Makaronai su brokoliais ir ančiuviais – šis patiekalas pasižymi sodriu, subtiliai sūriu skoniu, kur brokoliai ir ančiuviai suteikia aromato kontrastą, o sūris – kremiškumo.
Makaronai su brokoliais ir ančiuviais: receptas
Sotus, bet lengvas patiekalas, puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei.
Ingredientai:
- 180 g brokolių
- 3 valg. š. ypač tyrų alyvuogių aliejaus
- 4 ančiuviai
- 20 g tarkuoto Parmezano sūrio
- šviežiai malti juodieji pipirai
- 300 g makaronų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Didelį puodą pasūdyto vandens užvirti. Sudėti makaronus ir virti 9-12 minučių, kol jie pasieks norimą minkštumą. Nukošti makaronus sietelyje, dalį virimo vandens pasilikti.
2. Padažui brokolius sudėti į verdantį vandenį ir virti 4-5 min, kol taps vos minkšti.
3. Į makaronus sudėti apvirtus brokolius ir pasmulkintus ančiuvius, gerai išmaišyti, kad viskas susijungtų. Įpilti 2 valg. š. virimo vandens ir maišant pavirti 1 min, kol makaronai pasidengs brokoliais ir ančiuviais.
4. Makaronus sudėti į lėkštes ir pabarstyti Parmezano sūriu.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.