Mandarinų ir migdolų pyragas – švelniai drėgnas, saldžiarūgštis ir nepaprastai aromatingas desertas, kiekvienas kąsnis kupinas švelnaus saldumo ir citrusinės gaivos.
Mandarinų ir migdolų pyragas: receptas
Lengvas, purus ir aromatingas, jis puikiai tinka tiek šventei, tiek ramiam savaitgalio desertui.
Ingredientai:
- 2 mandarinai (apie 200 g)
- 4 kiaušiniai
- 1 citrinos žievelė
- 160 g smulkaus cukraus
- 100 ml alyvuogių aliejaus
- 175 g maltų migdolų
- 2 arb. š. kepimo miltelių
Sirupui: - 15 g smulkaus cukraus
- 1 citrinos sultys
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Sudėti mandarinus į puodą ir užpilti vandeniu, kad apsemtų. Užvirti ir virti ant silpnos kaitros 20-30 min, kol suminkštės. Išimti ir atvėsinti tiek, kad būtų galima liesti. Perpjauti per pusę ir išimti sėklas.
2. Sudėti mandarinus kartu su žieve į maisto smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos masės.
3. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Ištepti 20 cm skersmens apvalią kepimo formą sviestu ir iškloti dugną kepimo popieriumi.
4. Dideliame dubenyje išplakti kiaušinius, citrinos žievelę ir cukrų. Įpilti alyvuogių aliejaus ir plakti kol masė taps puri ir vientisa. Įmaišyti mandarinų tyrę, tuomet suberti maltus migdolus ir kepimo miltelius.
5. Supilti tešlą į paruoštą formą ir kepti apie 50 min, kol pyragas gražiai pakils ir taps auksinės rudos spalvos. Jis turėtų šiek tiek atsitraukti nuo kraštų ir būti elastingas prisilietus. Palikti atvėsti formoje ant grotelių.
6. Tuo tarpu paruošti sirupą – mažame puode ant silpnos kaitros pašildyti cukrų su citrinos sultimis, kol cukrus ištirps. 7. Mediniu pagaliuku subadyti pyragą ir apšlakstyti jį šiltu citrinų sirupu. Leisti visiškai atvėsti formoje, tuomet išimti, pabarstyti cukraus pudra ir patiekti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.