Mielinės bandelės – puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek prie pietų ar vakarienės stalo. Bandelės pasižymi puria, švelnia tekstūra, šiek tiek traškia plutele ir šiltu, naminiu skoniu.
Mielinės bandelės: receptas
Tobulai dera su sviestu, džemu ar mėgstamu užtepu, o savo kvapu sukuria jaukią namų atmosferą.
Ingredientai:
- 500 g miltų
- 1 arb. š. druskos
- 2 arb. š. sausų mielių
- 30 g sviesto (kambario temperatūros)
- 75 ml pieno (pašildyto)
- 225 ml vandens (šilto)
- šiek tiek aliejaus (skardai patepti)
- šiek tiek ryžių miltų (pabarstymui)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Pirštais sumaišyti miltus, druską ir sausas mieles dubenyje.
2. Įtrinti minkštą sviestą į miltų mišinį, kol masė taps panaši į džiūvėsėlius.
3. Sumaišyti pašildytą pieną su vandeniu. Supilti šį mišinį į miltus ir rankomis išmaišyti kol tešla taps vientisa. Suformuoti iš jos rutulį.
4. Miltuotomis rankomis minkyti tešlą ant švaraus, miltais pabarstyto paviršiaus 20-25 minutes, kol taps elastinga ir glotni. Jei reikia, įpilti šiek tiek daugiau šilto vandens, kad tešla būtų minkštesnė.
5. Grąžinti tešlą į dubenį, uždengti švariu drėgnu rankšluosčiu arba maistine plėvele. Palikti šiltoje vietoje 1-1½ val, kol tešla padvigubės.
6. Pakilus tešlai išversti ją ant miltuoto paviršiaus ir lengvai paminkyti.
7. Padalinti tešlą į aštuonias dalis ir kiekvieną suformuoti į rutulį. Lengvai suploti delnu ir sudėti ant kepimo skardos, glaudžiai vieną prie kitos. Uždengti maistine plėvele ir palikti dar valandai, kol bandelės vėl padvigubės.
8. Tuo metu įkaitinti orkaitę iki 220°C temperatūros. Kai bandelės iškils, pabarstyti jas ryžių miltais ir dėti į orkaitę. Kepti 8-10 min, kol gražiai paruduos ir pilnai iškeps.
9. Patiekiant atskirti bandeles ir valgyti prie dubenėlio gardžios sriubos, ar užtepus gardaus džemo.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.