Menkės kepsneliai su naminiu majonezu – tai lengvas ir švelnus patiekalas, kuriame dera subtilus menkės skonis, gaivus krapų ir kaparėlių aromatas.

Menkės kepsneliai su naminiu majonezu: receptas
Tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek savaitgalio vakarienei, ypač tiekiant su šviežių daržovių salotomis ar virtais bulvių garnyrais.
Ingredientai:
- 650 g menkės filė, be odos ir kaulų
- 150 ml grietinėlės (riebios)
- ½ citrinos žievelės
- 1 kiaušinis
- 80 g kvietinių miltų
- ¾ arb. š. druskos
- Maltų juodųjų pipirų
- nedidelis saujelė krapų
- 1 valg. š. kaparėlių
- 40 g sviesto
Majonezui: - 1 kiaušinio trynys
- 1 arb. š. baltojo vyno acto
- ¼ arb. š. druskos
- 150 ml alyvuogių aliejaus
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Sudėti žuvį su grietinėle, citrinos žievele, kiaušiniu, miltais, druska ir pipirais į maisto smulkintuvą ir lengvai patrinti kol viskas susimaišys. Perkelti masę į dubenį ir įmaišyti smulkintus krapus bei kaparėlius. Mišinys bus šiek tiek lipnus.
2. Lengvai miltais pabarstytomis rankomis padalinti masę į 8-12 dalių, priklausomai nuo norimo dydžio, ir suformuoti plokščius kepsnelius.
3. Įkaitinti sviestą, kol ims putoti, ir kepti kepsnelius po 4-5 min iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos. Laikyti šiltai.
4. Majonezui sudėti kiaušinį, actą ir druską į plaktuvą ar maisto smulkintuvą. Įjungti įrenginį ir labai lėtai, plona srovele, supilti aliejų pro dangtelio angą, kol gausis tiršta emulsija. Taip pat galima gaminti majonezą rankiniu būdu – įsitikinti, kad visi ingredientai yra kambario temperatūros. Į dubenį įdėti kiaušinį, actą ir druską, lengvai paplakti trynius, o tada, naudojantis šluotele, po kelis lašus įplakti aliejų, kol jis visas susigers. Kai aliejaus bus tiek pat, kiek pradinių ingredientų, galima pilti greičiau.
5. Patiekti šiltus žuvies kepsnelius su majonezu ir mėgstamomis daržovėmis.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.