ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Mes žinome geriausios tešlos receptą: tikrai nebenorėsite bandyti kitų!
Naudinga

Mes žinome geriausios tešlos receptą: tikrai nebenorėsite bandyti kitų!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-11
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
geriausios tešlos receptas
geriausios tešlos receptas

Jei norite pagaminti tobulus kepinius, šios universalios tešlos receptas taps jūsų mėgstamiausiu. Tai puikus pagrindas tiek saldiems, tiek pikantiškiems patiekalams. Tešla yra labai elastinga, minkšta ir lengvai pritaikoma bet kokiam receptui. Šis receptas buvo perduodamas mūsų šeimoje iš kartos į kartą, ir esu tikra, kad jums taip pat jis patiks.

Reikalingi ingredientai universaliai tešlai

Kad ši tešla būtų minkšta ir elastinga, svarbu naudoti tinkamus ingredientus. Štai, ką jums reikės:

Miltai

Geriausiai tinka miltai su dideliu glitimo kiekiu, nes tai suteikia tešlai tvirtumo ir elastingumo. Iš tokių miltų paruošta tešla bus lengvai formuojama ir iškepusi taps puri bei kvapni.

Pienas

Pienas suaktyvina mieles ir pradeda fermentacijos procesą. Labai svarbu, kad pienas būtų drungnas – apie 37 °C, nes per karštas pienas gali sunaikinti mieles, o per šaltas sulėtins rūgimo procesą.

Taip pat skaitykite

Šviežių makaronų tešla
Šviežių makaronų tešla
2025-12-09
Keksiukai su alyvuogėmis
Keksiukai su alyvuogėmis – tobuli piknikui ar išvykai
2025-07-18
Beprotiškai skani mėsa sumuštiniams. Privalote išbandyti!
Beprotiškai skani mėsa sumuštiniams. Privalote išbandyti!
2025-11-10
Trinta moliūgų sriuba su žaliosios citrinos sultimis
Trinta moliūgų sriuba su žaliosios citrinos sultimis
2025-09-02

Mielės

Mielės yra pagrindinis raugo ingredientas. Jos fermentuoja cukrų ir gamina anglies dioksidą, dėl kurio tešla kyla ir įgauna būdingą skonį. Galite naudoti tiek šviežias, tiek sausas mieles – kiekvienas variantas puikiai tinka.

Druska

Druska ne tik suteikia skoniui gylio, bet ir stiprina glitimą, todėl tešla tampa tvirtesnė ir elastingesnė.

Cukrus

Cukrus palaiko fermentacijos procesą ir suteikia tešlai švelnų saldų skonį.

Riebalai

Sviestas arba aliejus suteikia tešlai papildomo minkštumo ir elastingumo.

Kaip paruošti šią universalios tešlos receptą?

1. Pirmas žingsnis: paruoškite mieles

Jei naudojate šviežias mieles, pradėkite nuo raugo. Įkaitinkite šiek tiek pieno, įpilkite cukraus ir mielių. Palaukite, kol mielės išbrinks, tada sumaišykite su kitais ingredientais. Jei naudojate sausas mieles, tiesiog sumaišykite visus ingredientus, išskyrus pieną, kuris pilamas paskutinis.

2. Sumaišykite ingredientus

Sumaišykite visus ingredientus, o po to įpilkite drungno pieno. Maišykite, kol gausite vientisą tešlą.

3. Palikite tešlą pakilti

Pabarstykite tešlą miltais, uždenkite ir palikite šiltoje vietoje apie 45 minutes. Tai leis mielėms atlikti savo darbą ir tešlai pakilti.

4. Ruoškite norimus kepinius

Kai tešla pakils, galite ją naudoti įvairiems kepiniams. Iš jos galite kepti pyragus, bandeles, picas ar bet kokius kitus patiekalus.

Taip pat skaitykite

Vištiena kaip vyšnia – įspūdingas patiekalas, nustebinsiantis visus
Vištiena kaip vyšnia – Azijos skonius mėgstantiems
2025-06-03
Užkepti briuselio kopūstai
Užkepti briuselio kopūstai
2025-08-29
Žaliųjų žirnelių ir kumpio sriuba
Žaliųjų žirnelių ir kumpio sriuba
2025-11-19
Drėgnas šokoladinis pyragas su vyšniomis: jus tikrai sužavės jo skonis!
Drėgnas šokoladinis pyragas su vyšniomis: jus tikrai sužavės jo skonis!
2025-09-26

Svarbūs patarimai

  • Tešlą reikėtų palikti pakilti šiltoje vietoje, kad ji galėtų gerai fermentuotis.
  • Laikykitės nurodytų ingredientų proporcijų, kad tešla būtų optimali tiek saldiems, tiek pikantiškiems kepiniams.
  • Patiekite iškepus, kai kepiniai dar šilti, kad jie būtų minkšti ir kvapnūs.

Ši universali tešla – tai puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta kepinius, tačiau nenori gaišti daug laiko. Minkšta, elastinga ir lengvai pritaikoma, ji tiks įvairiems jūsų kūrybos kepiniams. Išbandykite ją ir nustebinkite savo artimuosius skaniais, išskirtiniais patiekalais.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:MielėsMiltaitešla

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ar galima kepti alyvuogių aliejuje?
Gyvenimas

Ar galima kepti alyvuogių aliejuje?

Svarbiausios taisyklės, kurių vertėtų laikytis rūšiuojant skalbinius
Gyvenimas

Svarbiausios taisyklės, kurių vertėtų laikytis rūšiuojant skalbinius

Veiksmingi metodai, padėsiantys peržiemoti pelargonijoms. Jos pražys dar ankstyvą pavasarį
Sodas ir daržas

Veiksmingi metodai, padėsiantys peržiemoti pelargonijoms. Jos pražys dar ankstyvą pavasarį

Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės su kumpiu ir sūriu
Receptai

Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės su kumpiu ir sūriu karšto oro gruzdintuvėje

Baltojo vyno ir maisto deriniai: tobulos skonių harmonijos paslaptys
Naudinga

Baltojo vyno ir maisto deriniai: tobulos skonių harmonijos paslaptys

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?