Marinuota orkaitėje kepta vištiena – tai sultinga orkaitėje kepta vištiena, kuriai ypatingo skonio suteikia pasukų ir žolelių marinatas. Kepant mėsa išlieka minkšta, o odeelė tampa maloniai traški.
Marinuota orkaitėje kepta vištiena: receptas
Tai paprastas, bet išraiškingas patiekalas, tinkantis ir kasdieniams pietums, ir savaitgalio vaišėms.
Ingredientai:
- 3 skiltelės česnakų
- 300 ml pasukų
- 10 g petražolių (nebūtina)
- 2 arb. š. džiovinto rozmarino
- 1 valg. š. rudojo cukraus
- 1 arb. š. jūros druskos
- 1 arb. š. maltų juodųjų pipirų
- 4 vištienos šlaunelės
- 4 vištienos blauzdelės
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Peilio šonu arba grūstuvėje šiek tiek sutraiškyti česnako skilteles. (Jei česnakas bus supjaustytas ar visiškai sutrintas, jis gali sudegti kepant vištieną.) Sudėti į didelį dubenį ir supilti pasukas.
2. Stambiai supjaustyti pusę petražolių lapelių, jei naudojami, o likusius sudėti atgal į šaldytuvą.
3. Į pasukas įmaišyti kapotas petražoles, rozmariną, cukrų, druską ir pipirus. Sudėti vištieną ir gerai apvolioti marinate. 4. Uždengti dubenį ir palaikyti šaldytuve bent 8 valandas arba per naktį.
5. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros. Didelę skardą iškloti folija ir ant viršaus uždėti groteles. Išimti vištieną iš marinato, švelniai nukratyti perteklines pasukas ir česnaką. Dėti ant grotelių, šlauneles – oda į viršų.
6. Kepti vištieną 35-40 min, kol ji vietomis šiek tiek paruduos ir visiškai iškeps. Vištiena bus iškepusi, kai į storiausią vietą įsmeigus iešmelį išbėgs skaidrios sultys. Likusius petražolių lapelius smulkiai supjaustyti ir pabarstyti ant vištienos prieš pat patiekiant. Valgykite karštą arba šaltą, su salotomis ir keptomis bulvėmis ar virtomis jaunomis bulvėmis.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.