prie įvairių patiekalų
Obuolienės receptas, kurį išbandę kitų nebenorėsite
2025-07-01
Ko negalima kepti ant griliaus?
Ko negalima kepti ant griliaus? Atsako šefas
2025-07-02
Pusryčių omletas su pievagrybiais
Pusryčių omletas su pievagrybiais: puikus pasirinkimas rytui
2025-08-29

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.


AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Asmenybės testas - pasirinkite akį
Gyvenimas

Asmenybės testas: pasirinkite akį, ji pasakys, kokia šiuo metu jūsų emocinė būsena

Burokėliai ir jų nauda sveikatai ir svorio metimui
Sveikata ir grožis

Burokėliai, jų nauda sveikatai ir svorio metimui

Technologijos

Kada geriausia statyti saulės elektrinę? Pasakė koks mėnuo tinkamiausias

Lietiniai blynai. 10 taisyklių kaip iškepti tobulus.
Blynai

Kaip iškepti gardžius lietinius blynus? Virtuvės šefas dalijasi 10 taisyklių

Spalvų derinimo klaidos, kurios griauna stilių
Gyvenimas

Spalvų derinimo klaidos, kurios griauna stilių: kaip jų išvengti ir atrodyti nepriekaištingai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?