Makaronai su cukinijomis – gaivus ir subtilus patiekalas, kuriame dera švelnios cukinijos, rikotos kremiškumas ir citrinos gaiva.

Makaronai su cukinijomis: receptas
Lengvas, tačiau sotus derinys, puikiai tinkantis tiek lengviems pietums, tiek vakarienei.
Ingredientai:
- 200 g makaronų
- 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 400 g cukinijų
- 2 česnako skiltelės
- 30 g maltų migdolų
- 1 citrinos žievelė ir šlakelis sulčių
- 100 g rikotos sūrio
- nedidelė saujelė suplėšytų baziliko lapų
- jūros druskos dribsnių ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Užvirti pasūdytą vandenį puode, suberti makaronus ir virti 8-10 min, kol jie bus al dente. Nupilti vandenį, tačiau šiek tiek jo pasilikti.
2. Tuo tarpu didelėje keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinti aliejų. Sudėti cukinijas ir kepti apie 5 min, retkarčiais pamaišant, kol kraštai ims lengvai skrusti. Sudėti trintą česnaką ir kepti dar minutę.
3. Įpilti 150 ml makaronų virimo vandens, suberti maltus migdolus ir sudėti citrinos žievelę. Pagardinti druska ir pipirais. Virti apie minutę, kol padažas ims tirštėti.
4. Sudėti makaronus į keptuvę ir maišyti, kad pasidengtų padažu. Jei reikia, įpilti šiek tiek daugiau virimo vandens.
5. Patiekti cukinijų makaronus į lėkštes. Ant viršaus dėti rikotos sūrio, pabarstyti baziliku, užspausti citrinos sulčių ir apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Pagardinti šviežiai maltais pipirais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.