ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Makaronų patiekalai » Makaronų rizotas su tunu ir daržovėmis
Makaronų patiekalai

Makaronų rizotas su tunu ir daržovėmis

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-10
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Makaronų rizotas su tunu ir daržovėmis – tai lengvas, bet sotus, paprastai paruošiamas patiekalas, kuriame klasikinis makaronų su tunu derinys papildomas daržovėmis ir gaiviu padažu.

Makaronų rizotas su tunu ir daržovėmis
Makaronų rizotas su tunu ir daržovėmis

Makaronų rizotas su tunu ir daržovėmis: receptas

Šis patiekalas yra puikus pasirinkimas tiek greitai vakarienei, tiek įdomiam pietų stalui, kuriame norisi suderinti komfortišką maistą su lengvumu ir šviežiais akcentais.

Ingredientai:

  • 100 g makaronų (smulkių)
  • 160 g konservuoto tuno savo sultyse (2 mažos skardinės)
  • 1 avokadas (prinokusio)
  • 2 arb. š. citrinų rūgšties
  • 1 arb. š. citrinpipirių
  • 2 arb. š. lukštentų saulėgrąžų sėklų

    Padažui:
  • 150 g cukinijos
  • 50 g svogūnų (nuluptų ir supjaustytų)
  • 70 ml vandens
  • 2 valg. š. kokosų minkštimo gėrimo (riebumas 11-13%)
  • 1/4 arb. š. maltų juodųjų pipirų
  • 1/4 arb. š. druskos
  • 1/4 arb. š. maltų kalendrų
  • Aliejaus kepti

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Makaronus virti 10 min pasūdytame vandenyje.
2. Į dubenėlį sudėti avokadą, jį pertrinti šakute.
3. Prie avokado sudėti tuną, įpilti citrinos rūgšties, įberti citrinpipirių. Išmaišyti ir atdėti.
4. Padažui svogūnus smulkiai supjaustyti ir pakepti keptuvėje su trupučiu aliejaus.
5. Į puodą supilti vandenį, kokosų gėrimą, suberti pipirus, druską ir kalendras.
6. Sudėti kubeliais pjaustytą ir nuluptą cukiniją, pakepintus svogūnus ir viską virti apie 5 min.
7. Trintuvu pertrinti iki vientisos konsistencijos.
8. Išvirusius makaronus nukošti ir sudėti atgal į puodą su padažu, gerai išmaišyti.
9. Į lėkštę dėti su padažu sumaišytus makaronus, per vidurį dėti tuno ir avokado mišinį.
10. Užbarstyti saulėgrąžų sėklų.

Taip pat skaitykite

Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės su uogiene
Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės su uogiene oro gruzdintuvėje
2025-06-28
Kaip pasigaminti naminį sviestą iš grietinėlės?
Sviestas vis brangsta, todėl gaminu jį namuose: tereikia dviejų ingredientų!
2025-09-23
Rūkytu sūriu ir bulvėmis įdaryti pyragėliai
Rūkytu sūriu ir bulvėmis įdaryti pyragėliai
2025-06-05
Krevečių salotos su pomidorais ir avokadais
Krevečių salotos su pomidorais ir avokadais – vienos mėgstamiausių vasarą
2025-07-16


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje. 

ŽYMOS:daržovėsrizotastunas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip auginti arbūzus Lietuvoje: nuo sėklos iki saldaus vaisiaus
Sodas ir daržas

Kaip auginti arbūzus Lietuvoje: nuo sėklos iki saldaus vaisiaus

Netikėti spalvų deriniai 2025 metų madoje: drąsa ir individualumas
Gyvenimas

Netikėti spalvų deriniai 2025 metų madoje: drąsa ir individualumas

Kaip skalbti vilnonius megztinius?
Gyvenimas

Nustatau tinkamą temperatūrą ir sutaupau pinigų. Megztiniais džiaugiuosi daugelį metų

Kaip atsikratyti senų namų kvapo: valymo ekspertų patarimai
Gyvenimas

Kaip atsikratyti senų namų kvapo: valymo ekspertų patarimai

Turite užsilikusių sėklų? Štai kaip sudaiginti senas sėklas.
Sodas ir daržas

Turite užsilikusių sėklų? Štai kaip sudaiginti senas sėklas

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?