Makaronai su vištiena ir brokoliais – sodrus, kreminis ir aromatingas patiekalas, su subtiliu žolelių bei citrinos poskoniu, kuris suteikia gaivumo.

Makaronai su vištiena ir brokoliais: receptas
Puikiai tinka tiek šeimos vakarienei, tiek draugų susibūrimui, suteikiant patiekalui komforto ir šiek tiek gurmaniško žavesio.
Ingredientai:
- 500 ml vištienos sultinio
- 2 didelės be odos vištienos krūtinėlės
- 1 brokolis
- 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 5 česnako skiltelės
- 1 rozmarino šakelė (arba 2 arb. š. džiovinto rozmarino)
- 350 g makaronų
- 1 citrinos žievelė
- 50 g Parmezano
- šviežiai maltų juodųjų pipirų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Į puodą su dangčiu supilti sultinį ir užvirti. Sudėti vištienos krūtinėles, uždengti dangčiu ir sumažinti kaitrą iki silpnos. Virti 10-12 min, kol vištiena bus visiškai išvirusi, bet išliks sultinga.
2. Išimti vištieną į lėkštę ir atidėti. Sultinį, kuriame vištiena virė, pasilikti (nugriebti atsiradusias putas). Kai pakankamai atvės, supjaustyti ar suplėšyti vištieną gabalėliais.
3. Sultinį vėl užvirinti ir sudėti brokolius. Virti 5 min, kol taps labai minkšti, tuomet išimti brokolius iš sultinio į dubenį.
4. Įkaitinti aliejų keptuvėje ir 2-3 min pakepinti trintą česnaką su rozmarinu, kol česnakas taps auksinis ir aromatingas. 5. Sudėti brokolius ir pusę sultinio, švelniai patrinti brokolius šaukštu, kol susidarys tirštas padažas. (Prireikus įpilti daugiau sultinio.) Padažas gali būti tiek vientisas, tiek stambesniais gabalėliais – kaip labiau patinka. Kai brokolių padažas taps kreminis, vientisas ir nebebus vandeningas, įmaišyti vištieną. Leisti jai sušilti.
6. Tuo tarpu didelį puodą pripildyti vandeniu ir užvirti, pagardinti druska ir išvirti makaronus pagal pakuotės instrukcijas. Gerai nusausinti, pasilikti puodelį makaronų vandens.
7. Makaronus sumaišyti su padažu, įberti tarkuotą citrinos žievelę, pusę tarkuoto Parmezano ir gausiai šviežiai maltų juodųjų pipirų. Jei reikia, įpilti truputį makaronų vandens, kad padažas gerai apgaubtų makaronus. Patiekti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.