ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Makaronai moliūgų padaže
Makaronų patiekalai

Makaronai moliūgų padaže

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-09-04
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Makaronai moliūgų padaže – tai švelniai kreminis pasirinkimas, kuriame moliūgai susilieja su prieskoniais ir žolelėmis, sukuriant sodrų, jaukų patiekalai.

Makaronai moliūgų padaže
Makaronai moliūgų padaže

Makaronai moliūgų padaže: receptas

Tai idealus pasirinkimas vėsiam vakarui, kai norisi komfortiško ir gardaus maisto.

Ingredientai:

  • 50 g sviesto
  • ½ valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 3 šalotiniai svogūnai
  • 100-200 ml karšto daržovių sultinio
  • 350 g moliūgo (svoris išvalyto, be žievės)
  • 2 žiupsneliai tarkuoto muskato riešuto
  • 2 žiupsneliai malto cinamono
  • 2 žiupsneliai maltų gvazdikėlių
  • žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
  • 6-8 jauni šalavijų lapai
  • 150 g makaronų
  • 150 ml grietinėlės (mažo riebumo)
  • tarkuoto Parmezano
  • druskos

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Ištirpdyti trečdalį sviesto su aliejumi didelėje keptuvėje ir pakepinti smulkintus šalotinius svogūnus 2-3 min. Įpilti šaukštą sultinio ir įberti žiupsnelį druskos, tada uždengti keptuvę dangčiu. Troškinti ant silpnos kaitros apie 10 min, stebint padažą ir, jei reikia, įpilant dar šiek tiek sultinio.
2. Sudėkite gabaliukais pjaustytą moliūgą ir kepti apie 40 min, dažnai pamaišant ir vis įpilant šiek tiek sultinio, jei keptuvėje tampa sausa.
3. Kai moliūgas suminkštės, sutrinti jį šakute iki tyrės. Suberti prieskonius bei šalaviją ir toliau lėtai troškinti.
4. Tuo tarpu išvirti makaronus pasūdytame verdančiame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės.
5. Kai makaronai bus paruošti, atidėti puodelį vandens ir nupilti likusį. Sudėti makaronus į padažą po truputį, gerai išmaišant po kiekvieno papildymo. Įpilti šiek tiek grietinėlės, sudėti likusį sviestą bei šiek tiek išsaugoto vandens. Toliau po truputį maišyti, kol viskas gražiai susijungs.
6. Patiekti apibarsčius tarkuotu Parmezano sūriu.

Taip pat skaitykite

Virtuvės šefo patarimai, ką daryti su kepimo popierium
Virtuvės šefo patarimai, ką daryti su kepimo popieriumi: žinojau tikrai ne visas gudrybes!
2025-09-15
Morkų ir cukinijų keksiukai
Morkų ir cukinijų keksiukai
2025-09-15
Grilyje kepti vištų sparneliai
Grilyje kepti vištų sparneliai
2025-07-25
Gardus slyvų padažas žiemai: puikiai dera su mėsos patiekalais!
Gardus slyvų padažas žiemai: puikiai dera su mėsos patiekalais!
2025-10-09

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:makaronaiMakaronai moliūgų padažeMakaronai su padažumakaronų patiekalaimoliūgaiPatiekalai su moliūgais

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kėgelio pratimai. Moterys gailisi kad jų nedarė anksčiau
Sveikata ir grožis

Kėgelio pratimai. Moterys gailisi, kad jų nedarė anksčiau

Daiktai, kuriems stilingoje virtuvėje ne vieta
Gyvenimas

Daiktai, kuriems stilingoje virtuvėje ne vieta

Greiti suši krepšeliai su lašiša
Receptai

Greiti suši krepšeliai su lašiša

Daržovių rizotas
Receptai

Daržovių rizotas – vakarienei be mėsos

Vyrų draugystė: kodėl ją taip sunku puoselėti?
Gyvenimas

Vyrų draugystė: kodėl ją taip sunku puoselėti?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?