ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Mėsos kukuliai pomidorų ir paprikų padaže
Mėsos patiekalai

Mėsos kukuliai pomidorų ir paprikų padaže

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-06
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Mėsos kukuliai pomidorų ir paprikų padaže – tai šiltas ir sotus patiekalas, kuriame susijungia puikūs skoniai. Puikus pasirinkimas norint vienu metu pagaminti didesnį kiekį maisto.

Mėsos kukuliai pomidorų ir paprikų padaže
Mėsos kukuliai pomidorų ir paprikų padaže

Mėsos kukuliai pomidorų ir paprikų padaže: receptas

Patiekalas, praturtintas šviežiais pomidorais ir aromatiniais prieskoniais, idealiai tinka patiekti su rudaisiais ryžiais, bolivinę balandą ar makaronais ir gaiviomis salotomis.

Ingredientai:

Mėsos kukuliams:

  • 400g liesos jautienos faršo (5% riebalų)
  • 2 raudonieji svogūnai
  • 2 arb. šaukštai garstyčių
  • 1 valg. š. džiovintų žolelių mišinio
  • 1 valg. š. vorčesterio padažo
  • 1 arb. š. rūkytos paprikos

Padažui:

Taip pat skaitykite

Šokoladinė tartaletė su apelsinų padažu
Šokoladinė tartaletė su apelsinų padažu
2025-07-21
Užtepėlė sumuštiniams: soti, skani ir lengvai pagaminama
Užtepėlė sumuštiniams: soti, skani ir lengvai pagaminama
2025-09-09
Šokoladinis pudingas smaližių pusryčiams
Šokoladinis pudingas smaližių pusryčiams
2025-08-11
Ant tešlos užtarkuoju obuolių, susuku ir kepu skanų desertą!
Ant tešlos užtarkuoju obuolių, susuku ir kepu skanų desertą!
2025-09-30
  • 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 3 raudonieji svogūnai
  • 6 česnako skiltelės
  • 450 g passatos (trintų pomidorų)
  • 1 arb. š. rūkytos paprikos
  • 4 raudonosios paprikos (didelės)
  • 4 pomidorai
  • 2 šakelės šviežio rozmarino
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 200 C temperatūros. Kepimo skardą patepti truputėliu alyvuogių aliejumi.
2. Dideliame dubenyje sumaišyti jautienos faršą, smulkiai kapotus svogūnus, garstyčias, džiovintas žoleles, vorčesterio padažą. Įberti druskos ir pipirų, ir gerai išmaišyti rankomis.
3. Suformuoti mažus mėsos kukulius. Sudėti juos į kepimo skardą ir kepti orkaitėje 15–20 min, kol jie lengvai paruduos.
4. Tuo tarpu paruošti padažą. Didelėje keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų, sudėti smulkiai pjaustytus svogūnus ir kepkite 2–3 min, kol jie suminkštės. Sudėti traiškytą česnaką, uždengti ir kepti dar 5 min.
5. Supilti passatą, pagardinti druska ir pipirais, suberti maltą papriką ir pašildyti 1–2 min.
6. Į keptuvę sudėti juostelėmis pjaustytas paprikas, gabaliukais pjaustytus pomidorus ir rozmarinus (be kotelių), išmaišyti, tada uždengti keptuvę ir troškinti žemoje kaitroje 15 min.
7. Sudėti mėsos kukulius ir troškinti 15 min ant labai žemos kaitros. Išjungti kaitrą ir leisti 10 min pastovėti.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Mėsos kukuliaipaprikos

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Receptas, kuris atkuria rudą plaukų spalvą, o žilus plaukus paslepia
Sveikata ir grožis

Receptas, kuris atkuria rudą plaukų spalvą, o žilus plaukus paslepia. Rezultatas bus matomas jau po pirmo karto!

Skaitmeninės terapijos: nauja era sveikatos priežiūroje
Sveikata ir grožis

Skaitmeninės terapijos: nauja era sveikatos priežiūroje

Penkių ingredientų riešutų sviesto batonėliai
Desertai

Penkių ingredientų riešutų sviesto batonėliai

Su duona, su kuo geriau jos nevalgyti?
Sveikata ir grožis

Kokie produktai, derinami su duona, nėra sveikas pasirinkimas?

Ar per darbo pokalbį jūsų klausė apie kavą
Gyvenimas

Ar per darbo pokalbį jūsų klausė apie kavą? Tai buvo „kavos puodelio testas“

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?