ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Gyvenimas » Namai ir patarimai » Maistas, kurio nereikėtų laikyti šaldytuve: kaip išsaugoti šviežumą ir saugumą
Gyvenimas

Maistas, kurio nereikėtų laikyti šaldytuve: kaip išsaugoti šviežumą ir saugumą

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2025-11-29
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Maistas, kurio nereikėtų laikyti šaldytuve: kaip išsaugoti šviežumą ir saugumą
Maistas, kurio nereikėtų laikyti šaldytuve: kaip išsaugoti šviežumą ir saugumą

Dauguma žmonių įprastai deda viską į šaldytuvą, manydami, kad tai padeda išlaikyti maisto šviežumą ir apsaugo nuo bakterijų bei pelėsio. Tačiau kai kurie produktai prastai reaguoja į žemą temperatūrą ir netgi gali pradėti gesti ar tapti pavojingi sveikatai, jei laikomi netinkamai. Žinoti, kuriuos maisto produktus geriau palikti už šaldytuvo ribų, – svarbu norint išvengti nemalonių staigmenų ir sutaupyti maisto.

Imbieras – subtilus ir drėgnas

Imbieras turi daug vandens, todėl žemose temperatūrose jis greitai minkštėja ir tampa puiki terpė bakterijų dauginimuisi. Net jei pašalinsite pelėsio pažeistą dalį, viduje gali likti grybelių, kurie pavojingi sveikatai. Netinkamai laikomas imbieras gali sukelti kepenų ir inkstų problemų, todėl geriausia jį laikyti sausai ir vėsioje vietoje, bet ne šaldytuve.

Česnakas – laikykite sausoje vietoje, ne šaldytuve

Visiškai nesmulkintas ir neapluptas česnakas geriausiai išsilaiko šaltoje, sausoje vietoje. Šaldytuve jis tampa guminis, o žemesnė nei 4°C temperatūra skatina žalių daigų atsiradimą. Tokiu būdu laikomas česnakas gali sugesti greičiau, perimti kvapą iš šalia esančių produktų, pavyzdžiui, kiaušinių, ir netgi padidinti pelėsio riziką.

Česnakas – laikykite sausoje vietoje, ne šaldytuve

Svogūnai – ne šaldytuve

Svogūnai nepakelia drėgmės ir šaltų temperatūrų. Šaldytuve drėgmė minkština svogūnus ir skatina pelėsio atsiradimą, o krakmolas virsta cukrumi, todėl produktas greičiau genda. Visų tipų svogūnus geriausia laikyti sausoje, gerai vėdinamoje vietoje, toliau nuo bulvių. Supjaustytus svogūnus galima šiek tiek laikinai dėti į šaldytuvą sandariame inde – iki 2–3 dienų, tačiau visus kitus svogūnus geriau palikti kambario temperatūroje.

Taip pat skaitykite

7 mūsų daromos klaidos, kurios lemia skurdą ir nesėkmes
7 mūsų daromos klaidos, kurios lemia skurdą ir nesėkmes
2025-11-14
3 maisto produktai, kuriuose slepiasi daugiausiai cukraus
3 maisto produktai, kuriuose slepiasi daugiausiai cukraus
2025-11-25
5 dalykai, kurie nuodija moters gyvenimą. Atsiribokite nuo jų!
5 dalykai, kurie nuodija moters gyvenimą. Atsiribokite nuo jų!
2025-11-06
Skalbimo kapsulės - kaip teisingai naudoti
Skalbimo kapsulės neišskalbė rūbų? Štai, kur darote klaidą
2025-06-13

Patarimai perkant ir laikant

Pirkdami imbierą, česnaką ar svogūnus, rinkitės tokius, kurie gali būti laikomi ant lentynos ar stalviršio. Šaldytuvo temperatūra šiems produktams nėra būtina ir gali net pakenkti jų kokybei. Laikydami juos tinkamai, išsaugosite ne tik skonį, bet ir saugumą, išvengsite pelėsio ir bakterijų dauginimosi.

Šaltinis: tsn.ua

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:ČesnakasimbierasmaistasŠaldytuvassveika mitybaSvogūnas

AutoriusSaulena
Sveiki! Aš – Saulena, rašau straipsnius Ub.lt portale. Labiausiai domiuosi psichologijos temomis ir sveika gyvensena. Mano tikslas – ne tik sudominti skaitytojus, bet ir padėti geriau pažinti save, rasti praktiškų patarimų emocinei bei fizinei gerovei ir atsakymų į kasdien kylančius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Vengriškas pyragas su aguonomis
Desertai

Vengriškas pyragas su aguonomis: ragavau 40-aisiais ir joks kitas desertas jo dar nepralenkė!

Dirbtinio intelekto žala pasauliui
IT naujienos

Dirbtinio intelekto žala pasauliui, apie kurią niekas nekalba

Kaip išvengti persivalgymo prieš naktį?
Sveikata ir grožis

Kaip išvengti persivalgymo prieš naktį?

Orkų išpuolis prie Portugalijos krantų, užpuolė 2 laivus - vienas nuskendo
Lietuva ir pasaulis

Orkų išpuolis prie Portugalijos krantų, užpuolė 2 laivus – vienas nuskendo

tebuklingas burokėlių vanduo: pagalba esant kvėpavimo takų ligoms
Sveikata ir grožis

Stebuklingas burokėlių vanduo: pagalba esant kvėpavimo takų ligoms. Visada turėkite savo šaldytuve!

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?