ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Gyvenimas » Maža gudrybė, kuri gerokai sutrumpina burokėlių virimo laiką: gaila, kad jos nežinojome anksčiau!
Gyvenimas

Maža gudrybė, kuri gerokai sutrumpina burokėlių virimo laiką: gaila, kad jos nežinojome anksčiau!

Miglė Staknytė
Autorius Miglė Staknytė
Publikuota: 2025-06-11
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Ruduo yra idealus laikotarpis mėgautis burokėliais, kurie yra ne tik skanūs, bet ir labai naudingi sveikatai. Šios šakninės daržovės yra tikra vitaminų ir mineralų saugykla – jose gausu vitaminų A, C, K, taip pat folio rūgšties ir geležies, kurie padeda stiprinti imunitetą bei gerina bendrą organizmo būklę. Norint kuo geriau išlaikyti jų vertingąsias savybes, svarbu tinkamai ruošti ir virti burokėlius.

Burokėlių virimas
Burokėlių virimas

Virtų burokėlių skonis ir maistinė vertė dažnai tampa esmine daugelio patiekalų dalimi, tačiau jų paruošimas gali reikalauti nemažai kantrybės. Vis dėlto, yra paprastas triukas, kuris gali gerokai sumažinti burokėlių virimo laiką, išlaikant jų puikų skonį ir maistingąsias savybes.

Freepik
Freepik

Šis būdas būtų galėjęs sutaupyti daug laiko virtuvėje, jei apie jį būtume žinoję anksčiau. Atraskite šią mažą gudrybę ir paspartinkite savo kulinarinius procesus, neaukodami kokybės.

Įtraukime burokėlius į savo kasdienę mitybą, kad galėtume mėgautis jų teikiama nauda ir skoniais. Niekada nevėlu atrasti naujų būdų, kaip pasigaminti šį sveiką ir maistingą produktą!

Taip pat skaitykite

Langų rėmai atrodys taip, tarsi būtų ką tik pagaminti
Langų rėmai atrodys taip, tarsi būtų ką tik pagaminti: išbandykite šias priemones!
2025-10-03
Psichoneuroimunologija: kaip mūsų protas veikia imuninę sistemą
Psichoneuroimunologija: kaip mūsų protas veikia imuninę sistemą
2025-08-11
Katastrofizavimas
Kas yra katastrofizavimas? 6 būdai, kaip sustabdyti neigiamas emocijas
2025-07-27
Rorschacho testas, lrytas.lt
Rorschacho testas: rašalo dėmės ir paslaptys
2025-06-27

Paprastai, burokėlius reikėtų virti maždaug 40-60 minučių, priklausomai nuo jų dydžio. Maži burokėliai gali būti išvirti per 30-40 minučių, tuo tarpu didesni gali užtrukti iki 60 minučių. Norėdami patikrinti, ar burokėliai jau išvirė, įdurkite juos peiliu arba šakute. Jei jie yra minkšti ir peilis lengvai sminga, vadinasi, burokėliai yra išvirę. Po virimo juos galima atvėsinti po šaltu vandeniu, kad būtų lengviau nulupti odelę.

Taigi, ką reikia daryti, kad sutrumpinti burokėlių virimo laiką?

  • Pirmiausia gerai nuplaukite burokėlius.
  • Nupjaukite burokėlių galus.
  • Puode užvirinkite vandenį.
  • Sudėkite burokėlius.
  • Į vandenį įberkite arbatinį šaukštelį cukraus.
  • Įpilkite pusę šaukšto acto.
  • Tai užtikrins, kad išvirti burokėliai bus ryškios spalvos ir saldūs.
  • Virdami burokėlius nedėkite druskos.
  • Jei įbersite druskos, burokėliai praras vertingas maistines medžiagas.
  • Verdami burokėliai neskleis nemalonaus kvapo, jei į puodą įdėsite juodos duonos plutą.

Taip pat į vandenį įmeskite kelis ledo kubelius. Ši gudrybė užtikrins, kad burokėliai išvirs greičiau. Virkite ant silpnos ugnies.

Nevirkite burokėlių pernelyg ilgai, nes priešingu atveju jie praras spalvą ir skonį.

Išvirtus burokėlius sudėkite į šaltą vandenį. Tai padės lengviau nulupti burokėlius.

Sėkmės!

ŽYMOS:burokėliaiGaminimo gudrybėsVirimas

AutoriusMiglė Staknytė
Esu Miglė Staknytė – rašau apie gyvenimą, žmones ir madą bei patarimus, skirtus visiems namų mylėtojams ir puoselėtojams. Mane įkvepia kasdienybėje slypintys pasakojimai, įdomūs charakteriai ir naudinga informacija, kuria galiu pasidalinti su jumis. Tikiu, kad kiekvienas straipsnis gali sudominti ir įkvėpti.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip Zelenskis išmoko kalbėti Trumpo kalba?
Lietuva ir pasaulis

Kaip Zelenskis išmoko kalbėti Trumpo kalba – ir kodėl tai svarbu visai Europai?

Baltoji arbata: tipai, savybės ir nauda. Nuotrauka: tealure.lt
Sveikata ir grožis

Baltoji arbata: tipai, savybės ir nauda

Pomidorai, jų nauda ir kokie žmonės negali valgyti?
Sveikata ir grožis

Kam derėtų nevalgyti pomidorų? Komentuoja gydytojai

Dirbtinio intelekto žala pasauliui
IT naujienos

Dirbtinio intelekto žala pasauliui, apie kurią niekas nekalba

Mokslininkai išskyrė 3 dalykus, kurie teikia daugiau džiaugsmo nei pinigai
Įdomu

Mokslininkai išskyrė 3 dalykus, kurie teikia daugiau džiaugsmo nei pinigai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?