ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Makaronai su špinatais ir rikota
Makaronų patiekalai

Makaronai su špinatais ir rikota

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-02
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Makaronai su špinatais ir rikota
Makaronai su špinatais ir rikota

Makaronai su špinatais ir rikota – tai lengvi ir kreminiai makaronai, tinkamai subalansuoti skoniai puikiai dera tarpusavyje ir patiks visiems valgytojams.

Makaronai su špinatais ir rikota: receptas

Tai puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei, kuri neapkrauna, bet suteikia sotumo ir malonumą.

Ingredientai:

  • 150 g makaronų
  • 200 g šviežių špinatų (arba atšildytų šaldytų špinatų)
  • 50 g sviesto
  • 1 česnako skiltelė
  • 125 g rikotos sūrio
  • šviežiai tarkuoto muskato riešutas
  • 1 valg. š. kietojo sūrio (tarkuoto)
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Virti makaronus pagal pakuotės nurodymus ant pakuotės. Nukošti, bet pasilikti puodelį virimo vandens.
2. Jei naudojami švieži špinatai, juos trumpai, su šlakeliu vandens, pakepti puode 1-2 min kol suminkštės, tada atvėsinti. Išspausti visą skystį iš špinatų rankomis ir grubiai supjaustyti.
3. Didelėje keptuvėje ištirpinti sviestą. Kai jis pradės putoti – sudėti špinatus, trintą česnaką, virtus makaronus ir šlakelį makaronų virimo vandens. Kepti 2-3 min, dažnai maišant. Jei reikia, įpilti dar virimo vandens. Įmaišyti rikotą ir švelniai kaitinant maišyti kol rikota įsimaišys.
4. Pagardinti muskatu, tarkuotu sūriu, druska ir pipirais, ir patiekti.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:makaronaiRikotaŠpinatai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Jums gali patikti

Mėsos padažas makaronams su daugiau daržovių
Mėsos patiekalai

Mėsos padažas makaronams su daugiau daržovių

2025-06-05
Špinatais ir rikota įdaryti cannelloni makaronai
Makaronų patiekalai

Špinatais ir rikota įdaryti cannelloni makaronai

2025-06-04
Skrudinti avinžirniai
Receptai

Skrudinti avinžirniai – puikus baltyminis užkandis

2025-06-04
Tailandietiška makaronų sriuba su krevetėmis
Receptai

Tailandietiška makaronų sriuba su krevetėmis

2025-06-04

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?