Makaronai su lašiša ir smidrais – tai švelnaus skonio makaronų patiekalas, kuriame dera sultinga lašiša, traškūs smidrai ir lengvas, kreminis padažas su vos juntamu citrinos gaivumu.
Makaronai su lašiša ir smidrais: receptas
Paprastas, bet gurmaniškas pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek jaukesnei vakarienei.
Ingredientai:
- 200 g makaronų
- 200 g šviežių smidrų
- 2 valg. š.alyvuogių aliejaus
- 1 svogūnas
- 1-2 česnako skiltelės
- 150-200 g lašišos filė (be odos)
- 150 ml grietinėlės (norimo riebumo)
- 1 valg. š. citrinos sulčių
- Sauja tarkuoto kietojo sūrio
- Druska ir šviežiai malti pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Išvirti makaronus pasūdytame vandenyje pagal instrukciją ant pakuotės. Likus ~3 min iki virimo pabaigos sudėti smidrus į tą patį puodą. Išvirus – nusunkti, pasiliekant truputį vandens padažui.
2. Tuo metu keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų ir pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną kol suminkštės. Sudėti smulkintą česnaką ir kepti dar 1 min.
3. Sudėti gabalėliais pjaustytą lašišą ir kepti 2-3 min, kol ji vos iškeps – nereikia perkepti.
4. Supilti grietinėlę, įpilti citrinos sulčių, pagardinti druska ir pipirais. Jei reikia, įpilti šaukštą ar du nuo makaronų likusio vandens, kad padažas būtų vientisas.
5. Į padažą sudėti makaronus su smidrais, išmaišyti kol viskas susijungs. Pagal skonį pabarstyti sūriu.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.