Mikrobangų krosnelė – nepamainomas prietaisas šiuolaikiniame namų ūkyje. Ji ypač praverčia užsiėmusiems žmonėms, kurie nori greitai sušilti karštą maistą be ilgo stovėjimo prie puodų ir daugybės indų. Tačiau kartais nutinka, kad maistas sušyla netolygiai arba išdžiūsta. Kaip šildyti maistą mikrobangų krosnelėje, kad jis neprarastų skonio ir būtų tolygiai pašildytas?
Ar galima neteisingai šildyti maistą mikrobangų krosnelėje?
Taip, galima! Nors gali atrodyti, kad pakanka įdėti indą su maistu ir įjungti prietaisą, tai ne visada užtikrina tolygų šildymą. Netinkamas kaitinimas gali lemti, kad išorė bus karšta, o vidus – šaltas, arba maistas išdžius.
Šildymo patarimai
1. Kaitinkite palaipsniui
Jei patiekalą reikia šildyti ilgiau, nenustatykite 5 minučių iš karto. Geriausia pradėti nuo vienos minutės, išimti indą, gerai išmaišyti maistą, ir vėl kaitinti minutę. Šį procesą kartokite, kol patiekalas bus pakankamai karštas. Taip karštis pasiskirstys tolygiai visame tūryje.
2. Indas ant krašto
Neuždenkite indo vidurio – tai dažna klaida. Mikrobangų krosnelė geriausiai šildo, kai indas yra pastatytas ant krašto. Taip maistas įkaista vienodai ir nesusidaro šaltų zonų.
3. Išdėstykite maistą žiedo forma
Jei įmanoma, patiekalus dėkite žiedo forma, palikdami tuščią vidurį. Tai padeda karščiui tolygiai pasiskirstyti ir užtikrina, kad visi patiekalo gabalai bus vienodo karštumo.
Maisto produktai, kuriuos šildyti reikia atsargiai
- Kepti patiekalai – metaliniuose induose jie gali sproginėti ir sugadinti krosnelę.
- Pienas vaikams – gali lengvai nusideginti, todėl geriau šildyti mažomis porcijomis ir dažnai maišyti.
- Aliuminio ar polistireno indai – polistirenas gali išsilydyti, o aliuminis gali užsidegti.
Tinkamai naudojant mikrobangų krosnelę, galite mėgautis karštu, skaniu ir tolygiai pašildytu maistu be papildomo vargo. Palaipsniui kaitinant, išdėstant indus teisingai ir atsargiai pasirinkus talpyklas, šis prietaisas taps nepakeičiamu pagalbininku virtuvėje.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.