ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Žuvis ir jūros gėrybės » Lavašo vyniotinis su raudona žuvimi tikra šventinio stalo puošmena
Receptai

Lavašo vyniotinis su raudona žuvimi tikra šventinio stalo puošmena

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-11-28
Komentarų: 0
4 min. skaitymo
Lavašo vyniotinis su raudona žuvimi tikra šventinio stalo puošmena
Lavašo vyniotinis su raudona žuvimi tikra šventinio stalo puošmena

Daugelis jau pradėjo rengti Kalėdinį ir Naujųjų metų meniu. Mano pastarųjų savaičių mintys sukasi tik apie tai! Žinau, kad prieš šventes bus ką veikti, todėl nusprendžiau iš anksto pagalvoti apie meniu. Jau baigusi ir perbėgusi akimis per patiekalus supratau: per daug riebios mėsos užkandžių. Visi tokie skanūs ir šventiški, kad nesinori nieko išbraukti. Todėl valgiaraštiui paįvairinti nusprendžiau gaminti dar vieną užkandį – lavašo vyniotinį su raudona žuvimi.

Primygtinai rekomenduoju šį vyniotinio su raudona žuvimi ir kreminiu sūriu receptą. Žinoma, ingredientuose yra brangios raudonos žuvies, bet jūs galite tai sau leisti! Užkandis bus ryškus, spalvingas ir labai elegantiškas, ypač jei patiekimo indą papuošiate žolelėmis ir vyšniniais pomidorais. Be to, tokio vyniotinio išvaizda labai traukia akį, todėl jis puikiai tiks ne tik šeimos šventėms, bet ir svečių vakarėliams.

Šventiniu staluose dažnai trūksta lengvesnių alternatyvų, todėl šis lavašo vyniotinis su raudona žuvimi tampa puikiu sprendimu. Jis neapsunkina virškinimo, o derinys su šviežiomis daržovėmis ir žalumynais suteikia gaivumo. Be to, patiekalo spalvos – ryški raudona žuvis ir žalumynai – vizualiai pakelia nuotaiką ir suteikia elegancijos bet kokiam stalui.

Kaip gaminti vyniotinį su raudona žuvimi ir lydytu sūriu

Norėdami paruošti šį užkandį, galite naudoti bet kokią raudoną žuvį: upėtakį, lašišą, rožinę lašišą ar kitą. Svarbiausia, kad produktas būtų kokybiškas ir šviežias. Be to, norėdami suteikti skonio, imkite lengvai sūdytą ar net šiek tiek rūkytą žuvį. Viskas priklauso nuo to, ką labiau mėgstate.

Taip pat skaitykite

Tacos su plėšyta jautiena ir mangų salsa
Tacos su plėšyta jautiena ir mangų salsa
2025-06-17
Mėlynių glotnutis su netikėtu ingredientu
Mėlynių glotnutis su netikėtu ingredientu taps jūsų vasaros hitu
2025-07-08
Majonezą paruošite vos per dvi minutes: nereikės acto ir kiaušinių!
Majonezą paruošite vos per dvi minutes: nereikės acto ir kiaušinių!
2025-10-17
Špinatais ir rikota įdaryti cannelloni makaronai
Špinatais ir rikota įdaryti cannelloni makaronai
2025-06-04
Lavašo vyniotinis su raudona žuvimi tikra šventinio stalo puošmena. Kaip gaminti lavašo vyniotinį

Galite eksperimentuoti su papildomais skonio akcentais, pavyzdžiui, įdėti šiek tiek kaparėlių arba citrinos žievelės. Tai suteiks gaivumo ir pikantiškumo. Taip pat verta išbandyti šiek tiek juodųjų pipirų ar džiovintų prieskonių, kurie puikiai dera su raudona žuvimi, bet nepaneigs jos natūralaus skonio.

Ingredientai:

  • 350 g lašišos
  • 2 vnt. lavašo lapų
  • 1 agurkas
  • 300 g kreminio sūrio
  • žalumynai – pagal skonį
  • salotos – pagal skonį

Kaip gaminti?

