ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Migdoliniai sausainiai su avietėmis: skanus desertas
Desertai

Migdoliniai sausainiai su avietėmis: skanus desertas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-21
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Migdoliniai sausainiai su avietėmis
Migdoliniai sausainiai su avietėmis

Migdoliniai sausainiai su avietėmis – tai desertas, kuris džiugina ne tik skoniu, bet ir išvaizda. Traškus cukraus pudros sluoksnis išorėje slepia minkštą, švelnią tešlą ir gaivią uogą viduje.

Migdoliniai sausainiai su avietėmis: receptas

Tinkami tiek ypatingoms progoms, tiek kaip saldus kąsnelis prie kavos.

Ingredientai:

  • sviesto, kepimo formai patepti
  • 4 kiaušinių baltymai
  • 340 g cukraus
  • 340 g maltų migdolų
  • 18 g šaltyje džiovintų aviečių, sutrintų į miltelius
  • 1 arb. š. migdolų ekstrakto
  • 18 mažų šviežių aviečių
  • 200 g cukraus pudros

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 190 °C temperatūros. Dvi dideles kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi.
2. Dideliame dubenyje išplakti kiaušinių baltymus kol susidarys standžios putos. Suberti cukrų ir palengva įmaišyti mentele arba metaliniu šaukštu. Tuomet sudėti maltus migdolus, aviečių miltelius ir migdolų ekstraktą. Gerai išmaišyti kol gausis vientisa tešla.
3. Paimti kupiną šaukštą masės ir suformuoti plokščią diskelį. Į jį įvynioti šviežią avietę taip, kad susidarytų rutuliukas, o uoga būtų visiškai paslėpta viduje. Apačioje šiek tiek suspausti kraštus. Jei viršus šiek tiek sutrūkinėja – nieko tokio.
4. Cukraus pudrą suberti į dubenį. Kiekvieną sausainio rutuliuką pavolioti cukraus pudroje, kad gausiai pasidengtų. Dėti ant kepimo popieriaus siūle žemyn, paliekant tarpelius, nes kepdami sausainiai šiek tiek išsiplės.
5. Kepti įkaitintoje orkaitėje 12-15 min, kol lengvai paruduos. Išimti iš orkaitės, palikti atvėsti ant skardos 10 min, tada perkelti ant grotelių visiškai atvėsti.

Taip pat skaitykite

Obuolių kremas žiemai: paprastas receptas ir nauda
Obuolių kremas žiemai: paprastas receptas ir nauda
2025-08-16
Aromatingi falafeliai su morkomis
Aromatingi falafeliai su morkomis
2025-09-09
Mėgstamiausias Elvio Preslio grietinėlės keksas
Mėgstamiausias Elvio Preslio grietinėlės keksas – paragavę tikrai suprasite, kodėl
2025-07-07
Spagečiai su krevetėmis – kai vakarienės norisi greitai
Spagečiai su krevetėmis – kai vakarienės norisi greitai
2025-07-11

Recepti šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:AvietėsMigdoliniai sausainiaisausainiai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kiaušinį pradurkite adata prieš virdami
Gyvenimas

Kiaušinį pradurkite adata prieš virdami: profesionalių šefų triukas

Zodiako ženklai, kurių žodžiai visuomet išsipildo
Horoskopai

Pasak Vangos, šių zodiako ženklų žodžiai visuomet išsipildo

Kavos tirščiai – veiksminga priemonė nuo nemalonių kvapų tualete
Gyvenimas

Kavos tirščiai – veiksminga priemonė nuo nemalonių kvapų tualete

Močiutė agurkų turi net žiemą. Ji man atskleidė savo paslaptį
Namai ir patarimai

Močiutė agurkų turi net žiemą. Ji man atskleidė savo paslaptį

Kaip ilgiau išlaikyti kvepalų kvapą: paprastos, bet veiksmingos taisyklės
Sveikata ir grožis

Kaip ilgiau išlaikyti kvepalų kvapą: paprastos, bet veiksmingos taisyklės

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?