ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Mėsos patiekalai » Lipnūs vištienos sparneliai su mangų salsa
Mėsos patiekalai

Lipnūs vištienos sparneliai su mangų salsa

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-08
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Lipnūs vištienos sparneliai su mangų salsa – tai ryškaus skonio patiekalas, kuriame dera sultinga vištiena, traški tekstūra, saldžiarūgštis glajus ir gaivi vaisinė nata. Praturtintas švelniai aštria salsa, šis derinys sukuria puikų balansą tarp šilumos, saldumo ir rūgštelės.

Lipnūs vištienos sparneliai su mangų salsa
Lipnūs vištienos sparneliai su mangų salsa

Lipnūs vištienos sparneliai su mangų salsa: receptas

Tai puikus užkandis ar pagrindinis patiekalas tiems, kurie mėgsta ryškų ir šiek tiek aštresnį skonį.

Ingredientai:

Vištienai:

  • 8 vištienos sparneliai
  • 50 g graikiško jogurto
  • 1 l saulėgrąžų aliejaus kepimui

    Mangų salsai:
  • ½ vidutinio mango
  • ½ raudonojo svogūno
  • 1 raudonoji aitrioji paprika
  • 15 g šviežio imbiero
  • 1 česnako skiltelė
  • 10 g kalendrų
  • 1 valg. š. alyvuogių arba rapsų aliejaus
  • 1 valg. š. šviežių laimo sulčių

    Prieskonių mišiniui:
  • 3 valg. š. kvietinių miltų
  • 1 arb. š. aštrios rūkytos paprikos
  • 1 arb. š. svogūnų granulių
  • 1 arb. š. česnako miltelių
  • ½ arb. š. kajeno pipirų
  • ½ arb. š. jūros druskos dribsnių

    Glajui:
  • 3 valg. š. skysto medaus
  • 2 valg. š. pomidorų padažo
  • 1½ valg. š. baltojo vyno acto
  • 2 valg. š. šviesaus rudojo cukraus

    Patiekimui:
  • 1 arb. š. skrudintų sezamo sėklų
  • laimo skiltelės spaudimui

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

7 paprikos panaudojimo būdai.
7 Paprikos panaudojimo būdai. Paprastumas nustebins
2025-08-12
Apelsininė vištiena su saldžiosiomis bulvėmis: greita vakarienė
Apelsininė vištiena su saldžiosiomis bulvėmis: greita vakarienė
2025-06-18
Jogurtinis padažas prie šašlykų
Jogurtinis padažas prie šašlykų nustebins kiekvieną paragavusį
2025-07-09
Sultingi vištienos sparneliai medaus ir garstyčių padaže
Sultingi vištienos sparneliai medaus ir garstyčių padaže
2025-09-21
Gaminimo eiga:

1. Sudėti vištienos sparnelius į dubenį ir sumaišyti su jogurtu. Atidėti.
2. Visus salsos ingredientus supjaustyti ir sumaišyti atskirame dubenyje. Atidėti.
3. Dideliame dubenyje sumaišyti visus prieskonių mišinio ingredientus. Atidėti.
4. Į didelį sunkų puodą įpilti saulėgrąžų aliejaus ir įkaitinti iki 170 °C.
5. Kiekvieną vištienos sparnelį apvolioti prieskonių mišinyje ir naudojantis žnyplėmis atsargiai dėti į įkaitintą aliejų. Kepti 8-10 min, kol apskrus ir visiškai iškeps. Nusausinti ant kelių sluoksnių popierinio rankšluosčio.
6. Glajui visus ingredientus sudėti į nedidelį puodą ir, nuolat maišant, užvirti ant silpnos kaitros. Virti 1-2 min, kol šiek tiek sutirštės ir taps sirupiškas. Nuimti nuo kaitros.
7. Iškeptus sparnelius sudėti į serviravimo lėkštę, apšlakstyti ar aptepti glajumi. Pabarstyti skrudintomis sezamo sėklomis, smulkintu čili pipiru ir šviežiomis kalendromis. Patiekti su mango salsa ir papildomomis laimo skiltelėmis.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Vištienos sparneliai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kompostas. Kokių dalykų nemesti?
Sodas ir daržas

Pasak sodininkystės ekspertų, mesdami šiuos produktus į kompostą galite jį sugadinti

Atvirkštinės psichologijos supratimas: kaip ir kodėl ji veikia
Žmonės

Atvirkštinės psichologijos supratimas: kaip ir kodėl ji veikia

Sveika mityba užimtoms dienoms: kaip maitintis sveikiau, kai viskam trūksta laiko
Sveikata ir grožis

Sveika mityba užimtoms dienoms: kaip maitintis sveikiau, kai viskam trūksta laiko

Veiksmingi būdai išvalyti pridegusį lygintuvą
Gyvenimas

Šie veiksmingi būdai padės išvalyti pridegusį lygintuvą

Dirbate sėdimą darbą? Šie metodai padės mažiau apkrauti jūsų nugarą ir sumažinti nuovargį
Sveikata ir grožis

Dirbate sėdimą darbą? Šie metodai padės mažiau apkrauti jūsų nugarą ir sumažinti nuovargį

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?