ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Lengvai paruošiamas kepenėlių paštetas
Receptai

Lengvai paruošiamas kepenėlių paštetas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-11-28
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Lengvai paruošiamas kepenėlių paštetas
Lengvai paruošiamas kepenėlių paštetas

Lengvai paruošiamas kepenėlių paštetas – tai švelnios, aksominės tekstūros paštetas, pasižymintis sodriu, elegantišku skoniu ir giliu aromatu.

Lengvai paruošiamas kepenėlių paštetas: receptas

Puikiai tinka kaip rafinuotas užkandis, derantis su skrudinta duona ar lengvais pagardais.

Ingredientai:

  • 450 g vištienos kepenėlių (valytų)
  • 200 g sviesto (tirpinto)
  • 50 ml grietinėlės (riebios)
  • 1 valg. š. brendžio
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti storadugnę keptuvę ant vidutinės kaitros. Įpilti šiek tiek ištirpinto sviesto, sudėti pusę kepenėlių ir kepti tris minutes – jos turi būti apskrudusios išorėje, bet viduje likti rausvos. Perkelti į lėkštę ir pakartoti su likusiomis kepenėlėmis.
2. Sudėti kepenėles į maisto smulkintuvą ir plakti minutę, kol masė taps visiškai lygi. Supilti likusį sviestą ir grietinėlę, dar kartą suplakti. Pagardinti druska ir juodaisiais pipirais, įmaišyti brendį.
3. Perpilti paštetą į aštuonis mažus indelius, uždengti maistine plėvele ir atšaldyti.
4. Patiekiant nuimti plėvelę ir patiekti su karšta duona.

Taip pat skaitykite

Apelsininė vištiena su saldžiosiomis bulvėmis: greita vakarienė
Apelsininė vištiena su saldžiosiomis bulvėmis: greita vakarienė
2025-06-18
Kepimo soda virtuvėje: naudingi patarimai ir triukai
Kepimo soda virtuvėje: naudingi patarimai ir triukai
2025-10-06
6 geriausiai besilydantys ir skaniausi sūriai keptam sūrio sumuštiniui
6 geriausiai besilydantys ir skaniausi sūriai keptam sūrio sumuštiniui. Kūrį sūrį rinktumėtės?
2025-07-31
Kada dėti česnaką į keptuvę? Metodų skirtumai
Kada dėti česnaką į keptuvę? Metodų skirtumai
2025-06-23

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Kepenėlių paštetasLengvai paruošiamas kepenėlių paštetasPaštetasužkandžiaiVištienos paštetas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip išvalyti veidą ir atsikratyti tamsių ratilų po akimis, naudojant tik vieną ingredientą!
Sveikata ir grožis

Kaip išvalyti veidą ir atsikratyti tamsių ratilų po akimis, naudojant tik vieną ingredientą!

Kodėl žiemą norisi daugiau valgyti ir kaip su tuo kovoti
Sveikata ir grožis

Kodėl žiemą norisi daugiau valgyti ir kaip su tuo kovoti

Zodiako ženklai dažniausiai kimbantys prie kitų.
Horoskopai

Zodiako ženklai, kurie dažniausiai kimba prie kitų

Kodėl vyrą reikia rinktis pagal nosies formą?
Gyvenimas

Kodėl vyrą reikia rinktis pagal nosies formą?

5 kvaili buitiniai kivirčai, kurie pasitaiko net stipriausioms poroms
Gyvenimas

5 kvaili buitiniai kivirčai, kurie pasitaiko net stipriausioms poroms

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?