ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Mini aviečių tartaletės – tobulos prie arbatos puodelio
Desertai

Mini aviečių tartaletės – tobulos prie arbatos puodelio

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-01
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Mini aviečių tartaletės – tobulos prie arbatos puodelio
Mini aviečių tartaletės – tobulos prie arbatos puodelio

Mini aviečių tartaletės – ne tik elegantiškai atrodo, bet ir pasižymi puikiu skoniu, tad puikiai tiks prie arbatos ar kaip saldus desertas ypatingoms progoms.

Mini aviečių tartaletės: receptas

Dėl savo skonio ir išvaizdos, šios tartaletės neabejotinai taps mėgstamu gardumynu.

Ingredientai:

Tešlai:

  • 175 g kvietinių miltų
  • 2 valg. š. cukraus pudros
  • 100 g sviesto (šalto)
  • 1 kiaušinis (išplaktas)

Kremui:

  • 150 ml pieno
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 25 g cukraus
  • 25 g kvietinių miltų
  • 1 kiaušinis
  • 75 ml riebios grietinėlės

Viršutiniam sluoksniui:

  • 4 šaukštai aviečių džemo
  • 450 g aviečių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
2. Tešlai paruošti į virtuvinį kombainą suberti miltus, cukraus pudrą ir sudėti gabaliukais pjaustytą sviestą. Trumpais impulsais maišyti kol masė primins džiūvėsėlius. Įmušti kiaušinį ir dar kartą sumaišyti, kol tešla susiformuos į vientisą rutulį.
3. Darbo paviršių pabarstyti miltais, perkelti tešlą ir iškočioti. Išpjauti aštuonis apskritimus šiek tiek didesnius nei formelės (kad būtų galima iškloti ir šonus). Iškloti formeles tešla ir 20 min padėti į šaldytuvą.
4. Subadyti pagrindus šakute, įkloti kepimo popieriaus, užberti kepimo pupelių ar žirnių ir kepti 10 minučių. Atsargiai išimti pupeles ir popierių, tada kepti dar 5 min, kol šiek tiek paruduos. Atvėsinti.
5. Kremui pagaminti supilti pieną ir vanilę į puodą ir kaitinti kol pienas bus beveik užviręs.
6. Kitame dubenyje išplakti cukrų, miltus ir kiaušinį. Įpilti pusę karšto pieno ir gerai išplakti. Supilti likusį pieną ir dar kartą išplakti.
7. Supilti mišinį atgal į puodą ir kaitinti ant silpnos ugnies nuolat maišant, kol kremas labai sutirštės (apie 2-3 min).
8. Supilti į dubenį, uždengti plėvele ir padėti į šaldytuvą, kol visiškai atvės. Atvėsus, nuolat plakant supilti grietinėlę. Šaukštu sudėti kremą į atvėsusius pyragaičių pagrindus ir vėl perkelti į šaldytuvą.
9. Glajui pagaminti džemą kaitinti su šaukštu vandens, kol išsileis, tuomet pertrinti per sietelį į dubenėlį.
10. Ant atvėsintų pyragaičių kremo gražiai sudėlioti avietes ir šiltu glajumi aptepkite jų viršų. Patiekti.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Desertai su avietėmisTartaletė

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Orkaitėje kepti smidrai – ir užkandžiui, ir garnyrui
Receptai

Orkaitėje kepti smidrai – ir užkandžiui, ir garnyrui

2025-08-01
Itališki spagečiai Carbonara
Makaronų patiekalai

Itališki spagečiai Carbonara – klasika, kuri nenuvilia

2025-08-02
Kiaulienos ir pupelių troškinys
Receptai

Kiaulienos ir pupelių troškinys

2025-06-04
Kvapnūs granolos keksiukai
Desertai

Kvapnūs granolos keksiukai

2025-06-27

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?