Lengvai paruošiamas kepenėlių paštetas – tai švelnios, aksominės tekstūros paštetas, pasižymintis sodriu, elegantišku skoniu ir giliu aromatu.
Lengvai paruošiamas kepenėlių paštetas: receptas
Puikiai tinka kaip rafinuotas užkandis, derantis su skrudinta duona ar lengvais pagardais.
Ingredientai:
- 450 g vištienos kepenėlių (valytų)
- 200 g sviesto (tirpinto)
- 50 ml grietinėlės (riebios)
- 1 valg. š. brendžio
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti storadugnę keptuvę ant vidutinės kaitros. Įpilti šiek tiek ištirpinto sviesto, sudėti pusę kepenėlių ir kepti tris minutes – jos turi būti apskrudusios išorėje, bet viduje likti rausvos. Perkelti į lėkštę ir pakartoti su likusiomis kepenėlėmis.
2. Sudėti kepenėles į maisto smulkintuvą ir plakti minutę, kol masė taps visiškai lygi. Supilti likusį sviestą ir grietinėlę, dar kartą suplakti. Pagardinti druska ir juodaisiais pipirais, įmaišyti brendį.
3. Perpilti paštetą į aštuonis mažus indelius, uždengti maistine plėvele ir atšaldyti.
4. Patiekiant nuimti plėvelę ir patiekti su karšta duona.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.