ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Mėsos patiekalai » Lipni sojų ir imbiero kiauliena kepta orkaitėje
Mėsos patiekalai

Lipni sojų ir imbiero kiauliena kepta orkaitėje

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-29
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Lipni sojų ir imbiero kiauliena kepta orkaitėje – šis patiekalas išsiskiria saldžiarūgščiu skoniu ir švelnia, sultinga mėsa. Kiaulienos filė įgauna ryškų skonį dėka kvapnių prieskonių ir aromatingo padažo, o švieži žalumynai praturtina bendrą derinį.

Lipni sojų ir imbiero kiauliena kepta orkaitėje
Lipni sojų ir imbiero kiauliena kepta orkaitėje

Lipni sojų ir imbiero kiauliena kepta orkaitėje: receptas

Lengvas, bet sodrus patiekalas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek šventiškesniam stalui.

Ingredientai:

Marinatui:

  • 4 cm šviežio imbiero šaknies, nulupto ir tarkuoto
  • 2 česnako skiltelės, sutrintos
  • 4 šaukštai sojų padažo
  • 2 šaukštai saldaus čili padažo
  • 3 šaukštai skysto medaus

    Kiaulienai:
  • apie 600 g kiaulienos filė
  • 4 svogūnų laiškai
  • 1 raudonoji čili paprika
  • 2 valg. š. kapotų šviežių kalendrų
  • druska ir juodieji pipirai
  • ryžiai arba makaronai patiekti

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Cukinijų sriuba: kreminė ir nepaprastai skani!
Cukinijų sriuba: kreminė ir nepaprastai skani!
2025-10-10
Citrininis mėlynių pyragas
Citrininis mėlynių pyragas
2025-08-20
Pats geriausias varškės desertas pasaulyje – jį padarysite per 5 minutes!
Pats geriausias varškės desertas pasaulyje – jį padarysite per 5 minutes!
2025-09-13
Raudonasis pesto padažas
Raudonasis pesto padažas – puikus pagardas makaronams
2025-08-01
Gaminimo eiga:

1. Norint paruošti marinatą – sudėti visus ingredientus į dubenį ir gerai išmaišyti.
2. Sudėti kiaulienos filė į marinatą, pagardinti druska ir pipirais, apversti, kad mėsa tolygiai pasidengtų marinatu. Palikti marinuotis kelias valandas šaldytuve.
3. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C ir iškloti nedidelę kepimo formą kepimo popieriumi.
4. Išimti filė iš marinato (marinatą pasilikti) ir dėti į kepimo formą. Kepti 25-30 min, kol mėsa gražiai apskrus ir visiškai iškeps. Išimti iš orkaitės ir leisti pailsėti 5 min uždengus folija.
5. Pasiliktą marinatą užvirti mažame puode ant vidutinės kaitros, retkarčiais pamaišant. Supjaustyti kiaulieną griežinėliais, sudėti į serviravimo lėkštę, apipilti karštu marinatu ir pabarstyti svogūnų laiškais, čili ir kalendra. Patiekti su ryžiais arba makaronais.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:imbierasKiaulienaSoja

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

5 sveikiausios uogos, kurias galite užsiauginti sode.
Sodas ir daržas

5 sveikiausios uogos, kurias verta auginti savo sode

Nerami naktis virš Rusijos ir Ukrainos: dronų smūgiai, daug sužeistųjų ir žuvusių
Lietuva ir pasaulis

Nerami naktis virš Rusijos ir Ukrainos: dronų smūgiai, daug sužeistųjų ir žuvusių

Greitas dešrelių troškinys: ekonomiška vakarienė šeimai
Receptai

Greitas dešrelių troškinys: ekonomiška vakarienė visai šeimai

Jautiena ar vištiena: kuri mėsa sveikesnė?
Sveikata ir grožis

Jautiena ar vištiena: kuri mėsa sveikesnė?

Dirbtinio intelekto žala pasauliui
IT naujienos

Dirbtinio intelekto žala pasauliui, apie kurią niekas nekalba

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?