ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Lengvas ir skanus salotų padažas: receptas, kuris pagerins jūsų patiekalus
Receptai

Lengvas ir skanus salotų padažas: receptas, kuris pagerins jūsų patiekalus

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-08-05
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Lengvas ir skanus salotų padažas: pagerins jūsų patiekalus
Lengvas ir skanus salotų padažas: pagerins jūsų patiekalus

Salotų padažas yra vienas svarbiausių elementų, kuris gali kardinaliai pakeisti salotų skonį. Nors gali atrodyti, kad salotas užtenka tik pasipuošti alyvuogių aliejumi ir actu, tik gerai paruoštas padažas suteiks joms tą ypatingą skonio šuorą, dėl kurio norėsite gaminti salotas dar ir dar kartą.

Šis salotų padažas ne tik paprastas ir greitas, bet ir labai universaliai tinka įvairiems salotų variantams – nuo šviežių daržovių salotų iki sudėtingesnių patiekalų su vištiena ar žuvimi. Be to, jame naudojami ingredientai yra natūralūs ir sveiki, todėl galite mėgautis šiuo padažu be jokios sąžinės graužaties.

Šis padažas yra puikus pasirinkimas ne tik dėl savo paprastumo, bet ir dėl daugybės galimybių pritaikyti jį pagal savo skonį – galite pridėti mėgstamų žolelių, pakeisti aliejų ar net pritaikyti papildomus prieskonius pagal savo norus. O svarbiausia – jis tiks prie bet kokio patiekalo, suteikdamas šviežumo ir skonio gylio.

Salotų padažas: receptas

Salotų padažas: receptas

Ingredientai:

  • 2 šaukštai vyno acto arba acto su citrinos sultimis kombinacija
  • 1/4 šaukštelio sauso garstyčių miltelių
  • 1/8 šaukštelio druskos
  • 6 šaukštai aukščiausios kokybės alyvuogių aliejaus arba salotų aliejaus (pvz., vynuogių sėklų aliejaus)
  • 1 1/2 šaukštelio smulkintų svogūnų arba svogūnų laiškų ir/arba ¼ šaukštelio džiovintų žolelių, tokių kaip bazilikas
  • Šiek tiek šviežiai malto juodojo pipiro

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Paruošimo būdas:

  1. Pirmiausia, dubenyje sumaišykite actą, garstyčias ir druską, tada gerai išplakite, kol visi ingredientai ištirps.
  2. Po to įpilkite aliejų, smulkintas šalotas arba svogūnų laiškus (jei naudojate), žoleles ir pipirus. Jei norite, šiuos ingredientus galite sukratyti stiklainyje su užsukamu dangteliu ir energingai papurtyti, kad visi ingredientai gerai susimaišytų.
  3. Pabaigoje paragaukite ir, jei reikia, prireguliuokite prieskonius pagal savo skonį.

Šį padažą galite pasigaminti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 3 dienų. Tai puikus pasirinkimas, kai norite turėti paruoštą padažą, kad greitai ir lengvai paruoštumėte sveikas ir skanias salotas bet kuriuo metu.

Šis padažas puikiai tiks tiek daržovių salotoms ar net kaip marinatas. Išbandykite ir įsitikinkite, kad jis taps neatsiejama jūsų virtuvės dalimi!

Šaltinis: eatingwell.com

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:actasalyvuogių aliejusPadažasSalotų padažai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip iš tikrųjų teisingai pjaustyti ir serviruoti vaisius.
Naudinga

Kaip iš tikrųjų teisingai pjaustyti ir serviruoti vaisius?

2025-07-05
Amareto sausainiai
Desertai

Amareto sausainiai – ypatingai purūs

2025-07-18
Veganiški tofu ir bulvių kepsneliai
Receptai

Veganiški tofu ir bulvių kepsneliai

2025-07-28
Perlinio kuskuso salotos – gaivios ir sočios
Receptai

Perlinio kuskuso salotos – gaivios ir sočios

2025-07-28

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?