ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Marinuota orkaitėje kepta vištiena
Mėsos patiekalai

Marinuota orkaitėje kepta vištiena

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-09-05
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Marinuota orkaitėje kepta vištiena
Marinuota orkaitėje kepta vištiena

Marinuota orkaitėje kepta vištiena – tai sultinga orkaitėje kepta vištiena, kuriai ypatingo skonio suteikia pasukų ir žolelių marinatas. Kepant mėsa išlieka minkšta, o odeelė tampa maloniai traški.

Marinuota orkaitėje kepta vištiena: receptas

Tai paprastas, bet išraiškingas patiekalas, tinkantis ir kasdieniams pietums, ir savaitgalio vaišėms.

Ingredientai:

  • 3 skiltelės česnakų
  • 300 ml pasukų
  • 10 g petražolių (nebūtina)
  • 2 arb. š. džiovinto rozmarino
  • 1 valg. š. rudojo cukraus
  • 1 arb. š. jūros druskos
  • 1 arb. š. maltų juodųjų pipirų
  • 4 vištienos šlaunelės
  • 4 vištienos blauzdelės

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Peilio šonu arba grūstuvėje šiek tiek sutraiškyti česnako skilteles. (Jei česnakas bus supjaustytas ar visiškai sutrintas, jis gali sudegti kepant vištieną.) Sudėti į didelį dubenį ir supilti pasukas.
2. Stambiai supjaustyti pusę petražolių lapelių, jei naudojami, o likusius sudėti atgal į šaldytuvą.
3. Į pasukas įmaišyti kapotas petražoles, rozmariną, cukrų, druską ir pipirus. Sudėti vištieną ir gerai apvolioti marinate. 4. Uždengti dubenį ir palaikyti šaldytuve bent 8 valandas arba per naktį.
5. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros. Didelę skardą iškloti folija ir ant viršaus uždėti groteles. Išimti vištieną iš marinato, švelniai nukratyti perteklines pasukas ir česnaką. Dėti ant grotelių, šlauneles – oda į viršų.
6. Kepti vištieną 35-40 min, kol ji vietomis šiek tiek paruduos ir visiškai iškeps. Vištiena bus iškepusi, kai į storiausią vietą įsmeigus iešmelį išbėgs skaidrios sultys. Likusius petražolių lapelius smulkiai supjaustyti ir pabarstyti ant vištienos prieš pat patiekiant. Valgykite karštą arba šaltą, su salotomis ir keptomis bulvėmis ar virtomis jaunomis bulvėmis.

Taip pat skaitykite

Sviestinės tešlos sausainiai su naminiu marcipanų įdaru
Sviestinės tešlos sausainiai su naminiu marcipanų įdaru
2025-06-23
Trinta pomidorų sriuba su skrebučiais ir sūriu
Trinta pomidorų sriuba su skrebučiais ir sūriu
2025-06-23
Kiaulienos troškinys su džiovintomis slyvomis
Kiaulienos troškinys su džiovintomis slyvomis: tradicinis receptas
2025-06-16
Greiti pyragėliai su rabarbarais
Greiti pyragėliai su rabarbarais – tikras atradimas saldumynų mėgėjams
2025-07-29

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Kepta vištienaMarinuota orkaitėje kepta vištienamarinuota vištienaOrkaitėje kepta vištienavištienos patiekalai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Spalvinga mityba ir flavonoidai: kaip pagerinti sveikatą ir prailginti gyvenimą
Sveikata ir grožis

Spalvinga mityba ir flavonoidai: kaip pagerinti sveikatą ir prailginti gyvenimą

Norite, kad jūsų namai kvepėtų? Jums reikės vos vieno produkto
Gyvenimas

Norite, kad jūsų namai kvepėtų? Jums reikės vos vieno produkto

Ką skirtingos pasaulio šalys mėgsta gaminti iš kiaušinių?
Naudinga

Ką skirtingos pasaulio šalys labiausiai mėgsta gaminti iš kiaušinių?

Sportas be dietos: ar įmanoma numesti svorio taikant tokį režimą?
Sveikata ir grožis

Sportas be dietos: ar įmanoma numesti svorio taikant tokį režimą?

Štai kodėl skalbdama naudoju foliją ir actą!
Gyvenimas

Štai kodėl skalbdama naudoju foliją ir actą!

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?