ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Mėlynių keksiukai su pilno grūdo miltais – vasariškas ir sveikas desertas
Desertai

Mėlynių keksiukai su pilno grūdo miltais – vasariškas ir sveikas desertas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-24
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Mėlynių keksiukai su pilno grūdo miltais – šie purūs, švelniai saldūs mėlynių keksiukai yra puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek sveikesniam desertui. Pagaminti iš pilno grūdo miltų, natūraliai saldinti medumi ar klevų sirupu, jie pasižymi ne tik puikiu skoniu, bet ir maistine verte.

Mėlynių keksiukai su pilno grūdo miltais
Mėlynių keksiukai su pilno grūdo miltais

Mėlynių keksiukai su pilno grūdo miltais: receptas

Gaivios mėlynės suteikia keksiukams vaisiško rūgštumo, o cinamonas – šilto aromato. Tinka tiek kasdieniam stalui, tiek išsinešti į darbą ar pikniką.

Ingredientai:

  • 250 g pilno grūdo miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • ½ arb. š. sodos
  • ½ arb. š. druskos
  • ¼ arb. š. cinamono
  • 100 ml alyvuogių aliejaus
  • 125 ml medaus (arba klevų sirupo)
  • 2 kiaušiniai (kambario temperatūros)
  • 140 g graikiško jogurto
  • 2 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 125 g šviežių arba šaldytų mėlynių
  • 1 arb. š. kvietinių miltų
  • 1 valg. š. cukraus pabarstymui (nebūtina)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 220 C temperatūros. Keksiukų formeles iškloti popierinėmis keksiukų formelėmis.
2. Dideliame dubenyje sumaišyti pilno grūdo miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir cinamoną.
3. Kitame dubenyje plakti alyvuogių aliejų su medumi (arba klevų sirupu). Įmušti kiaušinius ir gerai išplakti, tuomet sudėti jogurtą ir vanilės ekstraktą, vėl gerai išmaišyti. Supilti šią masę į miltų mišinį ir viską gerai išmaišyti šaukštu.
4. Mėlynes suberti į nedidelį dubenėlį ir apvolioti paprastuose miltuose (taip jos nenusės į keksiukų dugną). Atsargiai įmaišyti mėlynes į tešlą – ji turėtų būti gana tiršta.
5. Padalinti tešlą į 12 keksiukų formelių. Jei norisi, viršų galima pabarstyti trupučiu cukraus. Kepti 15–20 min, kol keksiukai gražiai apskrus. Išimti ir atvėsinti ant grotelių.

Taip pat skaitykite

Minkšti kokosiniai varškėčiai
Minkšti kokosiniai varškėčiai (galima šaldyti)
2025-08-11
KAip tobulai išvirti ryžius - šefo patarimai
Kaip tobulai išvirti ryžius ant viryklės? Patarimais dalijasi virtuvės šefas
2025-07-09
Klevų sirupe glazūruota lašiša: paprasta, gardu ir maistinga
Klevų sirupe glazūruota lašiša: paprasta, gardu ir maistinga
2025-07-09
Dubajaus tinginys
Dubajaus tinginys su pistacijomis – interneto sensacija
2025-06-19

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Desertai su mėlynėmiskeksiukaiPilno grūdo miltai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

7 vietos namuose, kurias greičiausiai pamirštate valyti
Gyvenimas

7 vietos namuose, kurias greičiausiai pamirštate valyti

6 dalykai, kurių niekada nebedėkite į skalbimo mašiną
Gyvenimas

6 dalykai, kurių niekada daugiau neturėtumėte dėti į skalbyklę, anot specialistų

Efektyvi komunikacija: kaip konfliktus paversti susikalbėjimo galimybe
Gyvenimas

Efektyvi komunikacija: kaip konfliktus paversti susikalbėjimo galimybe

Geriausias baliklis papilkėjusiems skalbiniams. Įdėkite į vandenį tabletes ir balti skalbiniai bus baltesni!
Gyvenimas

Geriausias baliklis papilkėjusiems skalbiniams. Įdėkite į vandenį tabletes ir balti skalbiniai bus baltesni!

Kaip dažnai reikia vedžioti šunį? Ką svarbu žinoti
Gyvenimas

Kaip dažnai reikia vedžioti šunį? Ką svarbu žinoti apie tinkamą fizinę ir emocinę šuns priežiūrą

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?