  1. Žuvį supjaustykite juostelėmis, agurkus – griežinėliais. Susmulkinkite žalumynus. Lavašą patepkite sūriu, pabarstykite krapais ar kitais žalumynais ir išdėliokite salotų lapus.
  2. Uždenkite antruoju lavašo lakštu, taip pat aptepkite sūriu. Ant viršaus užbarstykite krapų, dėkite žuvį ir agurko griežinėlius. Šis sluoksniavimas užtikrina, kad vyniotinis bus drėgnas, bet neperšlapęs, o kiekvienas kąsnis suteiks skirtingų tekstūrų.
  3. Susukite lavašą į vyniotinį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve 1–2 valandas. Tada supjaustykite ir patiekite. Norint patiekalą padaryti dar šventiškesnį, kiekvieną griežinėlį galima papuošti smulkintais žalumynais ar mažais daržovių žiedeliais.

Jei norite pagardinti raudonos žuvies ir sūrio vyniotinį, sūrį rekomenduoju sumaišyti su sutrinta česnako skiltele. Tokio kiekio pakaks: česnakas suteiks malonų skonį ir aromatą, tačiau nebus per daug įkyrus. Būtinai laikykite šaldytuve, prieš valgant, tada vyniotinis nebus sausas.

Taip pat patiekalą galite derinti su įvairiais padažais – šviežia grietine su citrina, jogurtu ar garstyčių padažu. Maži padažo indeliai šalia kiekvieno vyniotinio griežinėlio leis svečiams pasirinkti pageidaujamą skonio variantą. Šis patiekalas puikiai dera su lengvais baltuoju ar rožiniu vynu, todėl gali tapti centriniu šventinio stalo akcentu.

Šis lavašo vyniotinis ne tik skanus, bet ir universalus – jį galima gaminti iš anksto, transportuoti į kitą vietą, o prieš patiekiant tiesiog supjaustyti gražiais griežinėliais. Be to, tai puiki idėja sveikesniam šventiniam užkandžiui, nes raudonoji žuvis suteikia omega-3 riebalų rūgščių, o daržovės – vitaminų ir mineralų.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Taip pat skaitykite

Naminis tiramisu, paruošiamas per 10 minučių
Šis neįtikėtinai greitas tiramisu receptas pavergs jus nuo pirmo kąsnio
2025-11-27
Orkaitėje kepti kiaulienos kepsniai
Orkaitėje kepti kiaulienos kepsniai: fantastiškas patiekalas, kuris puikiai tiks kasdienai ar šventiniam stalui!
2025-09-16
Kaip kepti lietinius blynus: 10 svarbiausių taisyklių
Kaip kepti lietinius blynus: 10 svarbiausių taisyklių
2025-10-01
13 patarimų, kaip pasigaminti geriausią naminę sriubą
13 patarimų, kaip pasigaminti geriausią naminę sriubą
2025-08-08
ŽYMOS:LavašasPatiekalai su lavašuReceptai su lavašureceptai su žuvimiŠventiniai patiekalaiVyniotinis

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ar jūs saugiai atšildote šaldytą žuvį? Klaida, Kuri kelia pavojų
Sveikata ir grožis

Ar jūs saugiai atšildote šaldytą žuvį? Klaida, Kuri kelia pavojų

Įvykiai Lietuvoje: svarbiausios birželio 12 naujienos
Lietuva ir pasaulis

Įvykiai Lietuvoje: svarbiausios birželio 12 naujienos

Ar galima per vieną dieną pakeisti savo gyvenimą? Atsakymas netikėtas
Gyvenimas

Ar galima per vieną dieną pakeisti savo gyvenimą? Atsakymas netikėtas

Natūraliai saldūs braškių ir bananų ledai
Desertai

Natūraliai saldūs braškių ir bananų ledai

tręšimas daržovėms
Sodas ir daržas

Dirvožemio tręšimas daržovėms: kaip užtikrinti gausų derlių

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?