ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Makaronų ir pupelių sriuba su daržovėmis
Receptai

Makaronų ir pupelių sriuba su daržovėmis

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-18
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Makaronų ir pupelių sriuba su daržovėmis
Makaronų ir pupelių sriuba su daržovėmis

Makaronų ir pupelių sriuba su daržovėmis – tai spalvingas daržovių, pupelių ir makaronų derinys, kuris ne tik šildo, bet ir suteikia energijos. Kiekvienas šaukštas pilnas švelniai išvirusių daržovių, aromatingų prieskonių ir subtiliai tirštos sultinio tekstūros.

Makaronų ir pupelių sriuba su daržovėmis: receptas

Tai patiekalas, kuris primena paprastą, bet turtingą namų virtuvę – puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek vakarienei su artimaisiais.

Ingredientai:

  • 90 ml alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 2 česnako skiltelės
  • ½ arb. š. džiovintų aitriųjų paprikų dribsnių
  • 600 g įvairių daržovių (pvz., cukinija, pankolis, ropė, bulvė, saldžioji bulvė, poras, salieras, morka ar žirneliai)
  • 3–4 žiupsneliai džiovintų žolelių mišinio (pvz., rozmarinas, raudonėlis ir čiobreliai)
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį
  • 1 l vištienos sultinio (arba daržovių)
  • 80 gmakaronų
  • 400 g konservuotų pupelių (mėgstamų, be skysčio)
  • 2 lauro lapai
  • 50 g kietojo sūrio
  • 1 didelis pomidoras

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti 60ml aliejaus puode ant vidutinės kaitros. Sudėti smulkiai pjaustytą svogūną, trintą česnaką ir aitriųjų pipirų dribsnius ir kepti 2–3 min kol suminkštės.
2. Sudėti visas naudojamas, gabaliukais supjaustytas daržoves (išskyrus žirnelius, jei naudojami) ir džiovintų žolelių mišinį. Pagardinti druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais pagal skonį. Kepti dar 2–3 min, kol daržovės šiek tiek suminkštės.
3. Sumažinti kaitrą iki vidutinės, uždengti puodą dangčiu ir toliau kepti 10–15 min, retkarčiais pamaišant, kol daržovės visiškai suminkštės ir taps šviesiai auksinės spalvos.
4. Įpilti sultinio, sudėti makaronus, pupeles, lauro lapus ir žirnelius (jei naudojami), tada užvirti. Sumažinti kaitrą ir troškinti uždengus dar 20–25 min, kol daržovės taps minkštos, o makaronai sugers dalį skysčio ir suminkštės. Nukelti nuo kaitros ir leisti šiek tiek atvėsti prieš patiekiant.
5. Tuo metu atskirame dubenyje sumaišyti kietąjį sūrį, smulkiai pjaustytą pomidorą ir likusius 30 ml alyvuogių aliejaus, kol gausis vientisa masė.
6. Patiekiant sriubą ją pilti į dubenėlį, ant viršaus uždėti pomidorų ir sūrio mišinio. Pagardinti šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir užlašinti šiek tiek alyvuogių aliejaus.

Taip pat skaitykite

Šoninės ir briuselio kopūstų salotos
Šoninės ir briuselio kopūstų salotos
2025-07-18
Naminė granola
Naminė granola – skanesnė nei parduotuvėje
2025-08-11
Geriausias vynuogių laikymo būdas: taip jos išliks šviežios net iki 12 mėnesių!
Geriausias vynuogių laikymo būdas: taip jos išliks šviežios net iki 12 mėnesių!
2025-09-04
Ką daryti, kad sultinyje esanti mėsa būtų skani?
Ką daryti, kad sultinyje esanti mėsa būtų skani?
2025-08-30

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:makaronaiPupelėssriuba

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Trąšos iš arbatos vazoniniams augalams: paprastas metodas
Gyvenimas

Trąšos iš arbatos vazoniniams augalams: paprastas metodas

Profesinis aromatų žemėlapis: kokius namų kvapus renkasi skirtingų profesijų atstovai
Namai ir patarimai

Profesinis aromatų žemėlapis: kokius namų kvapus renkasi skirtingų profesijų atstovai

Kaip ir kada prieš žiemą sodinti svogūnus
Sodas ir daržas

Kaip ir kada prieš žiemą sodinti svogūnus, kad vėliau galėtumėte džiaugtis gausiu derliumi?

4 klaidos, dėl kurių labiausiai gailimės: 130 šalių apklausa
Įdomu

4 klaidos, dėl kurių labiausiai gailimės: 130 šalių apklausa

Ar musės gali išgelbėti mūsų atliekas? Pasaulio sąraše paminėtas ir Vilnius
Lietuva ir pasaulis

Ar musės gali išgelbėti mūsų atliekas? Pasaulio sąraše paminėtas ir Vilnius

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?