ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Marinuotos česnako galvutės: paprasta paruošti ir labai skanu
Naudinga

Marinuotos česnako galvutės: paprasta paruošti ir labai skanu

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-05
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Nuo pat vaikystės daugeliui žmonių marinuoti česnakai primena namų šilumą, žiemos atsargas ir gardžius patiekalus. Ši daržovė išsiskiria ne tik intensyviu skoniu, bet ir daugybe naudingų savybių, kurios gali pagerinti kasdienę mitybą. Marinuoti česnakai yra ne tik aromatingas užkandis, bet ir puikus būdas praturtinti salotas, mėsos patiekalus ar užkandžių lėkštes. Toliau aptarsime, kodėl verta rinktis būtent šį produktą ir kaip paprastai jį paruošti namuose.

Marinuotos česnako galvutės: paprasta paruošti ir labai skanu
Marinuotos česnako galvutės: paprasta paruošti ir labai skanu

Kodėl verta rinktis marinuotus česnakus?

Marinuoti česnakai yra traškūs, sultingi ir turintys malonų aromatą. Jie gali būti vartojami vieni arba kaip puikus priedas prie kitų patiekalų. Be to, česnakai nuo seno vertinami dėl savo antibakterinių ir imunitetą stiprinančių savybių. Marinuodami juos obuolių sidro acte, citrinos rūgštyje ir su prieskoniais, ne tik išsaugome natūralų skonį, bet ir sukuriame ypatingą užkandį, kuris ilgai išlieka šviežias šaldytuve. Šie marinuoti česnakai gali tapti neatsiejama jūsų šventinio ar kasdienio stalo dalimi.

Kaip paruošti marinuotus česnakus?

Marinuoti česnakai gaminami gana paprastai. Jums prireiks česnakų galvučių, obuolių sidro acto, druskos, citrinos rūgšties, citrinos skiltelių ir lauro lapų. Pirmiausia česnakai nuvalomi – nupjaunami žali stiebai ir šaknys, pašalinamas storas viršutinis luobelis, paliekant tik ploną sluoksnį. Tuomet česnakai sudedami į stiklainius, pridedama citrinos skiltelių ir lauro lapų. Paruoštas marinatas supilamas ant česnakų, o stiklainiai užpildomi vandeniu. Uždarykite dangtelius ir marinuokite šaldytuve bent 15 dienų – tada marinuoti česnakai įgaus ypatingą skonį.

Marinuoti česnakai jūsų virtuvėje

Marinuoti česnakai gali būti naudojami labai įvairiai. Jie puikiai tinka prie raugintų kopūstų, tradicinių itališkų salotų ar kaip užkandis prie mėsos patiekalų. Be to, tokie česnakai gali tapti puikia alternatyva stipresnio skonio pagardams ar padažams. Šis produktas yra ne tik gardus, bet ir sveikas, tad galite būti tikri, kad jūsų šeima juos suvalgys labai greitai.

Taip pat skaitykite

naminio kečupo receptas
Internete vis labiau populiarėja šis naminio kečupo receptas: išbandykite ir jūs!
2025-09-04
Angliškos bandelės „Scones“ su šilauogėmis
Angliškos bandelės „Scones“ su šilauogėmis
2025-07-21
Tobulas sūrio pyragas namuose: receptas, kuris pranoks kavinės desertą
Tobulas sūrio pyragas namuose: receptas, kuris pranoks kavinės desertą
2025-08-31
Cinamoninės mėlynių bandelės
Cinamoninės mėlynių bandelės
2025-08-14

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:česnakaiMarinuoti česnakai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

4 prieskoniai, kurie pagerins avižinę košę
Sveikata ir grožis

4 prieskoniai, kurie pagerins avižinę košę: padės numesti svorio ir gerins virškinimą

Puokštė. Kokią puokštę pasirinksite?
Gyvenimas

Išsirinkite gėlių puokštę: kokia moteris esate?

Kodėl agurkai neveda žiedų ir vaisių?
Sodas ir daržas

Kodėl agurkai neveda žiedų ir vaisių?

10 tariamai sveikų maisto produktų, kurie gali trukdyti mesti svorį
Sveikata ir grožis

10 tariamai sveikų maisto produktų, kurie gali trukdyti mesti svorį

Kiek žmonių jau neteko darbo dėl dirbtinio intelekto?
IT naujienos

Kiek žmonių jau neteko darbo dėl dirbtinio intelekto? Atsako analitikai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?