Marinuoti agurkai – tai traškūs, gaivaus skonio agurkėliai. Čia susipina lengvas rūgštumas, švelnus saldumas ir aromatingi prieskonių akcentai.
Marinuoti agurkai: receptas
Rezultatas – puikiai subalansuotas, gardus pagardas, tinkantis tiek prie kasdienių patiekalų, tiek prie šventinio stalo.
Ingredientai:
- 1 kg mažų agurkėlių (apie 15 cm ilgio)
- 50 g jūros druskos
- 2 krapų žiedynai arba kelios krapų šakelės
- 2 a.š. krapų sėklų
- 2 a.š. garstyčių sėklų
- 2 skiltelės česnako
- 600 ml obuolių acto
- 100 g cukraus
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Nuplauti agurkėlius ir sudėti į negilią lėkštę, lengvai pabarstyti druska ir išmaišyti, kad druska pasiskirstytų. Uždengti paviršių kepimo popieriumi ir prispausti lėkšte. Laikyti vėsioje vietoje 12-24 val.
2. Suberti į sietelį ir nuplauti agurkėlius šaltu vandeniu. Gerai nusausinti, vis pavartant, kad pasišalintų vandens perteklius. Palikti 5-10 min nudžiūti.
3. Į kiekvieną sterilizuotą stiklainį įdėti po vieną krapų žiedyną (arba šakelę). Į kiekvieną stiklainį suberti po arbatinį šaukštelį krapų ir garstyčių sėklų bei įdėti česnako skiltelę.
4. Į didelį puodą supilti actą, 200 ml vandens ir suberti cukrų. Švelniai kaitinti nuolat maišant, kol cukrus ištirps. Sudėti agurkėlius ir pavirti 5-6 min, kol odelės taps alyvuogių žalsvumo. Nukelti nuo kaitros.
5. Sukrauti agurkėlius į paruoštus stiklainius kuo glaudžiau. Likusį skystį vėl užvirti ir supilti į stiklainius, kad visiškai apsemtų turinį. Tvirtai užsukti dangtelius ir apversti stiklainius maždaug minutei, kad dangteliai sterilizuotųsi, tuomet apversti atgal ir palikti atvėsti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.