ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Lengvas ir skanus salotų padažas: receptas, kuris pagerins jūsų patiekalus
Receptai

Lengvas ir skanus salotų padažas: receptas, kuris pagerins jūsų patiekalus

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-08-05
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Salotų padažas yra vienas svarbiausių elementų, kuris gali kardinaliai pakeisti salotų skonį. Nors gali atrodyti, kad salotas užtenka tik pasipuošti alyvuogių aliejumi ir actu, tik gerai paruoštas padažas suteiks joms tą ypatingą skonio šuorą, dėl kurio norėsite gaminti salotas dar ir dar kartą.

Lengvas ir skanus salotų padažas: pagerins jūsų patiekalus
Lengvas ir skanus salotų padažas: pagerins jūsų patiekalus

Šis salotų padažas ne tik paprastas ir greitas, bet ir labai universaliai tinka įvairiems salotų variantams – nuo šviežių daržovių salotų iki sudėtingesnių patiekalų su vištiena ar žuvimi. Be to, jame naudojami ingredientai yra natūralūs ir sveiki, todėl galite mėgautis šiuo padažu be jokios sąžinės graužaties.

Šis padažas yra puikus pasirinkimas ne tik dėl savo paprastumo, bet ir dėl daugybės galimybių pritaikyti jį pagal savo skonį – galite pridėti mėgstamų žolelių, pakeisti aliejų ar net pritaikyti papildomus prieskonius pagal savo norus. O svarbiausia – jis tiks prie bet kokio patiekalo, suteikdamas šviežumo ir skonio gylio.

Salotų padažas: receptas

Salotų padažas: receptas

Ingredientai:

Taip pat skaitykite

Gira – mėgiamas lietuvių gėrimas. Jos istorija ir patarimai kaip pasigaminti
Gira – mėgiamas lietuvių gėrimas. Jos istorija ir patarimai kaip pasigaminti
2025-06-03
Burokėlių salotos su obuoliais
Burokėlių salotos su obuoliais
2025-08-06
Sakartvelo vištienos patiekalas „Chkmeruli“ su kreminiu padažu
Sakartvelo vištienos patiekalas „Chkmeruli“ su kreminiu padažu
2025-07-08
Ką daryti, kad obuoliai netamsėtų ir išliktų švieži?
Ką daryti, kad obuoliai netamsėtų ir išliktų švieži ilgiau?
2025-08-26
  • 2 šaukštai vyno acto arba acto su citrinos sultimis kombinacija
  • 1/4 šaukštelio sauso garstyčių miltelių
  • 1/8 šaukštelio druskos
  • 6 šaukštai aukščiausios kokybės alyvuogių aliejaus arba salotų aliejaus (pvz., vynuogių sėklų aliejaus)
  • 1 1/2 šaukštelio smulkintų svogūnų arba svogūnų laiškų ir/arba ¼ šaukštelio džiovintų žolelių, tokių kaip bazilikas
  • Šiek tiek šviežiai malto juodojo pipiro

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Paruošimo būdas:
  1. Pirmiausia, dubenyje sumaišykite actą, garstyčias ir druską, tada gerai išplakite, kol visi ingredientai ištirps.
  2. Po to įpilkite aliejų, smulkintas šalotas arba svogūnų laiškus (jei naudojate), žoleles ir pipirus. Jei norite, šiuos ingredientus galite sukratyti stiklainyje su užsukamu dangteliu ir energingai papurtyti, kad visi ingredientai gerai susimaišytų.
  3. Pabaigoje paragaukite ir, jei reikia, prireguliuokite prieskonius pagal savo skonį.

Šį padažą galite pasigaminti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 3 dienų. Tai puikus pasirinkimas, kai norite turėti paruoštą padažą, kad greitai ir lengvai paruoštumėte sveikas ir skanias salotas bet kuriuo metu.

Šis padažas puikiai tiks tiek daržovių salotoms ar net kaip marinatas. Išbandykite ir įsitikinkite, kad jis taps neatsiejama jūsų virtuvės dalimi!

Šaltinis: eatingwell.com

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:actasalyvuogių aliejusPadažasSalotų padažai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Mitybos specialistė pasakojo, kodėl trumpalaikis vegetarizmas yra naudingas
Sveikata ir grožis

Mitybos specialistė pasakojo, kodėl trumpalaikis vegetarizmas yra naudingas

Kaip pasigaminti veido kremą su alaviju namuose: išsaugos odos jaunystę ir sveikatą
Sveikata ir grožis

Kaip pasigaminti veido kremą su alaviju namuose: išsaugos odos jaunystę ir sveikatą

5 dalykai, kuriuos nustojau daryti sulaukusi 50 metų
Gyvenimas

5 dalykai, kuriuos nustojau daryti sulaukusi 50 metų: gaila, kad per vėlai tą supratau

Kaip investuoti į auksą? Patarimai pradedantiesiems
Ekonomika ir verslas

Kaip investuoti į auksą? Patarimai pradedantiesiems

Kokios 4 gudrybės padės atrodyti jauniau: ekspertai pasidalino patarimais
Gyvenimas

Kokios 4 gudrybės padės atrodyti jauniau: ekspertai pasidalino patarimais

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?