ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Minkšta cinamoninė bananų duona
Desertai

Minkšta cinamoninė bananų duona

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-27
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Minkšta cinamoninė bananų duona – ši drėgna ir kvapni bananų duona su prieskoniais puikiai tinka popietės arbatai, o gal net lengviems pusryčiams. Duonos viršus papuoštas standžiu kreminio sūrio kremu, suteikiančiu papildomo švelnumo ir subtilaus saldumo.

Minkšta cinamoninė bananų duona
Minkšta cinamoninė bananų duona

Minkšta cinamoninė bananų duona: receptas

Šis desertas yra kvapnus, minkštas ir puikiai dera su puodeliu kavos ar arbatos. Kremas suteikia ypatingą švelnumo ir šventiškumo jausmą!

Ingredientai:

  • 250 g miltų
  • 1 arb. š. cinamono
  • 1 arb. š. meduolių prieskonių
  • 1 arb. š. sodos ir šv. apelsino sulčių jai nugesinti
  • pusės apelsino žievelės
  • žiupsnis druskos
  • 3 bananai (pernokę)
  • 2 kiaušiniai
  • 100 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 100 g cukraus
  • keletas graikinių riešutų

    Kremui:
  • 100 g kreminio sūrio
  • 1 valg. š. kondensuoto pieno
  • 1 arb. š. cukraus pudros
  • ~120 ml grietinėlės (36% riebumo)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Dubenyje sumaišyti miltus, cinamoną, prieskonius, druską, apelsino žievelę.
2. Gerai sutrinti bananus, prie jų įmušti kiaušinius ir gerai suplakti rankiniu plaktuvu.
3. Sudėti nugesintą sodą (sodą užpilti apelsino sultimis ir sumaišyti į košelę), aliejų, cukrų. Viską gerai sumaišyti.
4. Dalimis sudėti miltų masę ir viską gerai išmaišyti.
5. Paruoštą tešlą sudėti į kepimo formą, ant viršaus išdėlioti graikinius riešutus.
6. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros, režimas su vėjeliu funkcija. Kepti apie 60 min. ą 7. Patikrinti mediniu pagaliuku ar iškepė, ištrauktas medinis pagaliukas turi būti sausas.
8. Iškepusiai duonao leisti pastovėti apie 20 min ir tik tuomet pjaustyti.
9. Kremui paruošti dubenyje suplakti kreminį sūrį, kondensuotą pieną. cukraus pudrą.
10. Tuomet toliau plakant lengva srovele supilti grietinėlę ir viską išplakti iki standaus kremo konsitencijos. Papuošti bananų duoną.

Taip pat skaitykite

Bao bandelės
Bao bandelės – nustebsite kaip paprasta pagaminti
2025-07-25
Šokoladinis pyragas puodelyje
Šokoladinis pyragas puodelyje
2025-09-25
Saldžiųjų bulvių ir špinatų fritata su feta: patiekalas pusryčiams
Saldžiųjų bulvių ir špinatų fritata su feta: patiekalas pusryčiams
2025-08-06
Duonos receptas
Jau seniai nebeperku duonos parduotuvėje: išbandykite šį receptą ir jūs!
2025-09-14
Minkšta cinamoninė bananų duona su kremu


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Austė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

ŽYMOS:bananaiBananų duonacinamonas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kodėl nereikėtų valyti keptuvės druska: modernių indų priežiūros taisyklės
Gyvenimas

Kodėl nereikėtų valyti keptuvės druska: modernių indų priežiūros taisyklės

Zodiako ženklai, kurie daug šypsosi
Horoskopai

Zodiako ženklai, kurių šypsenos galėtų apšviesti net tamsiausią dieną

Krevetės su mangais ir avokadais sojos padaže
Receptai

Krevetės su mangais ir avokadais sojos padaže – neįmanoma atsispirti

Kosulys. Svogūnai su medumi
Sveikata ir grožis

Puiki pagalba esant kosuliui vos iš dviejų ingredientų

Antibiotikas, stipresnis už medų ir imbierą: jį galite auginti tiesiog ant palangės! Didžioji nasturtė
Sveikata ir grožis

Antibiotikas, stipresnis už medų ir imbierą: jį galite auginti tiesiog ant palangės!

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?