Lengvas citrininis pyragas – tai purus, gaiviai kvepiantis citrininis keksas, pasižymintis lengvu saldumu ir malonia rūgštele.
Lengvas citrininis pyragas: receptas
Puikus pasirinkimas tiek kasdieniam pasimėgavimui, tiek jaukiam pasisėdėjimui su arbata.
Ingredientai:
- 225 g sviesto (kambario temperatūros)
- 225 g cukraus
- 4 kiaušiniai
- 225 g miltų su kepimo milteliais (self-raising)
- 1 citrina
- 85 g cukraus pudros
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Patepti kepimo formą truputėliu sviesto ir pabarstyti miltais.
2. Sviestą ir cukrų sudėti į dubenį ir kelias sekundes plakti rankiniu plaktuvu. Įmušti po vieną kiaušinį, po kiekvieno gerai išplakant. Suberti miltus ir nutarkuotą citrinos žievelę. Plakti kol masė taps lygi.
3. Supilti tešlą į paruoštą formą, išlyginti viršų šaukšto nugarėle ir kepti įkaitintoje orkaitėje apie 50-55 min.
4. Tuo metu sumaišyti citrinos sultis su cukraus pudra. Kai pyragas šiek tiek atvės, pyrago viršų subadyti mediniu pagaliuku. Supilti glaistą, palikti kelioms minutėms atvėsti ir patieti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.