ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Marokietiškas vištienos troškinys – receptas vakarienei
Receptai

Marokietiškas vištienos troškinys – receptas vakarienei

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-18
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Marokietiškas vištienos troškinys pietums
Marokietiškas vištienos troškinys pietums

Šis kvapnus ir šiltas Marokietiškas vištienos troškinys sužavės jus savo skonių įvairove. Troškintas su aromatiniais prieskoniais, daržovėmis ir subtiliu saldžiarūgščiu akcentu, šis patiekalas puikiai tiks jaukiam šeimos pietų ar vakarienės stalui.

Marokietiškas vištienos troškinys

Marokietiškas vištienos troškinys ne tik išsiskiria nuostabiais skoniais, bet ir yra puikus maistinių medžiagų šaltinis. Baltymai iš vištienos, skaidulos iš avinžirnių ir vitaminai iš daržovių sudaro subalansuotą ir maistingą patiekalą.

Be to, šis troškinys lengvai pritaikomas – galite pridėti mėgstamų daržovių ar naudoti kitus džiovintus vaisius, kad patiekalas atitiktų jūsų skonį ir turimus ingredientus.

Marokietiškas vištienos troškinys

Ingredientai

Taip pat skaitykite

Picos skonio suktinukai
Picos skonio suktinukai, kurie tikrai patiks net ir išrankiems vaikams
2025-07-16
Kaip saugiai atitirpinti vištieną: metodai ir klaidos
Kaip saugiai atitirpinti vištieną: geriausi metodai ir klaidos, kurių reikėtų vengti
2025-06-27
Gira – mėgiamas lietuvių gėrimas. Jos istorija ir patarimai kaip pasigaminti
Gira – mėgiamas lietuvių gėrimas. Jos istorija ir patarimai kaip pasigaminti
2025-06-03
Picos tešla be mielių
Picos tešla be mielių – greitas ir paprastas receptas
2025-06-29
  • 1 kg vištienos šlaunelių be odos ir kaulų
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas (smulkiai supjaustytas)
  • 3 česnako skiltelės (susmulkintos)
  • 2 šaukšteliai maltų kmynų
  • 2 šaukšteliai maltos kalendros
  • 1 šaukštelis maltos ciberžolės
  • 1 šaukštelis maltos cinamono
  • 1/4 šaukštelio kajeno pipirų (pagal skonį)
  • 400 g konservuotų pomidorų
  • 2 puodeliai vištienos sultinio
  • 1/2 puodelio džiovintų abrikosų (supjaustytų)
  • 1/2 puodelio konservuotų avinžirnių (nuskalautų ir nusausintų)
  • 2 morkos (supjaustytos griežinėliais)
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • Šviežių kalendros lapų papuošimui
  • Virtų kuskuso arba ryžių patiekimui

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Paruošimas

1. Paruoškite vištieną:

Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje arba troškintuve ant vidutinės ugnies. Sudėkite vištienos gabalėlius ir kepkite, kol jie lengvai apskrus iš abiejų pusių. Išimkite vištieną iš keptuvės ir padėkite į šalį.

2. Apkepkite daržoves ir prieskonius:

Į tą pačią keptuvę įdėkite svogūną ir morkas. Kepkite apie 5 minutes, kol suminkštės. Įmaišykite česnaką, kmynus, kalendrą, ciberžolę, cinamoną ir kajeno pipirus. Kepkite dar 1–2 minutes, kol prieskoniai paskleis aromatą.

3. Paruoškite troškinį:

Į keptuvę supilkite konservuotus pomidorus, vištienos sultinį ir džiovintus abrikosus. Įdėkite apskrudusią vištieną atgal į keptuvę. Uždenkite dangčiu ir troškinkite ant mažos ugnies apie 25–30 minučių, kol vištiena taps minkšta ir įgis prieskonių skonį.

Taip pat skaitykite

Burokėlių salotos su buratos sūriu
Burokėlių salotos su buratos sūriu
2025-08-04
Karšto oro gruzdintuvėje keptos bulvės
Karšto oro gruzdintuvėje keptos bulvės
2025-06-24
Plakta feta
Plakta feta – puikaus skonio padažas
2025-07-08
Kiaulienos ir pupelių troškinys
Kiaulienos ir pupelių troškinys
2025-06-04

4. Baigiamieji žingsniai:

Į troškinį įmaišykite avinžirnius ir dar troškinkite 5 minutes. Pagardinkite druska bei pipirais pagal skonį.

5. Patiekite:

Troškinį patiekite su garuojančiu kuskusu arba ryžiais. Papuoškite šviežiais kalendros lapais, kad suteiktumėte gaivumo.

Patarimai

  • Jei neturite abrikosų, juos galite pakeisti džiovintomis slyvomis arba razinomis.
  • Troškinį galite gaminti iš vištienos blauzdelių ar krūtinėlės, priklausomai nuo savo skonio.
  • Šis patiekalas puikiai tinka užšaldymui – pašildytas jis bus dar gardesnis!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://www.cuisineathome.com/

ŽYMOS:maroko virtuvėTroškinysvištiena

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Sūrio ir alyvuogių bandelės (scones)
Naudinga

Sūrio ir alyvuogių bandelės (scones)

2025-06-04
Avižinė bananų košė, brinkinta per naktį
Košės

Avižinė bananų košė, brinkinta per naktį

2025-07-21
Vištiena su medumi ir daržovėmis: greita vakarienė
Mėsos patiekalai

Vištiena su medumi, laimu ir daržovėmis folijoje: greitos vakarienės receptas

2025-07-31
Zefyrai namuose
Desertai

Namų gamybos zefyrai: receptas ir patarimai

2025-06-16

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?