Makaronai su špinatais ir rikota – tai lengvi ir kreminiai makaronai, tinkamai subalansuoti skoniai puikiai dera tarpusavyje ir patiks visiems valgytojams.
Makaronai su špinatais ir rikota: receptas
Tai puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei, kuri neapkrauna, bet suteikia sotumo ir malonumą.
Ingredientai:
- 150 g makaronų
- 200 g šviežių špinatų (arba atšildytų šaldytų špinatų)
- 50 g sviesto
- 1 česnako skiltelė
- 125 g rikotos sūrio
- šviežiai tarkuoto muskato riešutas
- 1 valg. š. kietojo sūrio (tarkuoto)
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Virti makaronus pagal pakuotės nurodymus ant pakuotės. Nukošti, bet pasilikti puodelį virimo vandens.
2. Jei naudojami švieži špinatai, juos trumpai, su šlakeliu vandens, pakepti puode 1-2 min kol suminkštės, tada atvėsinti. Išspausti visą skystį iš špinatų rankomis ir grubiai supjaustyti.
3. Didelėje keptuvėje ištirpinti sviestą. Kai jis pradės putoti – sudėti špinatus, trintą česnaką, virtus makaronus ir šlakelį makaronų virimo vandens. Kepti 2-3 min, dažnai maišant. Jei reikia, įpilti dar virimo vandens. Įmaišyti rikotą ir švelniai kaitinant maišyti kol rikota įsimaišys.
4. Pagardinti muskatu, tarkuotu sūriu, druska ir pipirais, ir patiekti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.