Pomidorai – tai universalios daržovės, iš kurių galima paruošti daugybę skirtingų patiekalų. Šį kartą siūlome išbandyti neįprastą, bet itin gardų marinavimo būdą – pomidorus su aviečių lapais. Šis receptas ne tik suteiks daržovėms išskirtinį skonį, bet ir papildys organizmą vitaminu C iš aviečių lapų.
Iš nurodytų ingredientų paruošite apie 3 litrus marinuotų pomidorų.
Ingredientai
- 2 kg vidutinio dydžio pomidorų
- 3 aviečių lapai
- 8 česnakų skiltelės
- 2 arb. š. druskos
- 5 valg. š. cukraus
- 1 arb. š. acto
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Paruošimas- Sterilizuokite stiklainius ir dangtelius.
- Į kiekvieną stiklainį sudėkite nuluptas česnako skilteles, aviečių lapelius ir nuplautus pomidorus.
- Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangteliu ir palikite pusvalandžiui pastovėti.
- Nupilto vandens kiekį įpilkite į puodą, suberkite druską ir cukrų, įpilkite acto. Kaitinkite, kol skystis užvirs.
- Verdantį marinato sirupą supilkite į stiklainį su pomidorais.
- Užsukite dangtelį, apvyniokite rankšluosčiu ir apverskite stiklainį aukštyn kojom.
- Kai stiklainio turinys atvės, laikykite šaldytuve.
Patarimai
- Galite eksperimentuoti su prieskoniais, pavyzdžiui, dėti kelių lauro lapelių ar juodųjų pipirų žirnelių.
- Pomidorai bus gardūs tiek šaltame, tiek šiltame pavidale, todėl galima patiekti kaip užkandį arba prie karštų patiekalų.
Skanaus!