ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Sriubos » Midijų sriuba su daržovėmis – lengviems vasaros pietums
Sriubos

Midijų sriuba su daržovėmis – lengviems vasaros pietums

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-07
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Midijų sriuba su daržovėmis
Midijų sriuba su daržovėmis

Midijų sriuba su daržovėmis – lengva, tačiau išraiškingo skonio sriuba su midijomis ir šviežiomis daržovėmis, tai subtilus jūros ir daržo derinys. Sriuba pagardinta aromatingu žolelių padažu salsa verde, kuris suteikia gaivumo, pikantiškumo ir išryškina kiekvieną ingredientą.

Midijų sriuba su daržovėmis: receptas

Tai elegantiškas ir vasariškai lengvas patiekalas, tinkantis tiek ypatingai vakarienei, tiek lengviems pietums.

Ingredientai:

Sriubai:

  • 50 g sviesto
  • 1 šalotinis svogūnas
  • 150 g cukinijų
  • 1 pankolio gumbas
  • 150 g morkų
  • 100 g salierų stiebų
  • 8 ridikėliai
  • 500 g midijų
  • 150 ml baltojo vyno
  • 750 ml daržovių sultinio

    Salsa verde padažui:
  • 2 valg. š. mėtos lapelių
  • 2 valg. š. krapų šakelių
  • 2 valg. š. peletrūnų lapų
  • 2 valg. š. petražolių lapų
  • 2 valg. š. baziliko lapelių
  • 1 šalotinis svogūnas
  • 6 ančiuviai
  • 2 valg. š. kaparėlių
  • ½ citrinos sultys
  • 1 arb. š. garstyčių
  • 4 valg. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Kas atsitiks organizmui, jei visiškai nevalgysite daržovių?
Kas atsitiks organizmui, jei visiškai nevalgysite daržovių?
2025-07-14
Vietnamietiška jautienos sriuba
Vietnamietiška jautienos sriuba
2025-07-08
Tailandietiška makaronų sriuba su krevetėmis
Tailandietiška makaronų sriuba su krevetėmis
2025-06-04
Kaip užšaldyti žiedinius kopūstus, kad jie išliktų skanūs, gražūs ir nepatamsėtų: šeimininkių triukas
Kaip užšaldyti žiedinius kopūstus, kad jie išliktų skanūs, gražūs ir nepatamsėtų: šeimininkių triukas
2025-11-05
Gaminimo eiga:

1. Sriubai sviestą ištirpinti storadugniame puode su dangčiu, ant silpnos ar vidutinės ugnies. Sudėti visas nedideliais gabaliukais pjaustytas daržoves ir trumpai, 4-5 min, pakepinti kol suminkštės.
2. Tuomet sudėti midijas, supilti vyną ir sultinį, užvirti. Uždengti dangčiu, sumažinti kaitrą ir virti ant silpnos kaitros 2-3 min, kol midijos atsivers. (Tas, kurios neatsiveria – išmesti.)
3. Salsa verde padažui visus žolelių lapelius sudėti į maisto smulkintuvą ir stambiai sukapoti. Tuomet sudėti šiek tiek pasmulkintą šalotinį svogūną, ančiuvius, kaparėlius, citrinos sultis, garstyčias ir aliejų. Viską trinti iki tirštos, stambios tyrės. Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį.
4. Sriubą nuimti nuo kaitros ir įmaišyti 2-3 šaukštus salsa verde.
5. Patiekti iš karto, uždedant papildomą šaukštelį padažo ant kiekvienos porcijos. (Likusį padažą galima laikyti sandariame inde, užpylus plonu sluoksniu alyvuogių aliejaus – šaldytuve išsilaikys iki 4 dienų.)

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:daržovėsmidijos

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

4 požymiai, kurie rodo, kad švaistote savo gyvenimą
Gyvenimas

4 požymiai, kurie rodo, kad švaistote savo gyvenimą

žiediniai kopūstai
Naudinga

Nepirkite brangaus maisto, žiediniai kopūstai yra stebuklas: receptai, kurie pagerins jūsų figūrą ir sveikatą!

Mėgstate šaltibarščius? Atraskite, kokie papildomi ingredientai suteiks jiems išskirtinio skonio.
Naudinga

Mėgstate šaltibarščius? Štai kokie papildomi ingredientai suteiks jiems išskirtinio skonio

Tėvai ir vaikai: kuo svarbus artimas ryšys ir bendravimas?
Gyvenimas

Tėvai ir vaikai: kuo svarbus artimas ryšys ir bendravimas?

Karalienės Elžbietos patarimai nuobodžioms damoms
Gyvenimas

Karalienės Elžbietos patarimai nuobodžioms damoms

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?