ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Maisto gaminimo triukai, kuriuos atskleidė Jamie Oliver
Naudinga

Maisto gaminimo triukai, kuriuos atskleidė Jamie Oliver

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-10-15
Komentarų: 0
5 min. skaitymo
Maisto gaminimo triukai, kuriuos atskleidė Jamie Oliver
Maisto gaminimo triukai, kuriuos atskleidė Jamie Oliver

Garsus britų virtuozas virėjas Jamie Oliver yra savo amato meistras ir įkvepia namų šeimininkes visame pasaulyje. Be to, Jamie patiekalai yra ne tik skanūs. Per 15 minučių talentingas kulinarijos specialistas gali sukurti tikrą šedevrą. Be abejo, Jamie Oliverio kulinariniai triukai padės pakartoti garsaus virėjo sėkmę.

Net jei nesate susipažinę su Jamie Oliver kūryba, jo kulinariniai patarimai tikrai pravers. Svarbiausius triukus redakcija jums pateiks su dideliu malonumu. Išbandykite patys ir pasidalykite su draugais!

Jamie Oliverio patarimai ir triukai

  1. Jei patiekiate bulves, po jų išvirimo uždėkite smulkintus žalumynus. Tai suteiks ne tik gaivumo, bet ir padės išsaugoti daugiau vitaminų, nes žalumynai nebus veikiami karščio.
  2. Pagardinkite krabų mėsą greipfrutų sultimis, kad gautumėte puikų užkandį! Patiekite su makaronais arba ant sumuštinio. Šis derinys subalansuoja saldų jūros skonį ir suteikia patiekalui švelnų rūgštumą.
  3. Prieš kepdami žuvį, įtrinkite mėsą augaliniu aliejumi, o indų nesutepkite. Tai padeda išlaikyti žuvies tekstūrą ir apsaugo ją nuo prilipimo.
  4. Kiaušinius išplakite su cukrumi virš garų. Tokiu būdu masė taps lengvesnė ir puri – puikiai tinka desertams bei kremams.
  5. Sumaišykite susmulkintą rūgštynę ir pankolį, ir įlašinkite kelis lašus citrinos sulčių. Žinoma, rezultatas yra universalus patiekalų padažas. Šis mišinys tinka prie žuvies, vištienos ir net daržovių troškinių.
  6. Pjaustydami česnaką, naudokite gudrybę: pirmiausia peiliu supjaustykite skiltelę, tada pasūdykite ir paspauskite. Druska suaktyvina česnako eterinius aliejus, todėl jis tampa aromatingesnis.
  7. Norėdami iškepti sultingą kepsnį, apvoliokite mėsą miltuose, kad susidarytų aukso ruda pluta. Miltai padeda išlaikyti sultis ir suteikia gardžią tekstūrą.
  8. Supjaustykite virtas bulves salotoms dar karštas. Taip jos geriau įsigers prieskonių ir aliejaus, todėl patiekalas bus skanesnis.
  9. Įmaišykite šoninės, kad vištiena būtų tarsi rūkyta. Šoninė suteikia gilumo skonio ir subtilaus dūmo aromato.
  10. Ar ruošiate risotto? Įpilkite šiek tiek vermuto. Tai patiekalui suteiks malonų rūgštų skonį ir išryškins ryžių švelnumą.
Maisto gaminimo triukai, kuriuos atskleidė Jamie Oliver. Patarimas ruiošiant risotto
  1. Per sūrias alyvuoges išgelbės actas. Keli lašai sumažins sūrumą ir atskleis alyvuogių natūralų skonį.
  2. Prieš padėdami žuvį ant grotelių, įtrinkite druska, kad žuvis neliptų. Be to, tai padės išgauti traškesnę plutelę.
  3. Kad keptų svogūnų kvapas nesugadintų viso namų oro, įberkite šiek tiek druskos ir kepkite daržovę ant silpnos ugnies. Druska sugeria dalį kvapo ir karamelizuoja svogūnus švelniau.
  4. Nepakeliamai aitrius čili pipirus galite šiek tiek sušvelninti, pašalindami sėklas ir nuplaudami vandeniu. Taip išliks aromatas, bet sumažės deginantis pojūtis.
  5. Mėtas dėkite kepimo pradžioje. Tada jos atskleis visą savo aromatą. Tai ypač tinka prie avienos ir daržovių patiekalų.
  6. Kepdami žuvį, ant jos uždėkite riekelę riebios rūkytos šoninės. Žinoma, tai padarys ją kvapnesnę. Šis triukas tinka ir liesai mėsai – šoninė apsaugo nuo perdžiūvimo.
  7. Kad citrusiniai vaisiai duotų kuo daugiau sulčių, pašildykite juos ir naudodami spaudimą, paridenkite ant stalo. Taip išgausite maksimalų sultingumą be didelių pastangų.
  8. Virkite burokėlius nesūdytame vandenyje. Druskos įdėjimas ne tik pailgins virimo laiką, bet ir padarys daržovę kietą. Norint išlaikyti spalvą, įpilkite šiek tiek acto ar citrinos sulčių.
  9. Norėdami pašalinti riebalų perteklių iš vištienos, galite naudoti popierių. Tiesiog nusausinkite mėsą. Tai padės išgauti traškią odelę kepant.
  10. Greičiausias būdas virti baklažanus yra jų garinimas. Be to, jie taps minkšti ir skanūs. Garinti baklažanai išlaiko daugiau maistinių medžiagų nei kepti ar troškinti.
  11. Abrikosai labai tinka prie riebios mėsos. Be to, vaisiai patiekalui suteikia neįprastų skonių. Jie puikiai dera su kiauliena ar ėriena, suteikdami saldžiarūgštę natą.
  12. Apelsinas puikiai atskleidžia šokoladinio padažo skonį. Gamindami desertus, eksperimentuokite su šiais ingredientais. Galite naudoti ir apelsinų žievelę – ji suteikia natūralaus kvapo ir gaivumo.
  13. Ananasai išgelbės patiekalą nuo per didelio riebalų kiekio. Dėkite juos drąsiai į mėsą: tai puikus derinys. Be to, ananasuose esantis fermentas bromelainas padeda suminkštinti mėsą.
  14. Prieš sulaužydami makaronus, suvyniokite į rankšluostį. Tada mažos nuolaužos neišsibarstys po virtuvę. Tai ypač patogu, kai ruošiate makaronus vaikams.
  15. Į pieną įpilkite citrinos žievelės, kad gautumėte neprilygstamą varškės padažą. Neabejotinai, tai galima pridėti ir prie salotų, ir prie mėsos. Šis padažas puikiai dera ir su keptomis daržovėmis.

