ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Mėsainio dubuo: skanus ir sveikas pasirinkimas
Mėsos patiekalai

Mėsainio dubuo: skanus ir sveikas pasirinkimas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-09
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Mėsainio dubuo: skanus ir sveikas pasirinkimas
Mėsainio dubuo: skanus ir sveikas pasirinkimas

Ar kada nors norėjote mėgautis mėsainio skoniais, bet be perteklinio duonos kiekio? Siūlome išbandyti unikalų ir sveikesnį sprendimą – mėsainio dubuo! Tai sotus, skanus ir maistingas patiekalas, kuris patiks tiek jums, tiek jūsų šeimos nariams. Skaitykite toliau ir sužinokite, kaip lengvai paruošti šį gardumyną.

Mėsainio dubuo: receptas

Mėsainio dubuo: receptas

Ingredientai:

  • 2 didelių bulvių (supjaustykite stambiais gabaliukais);
  • 2 šaukštų augalinio aliejaus;
  • 2 šaukštų Cajun prieskonių mišinio;
  • 1 arbatinio šaukštelio česnako granulių (nebūtina);
  • 250 g liesos jautienos faršo;
  • 25 g marinuotų agurkėlių (bei 1 šaukšto marinato iš stiklainio);
  • 1 Iceberg salotos galvos (susmulkintos);
  • 1 raudonojo svogūno (supjaustykite plonais žiedais);
  • 150 g vyšnių pomidorų (perpjaukite pusiau);
  • 50 g tarkuoto čederio sūrio.

Padažui:

  • 3 šaukštų mažo cukraus kiekio kečupo;
  • 2 šaukštų lengvo majonezo;
  • ½ šaukšto amerikietiškų garstyčių.

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220°C (200°C su ventiliatoriumi) arba naudokite oro gruzdintuvę. Supjaustytas bulves sudėkite į kepimo skardą arba oro gruzdintuvės indą, apšlakstykite 1 šaukštu augalinio aliejaus, pabarstykite 1 šaukštu Cajun prieskonių mišinio, česnako granulėmis (jei naudojate) ir šiek tiek druskos bei pipirų. Kepkite apie 20 minučių, viduryje proceso apversdami gabaliukus, kad tolygiai apskrustų.
  2. Kai bulvės bus beveik iškepusios (likus maždaug 10 minučių), įkaitinkite keptuvę su likusiu 1 šaukštu aliejaus vidutinio aukštumo kaitroje. Į keptuvę sudėkite jautienos faršą ir, naudodamiesi mentele, smulkinkite jį į mažesnius gabaliukus. Užberkite likusį 1 šaukštą Cajun prieskonių mišinio, šiek tiek druskos ir pipirų. Kepkite 7–8 minutes, kol faršas taps traškus ir pilnai iškeps.
  3. Paruoštas bulves padalinkite į keturis dubenėlius. Ant jų sudėkite susmulkintas salotas, raugintus agurkėlius, raudonojo svogūno žiedus, vyšnių pomidorų puseles, keptą faršą ir pabarstykite tarkuotu čederio sūriu.
  4. Padažui sumaišykite kečupą, majonezą, garstyčias ir agurkėlių marinatą mažame dubenėlyje. Gautą padažą užpilkite ant dubenėlio ingredientų ir mėgaukitės šiuo unikaliu patiekalu.

Šis receptas puikiai subalansuoja klasikinio mėsainio skonį ir sveikesnį gyvenimo būdą. Jūs galite mėgautis traškiomis bulvėmis, sultingu faršu ir gaiviais daržovių akcentais, o šiek tiek lengvesnis padažas suteikia reikiamą produktų surišimą.

Išbandykite ir atraskite naują mėgstamiausią patiekalą, kuris taps dažnu svečiu jūsų virtuvėje!

Šaltinis: https://www.bbcgoodfood.com/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:bulvėsJautienos faršasMėsainio dubuo

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kodėl marinuojant mėsą reikia aliejaus?
Naudinga

Kodėl marinuojant mėsą reikia aliejaus? Triukai, kurie pakeis jūsų kepsnių skonį!

2025-07-08
Valdorfo salotos
Receptai

Valdorfo salotos – lengviems pietums

2025-07-04
Užtepėlė su virtais kiaušiniais. Pirmi gaminimo žingsniai
Receptai

Gardi pusryčių užtepėlė su virtais kiaušiniais. Greita, sotu ir skanu.

2025-07-08
Baltojo šokolado pyragas su avietėmis
Desertai

Baltojo šokolado pyragas su avietėmis

2025-06-04

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?