Makaronai su lapiniais kopūstais ir šonine – šiltas, sotus ir subalansuoto skonio patiekalas, kuriame dera komfortiškas paprastumas ir šiuolaikinis skonis.
Makaronai su lapiniais kopūstais ir šonine: receptas
Puikiai tinka, kai norisi greitos, bet išraiškingos vakarienės, kurioje susilieja švelni tekstūra ir maloniai pikantiškas charakteris.
Ingredientai:
- 300 g viso grūdo makaronų
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 10 riekelių rūkytos šoninės
- 1 skiltelė česnako
- žiupsnelis džiovintų aitriųjų pipirų dribsnių
- 150 g lapinių kopūstų (kale)
- 1 kiaušinio trynys
- 100 g smulkiai tarkuoto parmezano
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Išvirti makaronus pasūdytame verdančiame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės.
2. Tuo metu keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti gabaliukais pjaustytą šoninę ir kepti ant vidutinės kaitros, dažnai maišant, kol taps traški.
3. Sudėti trintą česnaką ir aitriųjų pipirų dribsnius, kepti dar 1 min. Tuomet sudėti šiek tiek pasmulkintus lapinius kopūstus ir kepti 1-2 min, kol suminkštės ir šiek tiek suvys.
4. Nusunkti makaronus, pasilikti 200 ml vandens, kuriame jie virė.
5. Į šoninės ir kopūstų mišinį supilti 150 ml likusio makaronų vandens. Kiaušinio trynį sumaišyti su 3 šaukštais parmezano, sudėti į keptuvę ir gerai išmaišyti, kol padažas sutirštės.
6. Sudėti makaronus į padažą, jei reikia – įpilkite dar šiek tiek makaronų vandens, kad padažas būtų skystesnis. Pagardinti druska ir pipirais, o prieš patiekiant pabarstyti likusiu parmezanu.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.