Jamie Oliverio virtuvės filosofija – paprastumas, kūrybiškumas ir meilė maistui. Jo paslaptis slypi ne tik technikoje, bet ir požiūryje: gaminimas turi teikti džiaugsmą. Eksperimentuokite su skoniais, nebijokite derinti netikėtų ingredientų ir mėgaukitės procesu – kaip tai daro pats Jamie.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Taip pat skaitykite

Kodėl marinuojant mėsą reikia aliejaus?
Kodėl marinuojant mėsą reikia aliejaus? Triukai, kurie pakeis jūsų kepsnių skonį!
2025-07-08
Kepsnys su čimičiuri padažu
Kepsnys su čimičiuri padažu
2025-10-05
Keptos bulvės su citrina ir rozmarinais
Keptos bulvės su citrina ir rozmarinais
2025-06-04
Omleto sumuštinis su sūriu ir kumpiu
Omleto sumuštinis su sūriu ir kumpiu
2025-06-23

ŽYMOS:Jamie Olivermaisto gaminimaspatarimaitriukai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

6 daiktai, kurių neturėtumėte laikyti virtuvės spintelėse
Gyvenimas

6 daiktai, kurių neturėtumėte laikyti virtuvės spintelėse – tai gali pridaryti žalos

Makaronai su brokoliais
Makaronų patiekalai

Makaronai su brokoliais – vakarienė per 20 min.

Pasirinkite keltų mazgą ir sužinokite, ką jis sako apie jūsų vidinę jėgą. Šaltinis: wearehumanangels.com
Gyvenimas

Pasirinkite keltų mazgą ir sužinokite, ką jis sako apie jūsų vidinę jėgą

Norite švytinčios, rusvos odos be saulės? Tai įmanoma – ir saugu!
Sveikata ir grožis

Norite švytinčios, rusvos odos be saulės? Tai įmanoma – ir saugu!

13 miltų rūšių ir jų panaudojimas kepimui
Naudinga

13 miltų rūšių ir jų panaudojimas kepimui

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?