ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Marokietiškas vištienos troškinys – receptas vakarienei
Receptai

Marokietiškas vištienos troškinys – receptas vakarienei

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-18
Komentarų: 0
3 min. skaitymo

Šis kvapnus ir šiltas Marokietiškas vištienos troškinys sužavės jus savo skonių įvairove. Troškintas su aromatiniais prieskoniais, daržovėmis ir subtiliu saldžiarūgščiu akcentu, šis patiekalas puikiai tiks jaukiam šeimos pietų ar vakarienės stalui.

Marokietiškas vištienos troškinys pietums
Marokietiškas vištienos troškinys pietums

Marokietiškas vištienos troškinys

Marokietiškas vištienos troškinys ne tik išsiskiria nuostabiais skoniais, bet ir yra puikus maistinių medžiagų šaltinis. Baltymai iš vištienos, skaidulos iš avinžirnių ir vitaminai iš daržovių sudaro subalansuotą ir maistingą patiekalą.

Be to, šis troškinys lengvai pritaikomas – galite pridėti mėgstamų daržovių ar naudoti kitus džiovintus vaisius, kad patiekalas atitiktų jūsų skonį ir turimus ingredientus.

Marokietiškas vištienos troškinys

Ingredientai

Taip pat skaitykite

Smidrai su vytintu kumpiu karšto oro gruzdintuvėje
Smidrai su vytintu kumpiu karšto oro gruzdintuvėje
2025-07-03
Česnakinės bandelės pagal močiutės receptą
Česnakinės bandelės pagal močiutės receptą: jos visada labai greitai dingsta nuo stalo!
2025-09-17
Saldžiarūgščiai šonkauliukai
Saldžiarūgščiai karamelizuoti šonkauliukai su kario ir saldžiosios čili glazūra
2025-06-18
Traškūs sausainiai su obuoliais, kurie tiesiog tirpsta burnoje!
Traškūs sausainiai su obuoliais, kurie tiesiog tirpsta burnoje!
2025-09-14
  • 1 kg vištienos šlaunelių be odos ir kaulų
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas (smulkiai supjaustytas)
  • 3 česnako skiltelės (susmulkintos)
  • 2 šaukšteliai maltų kmynų
  • 2 šaukšteliai maltos kalendros
  • 1 šaukštelis maltos ciberžolės
  • 1 šaukštelis maltos cinamono
  • 1/4 šaukštelio kajeno pipirų (pagal skonį)
  • 400 g konservuotų pomidorų
  • 2 puodeliai vištienos sultinio
  • 1/2 puodelio džiovintų abrikosų (supjaustytų)
  • 1/2 puodelio konservuotų avinžirnių (nuskalautų ir nusausintų)
  • 2 morkos (supjaustytos griežinėliais)
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • Šviežių kalendros lapų papuošimui
  • Virtų kuskuso arba ryžių patiekimui

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Paruošimas

1. Paruoškite vištieną:

Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje arba troškintuve ant vidutinės ugnies. Sudėkite vištienos gabalėlius ir kepkite, kol jie lengvai apskrus iš abiejų pusių. Išimkite vištieną iš keptuvės ir padėkite į šalį.

2. Apkepkite daržoves ir prieskonius:

Į tą pačią keptuvę įdėkite svogūną ir morkas. Kepkite apie 5 minutes, kol suminkštės. Įmaišykite česnaką, kmynus, kalendrą, ciberžolę, cinamoną ir kajeno pipirus. Kepkite dar 1–2 minutes, kol prieskoniai paskleis aromatą.

3. Paruoškite troškinį:

Į keptuvę supilkite konservuotus pomidorus, vištienos sultinį ir džiovintus abrikosus. Įdėkite apskrudusią vištieną atgal į keptuvę. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant mažos ugnies apie 25–30 minučių, kol vištiena taps minkšta ir įgis prieskonių skonį.

Taip pat skaitykite

Marinuoti pomidorai su česnaku, kurių nereikia konservuoti
Marinuoti pomidorai su česnaku, kurių nereikia konservuoti
2025-08-27
Citrininis nekeptas sūrio pyragas
Citrininis nekeptas sūrio pyragas
2025-07-04
Mišrainių bei salotų galiojimo laikas – ar žinojote?
Mišrainių bei salotų galiojimo laikas – ar žinojote?
2025-07-15
Naminiai sultinio kubeliai, kaip pasigaminti?
Naminiai sultinio kubeliai: išbandę parduotuvėje tikrai daugiau nepirksite
2025-06-13

4. Baigiamieji žingsniai:

Į troškinį įmaišykite avinžirnius ir dar troškinkite 5 minutes. Pagardinkite druska bei pipirais pagal skonį.

5. Patiekite:

Troškinį patiekite su garuojančiu kuskusu arba ryžiais. Papuoškite šviežiais kalendros lapais, kad suteiktumėte gaivumo.

Patarimai

  • Jei neturite abrikosų, juos galite pakeisti džiovintomis slyvomis arba razinomis.
  • Troškinį galite gaminti iš vištienos blauzdelių ar krūtinėlės, priklausomai nuo savo skonio.
  • Šis patiekalas puikiai tinka užšaldymui – pašildytas jis bus dar gardesnis!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://www.cuisineathome.com/

ŽYMOS:maroko virtuvėTroškinysvištiena

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Cholesterolį padeda sumažinti baltymas, esantis migdolų riešutuose. Geresnis cholesterolio reguliavimas
Sveikata ir grožis

Pagal dietologus, tai pirmas baltymas, kurį turėtumėte valgyti, kad sumažintumėte cholesterolį

Kas stipresni - vyrai ar moterys?
Įdomu

Kas stipresni – vyrai ar moterys? 8 moksliniai faktai, kurie sudės visus taškus ant „i”

prancūziškas sultinys
Sriubos

Štai kodėl prancūziškas sultinys yra žinomas visame pasaulyje: sužinokite, ko į jį dedama!

Saldžiarūgščiai šonkauliukai
Mėsos patiekalai

Saldžiarūgščiai karamelizuoti šonkauliukai su kario ir saldžiosios čili glazūra

Sužinokite apie varnų kerštą.
Įdomu

Mokslininkai rado įrodymų apie „varnų kerštą“: paukščiai nuoskaudas laiko ilgiau nei žmonės

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?