Makaronai moliūgų padaže – tai švelniai kreminis pasirinkimas, kuriame moliūgai susilieja su prieskoniais ir žolelėmis, sukuriant sodrų, jaukų patiekalai.
Makaronai moliūgų padaže: receptas
Tai idealus pasirinkimas vėsiam vakarui, kai norisi komfortiško ir gardaus maisto.
Ingredientai:
- 50 g sviesto
- ½ valg. š. alyvuogių aliejaus
- 3 šalotiniai svogūnai
- 100-200 ml karšto daržovių sultinio
- 350 g moliūgo (svoris išvalyto, be žievės)
- 2 žiupsneliai tarkuoto muskato riešuto
- 2 žiupsneliai malto cinamono
- 2 žiupsneliai maltų gvazdikėlių
- žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
- 6-8 jauni šalavijų lapai
- 150 g makaronų
- 150 ml grietinėlės (mažo riebumo)
- tarkuoto Parmezano
- druskos
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Ištirpdyti trečdalį sviesto su aliejumi didelėje keptuvėje ir pakepinti smulkintus šalotinius svogūnus 2-3 min. Įpilti šaukštą sultinio ir įberti žiupsnelį druskos, tada uždengti keptuvę dangčiu. Troškinti ant silpnos kaitros apie 10 min, stebint padažą ir, jei reikia, įpilant dar šiek tiek sultinio.
2. Sudėkite gabaliukais pjaustytą moliūgą ir kepti apie 40 min, dažnai pamaišant ir vis įpilant šiek tiek sultinio, jei keptuvėje tampa sausa.
3. Kai moliūgas suminkštės, sutrinti jį šakute iki tyrės. Suberti prieskonius bei šalaviją ir toliau lėtai troškinti.
4. Tuo tarpu išvirti makaronus pasūdytame verdančiame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės.
5. Kai makaronai bus paruošti, atidėti puodelį vandens ir nupilti likusį. Sudėti makaronus į padažą po truputį, gerai išmaišant po kiekvieno papildymo. Įpilti šiek tiek grietinėlės, sudėti likusį sviestą bei šiek tiek išsaugoto vandens. Toliau po truputį maišyti, kol viskas gražiai susijungs.
6. Patiekti apibarsčius tarkuotu Parmezano sūriu.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.