ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Makaronai su špinatais ir rikota
Makaronų patiekalai

Makaronai su špinatais ir rikota

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-02
Komentarų: 0
1 min. skaitymo

Makaronai su špinatais ir rikota – tai lengvi ir kreminiai makaronai, tinkamai subalansuoti skoniai puikiai dera tarpusavyje ir patiks visiems valgytojams.

Makaronai su špinatais ir rikota
Makaronai su špinatais ir rikota

Makaronai su špinatais ir rikota: receptas

Tai puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei, kuri neapkrauna, bet suteikia sotumo ir malonumą.

Ingredientai:

  • 150 g makaronų
  • 200 g šviežių špinatų (arba atšildytų šaldytų špinatų)
  • 50 g sviesto
  • 1 česnako skiltelė
  • 125 g rikotos sūrio
  • šviežiai tarkuoto muskato riešutas
  • 1 valg. š. kietojo sūrio (tarkuoto)
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Virti makaronus pagal pakuotės nurodymus ant pakuotės. Nukošti, bet pasilikti puodelį virimo vandens.
2. Jei naudojami švieži špinatai, juos trumpai, su šlakeliu vandens, pakepti puode 1-2 min kol suminkštės, tada atvėsinti. Išspausti visą skystį iš špinatų rankomis ir grubiai supjaustyti.
3. Didelėje keptuvėje ištirpinti sviestą. Kai jis pradės putoti – sudėti špinatus, trintą česnaką, virtus makaronus ir šlakelį makaronų virimo vandens. Kepti 2-3 min, dažnai maišant. Jei reikia, įpilti dar virimo vandens. Įmaišyti rikotą ir švelniai kaitinant maišyti kol rikota įsimaišys.
4. Pagardinti muskatu, tarkuotu sūriu, druska ir pipirais, ir patiekti.

Taip pat skaitykite

Žagarėliai – skaniausias vaikystės desertas
Žagarėliai – skaniausias vaikystės desertas
2025-07-22
šokoladiniai batonėliai
Naujas desertas per 5 minutes: šie šokoladiniai batonėliai tokie skanūs, kad gaminsite 3 kartus per savaitę
2025-09-21
Varškės desertas: receptas
Varškės desertas, kurį paruošite vos per 5 minutes: būtinai išbandykite šį receptą
2025-09-11
Naminė duona vos iš 4 ingredientų
Naminė duona vos iš 4 ingredientų
2025-06-14

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:makaronaiRikotaŠpinatai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Astrologai įvardijo tris Zodiako ženklus, kurie visada apgaudinėja
Horoskopai

Astrologai įvardijo tris Zodiako ženklus, kurie visada apgaudinėja

Baliklio rūšys ir jų naudojimas skalbimui
Gyvenimas

Baliklio rūšys ir jų naudojimas skalbimui

Cukraus vartojimas: kiek jo iš tikrųjų reikia mūsų organizmui?
Sveikata ir grožis

Cukraus vartojimas: kiek jo iš tikrųjų reikia mūsų organizmui?

Greitai paruošiami vištienos kepsneliai
Mėsos patiekalai

Greitai paruošiami vištienos kepsneliai: tikrai verta išbandyti šį receptą!

Kaip pagerinti savo regėjimą: oftalmologų patarimai
Sveikata ir grožis

Kaip pagerinti savo regėjimą: oftalmologų patarimai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?