Garsus britų virtuozas virėjas Jamie Oliver yra savo amato meistras ir įkvepia namų šeimininkes visame pasaulyje. Be to, Jamie patiekalai yra ne tik skanūs. Per 15 minučių talentingas kulinarijos specialistas gali sukurti tikrą šedevrą. Be abejo, Jamie Oliverio kulinariniai triukai padės pakartoti garsaus virėjo sėkmę.

Net jei nesate susipažinę su Jamie Oliver kūryba, jo kulinariniai patarimai tikrai pravers. Svarbiausius triukus redakcija jums pateiks su dideliu malonumu. Išbandykite patys ir pasidalykite su draugais!
Jamie Oliverio patarimai ir triukai
- Jei patiekiate bulves, po jų išvirimo uždėkite smulkintus žalumynus. Tai suteiks ne tik gaivumo, bet ir padės išsaugoti daugiau vitaminų, nes žalumynai nebus veikiami karščio.
- Pagardinkite krabų mėsą greipfrutų sultimis, kad gautumėte puikų užkandį! Patiekite su makaronais arba ant sumuštinio. Šis derinys subalansuoja saldų jūros skonį ir suteikia patiekalui švelnų rūgštumą.
- Prieš kepdami žuvį, įtrinkite mėsą augaliniu aliejumi, o indų nesutepkite. Tai padeda išlaikyti žuvies tekstūrą ir apsaugo ją nuo prilipimo.
- Kiaušinius išplakite su cukrumi virš garų. Tokiu būdu masė taps lengvesnė ir puri – puikiai tinka desertams bei kremams.
- Sumaišykite susmulkintą rūgštynę ir pankolį, ir įlašinkite kelis lašus citrinos sulčių. Žinoma, rezultatas yra universalus patiekalų padažas. Šis mišinys tinka prie žuvies, vištienos ir net daržovių troškinių.
- Pjaustydami česnaką, naudokite gudrybę: pirmiausia peiliu supjaustykite skiltelę, tada pasūdykite ir paspauskite. Druska suaktyvina česnako eterinius aliejus, todėl jis tampa aromatingesnis.
- Norėdami iškepti sultingą kepsnį, apvoliokite mėsą miltuose, kad susidarytų aukso ruda pluta. Miltai padeda išlaikyti sultis ir suteikia gardžią tekstūrą.
- Supjaustykite virtas bulves salotoms dar karštas. Taip jos geriau įsigers prieskonių ir aliejaus, todėl patiekalas bus skanesnis.
- Įmaišykite šoninės, kad vištiena būtų tarsi rūkyta. Šoninė suteikia gilumo skonio ir subtilaus dūmo aromato.
- Ar ruošiate risotto? Įpilkite šiek tiek vermuto. Tai patiekalui suteiks malonų rūgštų skonį ir išryškins ryžių švelnumą.

- Per sūrias alyvuoges išgelbės actas. Keli lašai sumažins sūrumą ir atskleis alyvuogių natūralų skonį.
- Prieš padėdami žuvį ant grotelių, įtrinkite druska, kad žuvis neliptų. Be to, tai padės išgauti traškesnę plutelę.
- Kad keptų svogūnų kvapas nesugadintų viso namų oro, įberkite šiek tiek druskos ir kepkite daržovę ant silpnos ugnies. Druska sugeria dalį kvapo ir karamelizuoja svogūnus švelniau.
- Nepakeliamai aitrius čili pipirus galite šiek tiek sušvelninti, pašalindami sėklas ir nuplaudami vandeniu. Taip išliks aromatas, bet sumažės deginantis pojūtis.
- Mėtas dėkite kepimo pradžioje. Tada jos atskleis visą savo aromatą. Tai ypač tinka prie avienos ir daržovių patiekalų.
- Kepdami žuvį, ant jos uždėkite riekelę riebios rūkytos šoninės. Žinoma, tai padarys ją kvapnesnę. Šis triukas tinka ir liesai mėsai – šoninė apsaugo nuo perdžiūvimo.
- Kad citrusiniai vaisiai duotų kuo daugiau sulčių, pašildykite juos ir naudodami spaudimą, paridenkite ant stalo. Taip išgausite maksimalų sultingumą be didelių pastangų.
- Virkite burokėlius nesūdytame vandenyje. Druskos įdėjimas ne tik pailgins virimo laiką, bet ir padarys daržovę kietą. Norint išlaikyti spalvą, įpilkite šiek tiek acto ar citrinos sulčių.
- Norėdami pašalinti riebalų perteklių iš vištienos, galite naudoti popierių. Tiesiog nusausinkite mėsą. Tai padės išgauti traškią odelę kepant.
- Greičiausias būdas virti baklažanus yra jų garinimas. Be to, jie taps minkšti ir skanūs. Garinti baklažanai išlaiko daugiau maistinių medžiagų nei kepti ar troškinti.
- Abrikosai labai tinka prie riebios mėsos. Be to, vaisiai patiekalui suteikia neįprastų skonių. Jie puikiai dera su kiauliena ar ėriena, suteikdami saldžiarūgštę natą.
- Apelsinas puikiai atskleidžia šokoladinio padažo skonį. Gamindami desertus, eksperimentuokite su šiais ingredientais. Galite naudoti ir apelsinų žievelę – ji suteikia natūralaus kvapo ir gaivumo.
- Ananasai išgelbės patiekalą nuo per didelio riebalų kiekio. Dėkite juos drąsiai į mėsą: tai puikus derinys. Be to, ananasuose esantis fermentas bromelainas padeda suminkštinti mėsą.
- Prieš sulaužydami makaronus, suvyniokite į rankšluostį. Tada mažos nuolaužos neišsibarstys po virtuvę. Tai ypač patogu, kai ruošiate makaronus vaikams.
- Į pieną įpilkite citrinos žievelės, kad gautumėte neprilygstamą varškės padažą. Neabejotinai, tai galima pridėti ir prie salotų, ir prie mėsos. Šis padažas puikiai dera ir su keptomis daržovėmis.
Jamie Oliverio virtuvės filosofija – paprastumas, kūrybiškumas ir meilė maistui. Jo paslaptis slypi ne tik technikoje, bet ir požiūryje: gaminimas turi teikti džiaugsmą. Eksperimentuokite su skoniais, nebijokite derinti netikėtų ingredientų ir mėgaukitės procesu – kaip tai daro pats Jamie.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.