ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Mėlynių keksiukai su pilno grūdo miltais – vasariškas ir sveikas desertas
Desertai

Mėlynių keksiukai su pilno grūdo miltais – vasariškas ir sveikas desertas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-24
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Mėlynių keksiukai su pilno grūdo miltais – šie purūs, švelniai saldūs mėlynių keksiukai yra puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek sveikesniam desertui. Pagaminti iš pilno grūdo miltų, natūraliai saldinti medumi ar klevų sirupu, jie pasižymi ne tik puikiu skoniu, bet ir maistine verte.

Mėlynių keksiukai su pilno grūdo miltais
Mėlynių keksiukai su pilno grūdo miltais

Mėlynių keksiukai su pilno grūdo miltais: receptas

Gaivios mėlynės suteikia keksiukams vaisiško rūgštumo, o cinamonas – šilto aromato. Tinka tiek kasdieniam stalui, tiek išsinešti į darbą ar pikniką.

Ingredientai:

  • 250 g pilno grūdo miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • ½ arb. š. sodos
  • ½ arb. š. druskos
  • ¼ arb. š. cinamono
  • 100 ml alyvuogių aliejaus
  • 125 ml medaus (arba klevų sirupo)
  • 2 kiaušiniai (kambario temperatūros)
  • 140 g graikiško jogurto
  • 2 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 125 g šviežių arba šaldytų mėlynių
  • 1 arb. š. kvietinių miltų
  • 1 valg. š. cukraus pabarstymui (nebūtina)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 220 C temperatūros. Keksiukų formeles iškloti popierinėmis keksiukų formelėmis.
2. Dideliame dubenyje sumaišyti pilno grūdo miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir cinamoną.
3. Kitame dubenyje plakti alyvuogių aliejų su medumi (arba klevų sirupu). Įmušti kiaušinius ir gerai išplakti, tuomet sudėti jogurtą ir vanilės ekstraktą, vėl gerai išmaišyti. Supilti šią masę į miltų mišinį ir viską gerai išmaišyti šaukštu.
4. Mėlynes suberti į nedidelį dubenėlį ir apvolioti paprastuose miltuose (taip jos nenusės į keksiukų dugną). Atsargiai įmaišyti mėlynes į tešlą – ji turėtų būti gana tiršta.
5. Padalinti tešlą į 12 keksiukų formelių. Jei norisi, viršų galima pabarstyti trupučiu cukraus. Kepti 15–20 min, kol keksiukai gražiai apskrus. Išimti ir atvėsinti ant grotelių.

Taip pat skaitykite

Kamado receptai – greitų patiekalų idėjos
Kamado receptai – greitų patiekalų idėjos
2025-06-03
Šis gėrimas naudingas visam kūnui ir tuo pat metu skaistina odą!
Šis gėrimas naudingas visam kūnui ir tuo pat metu skaistina odą!
2025-09-10
Šokoladiniai sausainiai su bananais
Šokoladiniai sausainiai su bananais
2025-10-22
geriausios tešlos receptas
Mes žinome geriausios tešlos receptą: tikrai nebenorėsite bandyti kitų!
2025-09-11

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Desertai su mėlynėmiskeksiukaiPilno grūdo miltai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Mėsos padažas makaronams su daugiau daržovių
Mėsos patiekalai

Mėsos padažas makaronams su daugiau daržovių

Būkite budrūs, šie juodi kirminai gali numarinti jūsų daržo augalus. Kraujažolinis gubrys, Galeruca tanaceti. Šaltinis: ukininkopatarejas.lt
Sodas ir daržas

Būkite budrūs, šie juodi kirminai gali numarinti jūsų daržo augalus

10 dažniausių dulkių siurblio naudojimo klaidų
Gyvenimas

10 dažniausių dulkių siurblio naudojimo klaidų, kurių reikėtų vengti

Itališkas obuolių pyragas: receptas, kuris sužavės visus
Desertai

Itališkas obuolių pyragas: receptas, kuris sužavės visus

Žaliosios arbatos nauda: 10 priežasčių, kodėl verta ją gerti kasdien
Sveikata ir grožis

Žaliosios arbatos nauda: 10 priežasčių, kodėl verta ją gerti kasdien

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?