ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Marinuoti agurkai žiemai: paprastas, bet tikrai dėmesio vertas receptas
Naudinga

Marinuoti agurkai žiemai: paprastas, bet tikrai dėmesio vertas receptas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-10-10
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Marinuoti agurkai – tai vienas tų užkandžių, be kurio nepraeina nė viena šventė. Marinuoti agurkai patiekiami kaip užkandis prie įvairių patiekalų, be to, jie yra labai svarbus įvairių mišrainių ingredientas. Vis dėlto, tenka pripažinti, kad mišrainių ruošimas kartais atima tikrai nemažai laiko… Kad taip nenutiktų, marinuokite smulkintus agurkus!

Marinuoti agurkai žiemai: paprastas, bet tikrai dėmesio vertas receptas
Marinuoti agurkai žiemai: paprastas, bet tikrai dėmesio vertas receptas

Jei žiemai paruošite smulkintų marinuotų agurkų, tai padės jums sutaupyti tikrai nemažai laiko ruošiant įvairius patiekalus. Niekam ne paslaptis, kad pjaustyti šviežias daržoves yra kur kas paprasčiau nei marinuotas, taigi, išbandykite šį receptą.

Marinuoti agurkai žiemai: receptas

Jums reikės:

  • 600 g šviežių agurkų
  • 4 česnako skiltelių
  • 4 krapų šakelių
  • 2 aitriosios paprikos žiedelių
  • 5 arb. š. 9% acto
  • 25 g cukraus
  • 25 g druskos
  • 500 ml vandens
  • 2 lauro lapų
  • 2 juodųjų pipirų žirnelių

Kaip gaminti?

Taip pat skaitykite

Natūraliai saldūs morkų pyrago skonio keksiukai
Natūraliai saldūs morkų pyrago skonio keksiukai
2025-06-28
Picos skonio suktinukai
Picos skonio suktinukai, kurie tikrai patiks net ir išrankiems vaikams
2025-07-16
Mini bananų blyneliai
Mini bananų blyneliai
2025-06-24
Lęšių sriuba su kopūstais ir rūkytu kumpiu
Lęšių sriuba su kopūstais ir rūkytu kumpiu
2025-06-05

Agurkus gerai nuplaukite. Nupjaukite galus. Nulupkite česnaką.

Į sterilizuotą stiklainį įdėkite aitriosios paprikos žiedą ir žalumynų šakelę. Įdėkite 2 nuluptas česnako skilteles.

Agurkus supjaustykite mažais kubeliais. Suberkite į stiklainį. Agurkus užpilkite verdančiu vandeniu. Uždenkite juos dangčiu ir palikite 15 minučių pastovėti. Nupilkite vandenį. Vėl užpilkite stiklainį verdančiu vandeniu ir palikite dar 10 minučių pastovėti.

Paruoškite marinatą. Supilkite vandenį į puodą ir užvirinkite. Įberkite druskos, cukraus, juodųjų pipirų ir įdėkite lauro lapų. Virkite 3 minutes.

Nupilkite vandenį iš stiklainių. Į kiekvieną stiklainį įpilkite acto. Užpilkite verdančiu sūrymu.

Stiklainius uždarykite sterilizuotais dangteliais. Apverskite juos aukštyn kojom ir apvyniokite antklode. Palaukite, kol visiškai atvės.

Laikykite vėsioje vietoje. Kai ruošite mišrainę, atidarykite stiklainį ir kiaurasamčiu pasemkite agurkų. Palaukite, kol skystis nuvarvės. Sumaišykite su kitais mišrainės ingredientais.

Ar kada ruošėte agurkus tokiu būdu? Pasidalinkite komentaruose.

Taip pat skaitykite

Atviras svogūnų pyragas
Atviras svogūnų pyragas
2025-09-25
Avinžirnių troškinys su špinatais ir duona
Avinžirnių troškinys su špinatais ir duona
2025-06-04
Dažna klaida, kurią darome kepdami keptuvėje: dėl to patiekalai prisvyla
Dažna klaida, kurią darome kepdami keptuvėje: dėl to patiekalai prisvyla
2025-06-04
Traškūs vafliai keptuvėje. Nereikės net vaflinės!
Traškūs vafliai keptuvėje. Nereikės net vaflinės!
2025-09-17

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:agurkaiMarinuoti agurkai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Liaudies prietarai: kodėl įprasta nusispjauti per kairį petį
Įdomu

Liaudies prietarai: kodėl įprasta nusispjauti per kairį petį

Rudenį pati gaminu automobilio langų plovimo skystį
Gyvenimas

Rudenį pati gaminu automobilio langų plovimo skystį: tai padeda sutaupyti pinigų

Japonija be gatvių pavadinimų: kaip žmonės randa kelią
Įdomu

Japonija be gatvių pavadinimų: kaip žmonės randa kelią

Idėjos, kaip paruošti žuvį: 5 Gordono Ramsay receptai
Receptai

Idėjos, kaip paruošti žuvį: 5 Gordono Ramsay receptai

Pilkos spalvos rūbai netinka vyresnėms moterims
Gyvenimas

Labiausiai sendinanti spalva, kurios patariame vengti

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?