ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Minkšti morkų keksiukai
Desertai

Minkšti morkų keksiukai

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-09-08
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Minkšti morkų keksiukai
Minkšti morkų keksiukai

Minkšti morkų keksiukai – lengvai praturtinami riešutais ar džiovintais vaisiais, o puri tekstūra maloniai dera su švelniu sūrio kremu.

Minkšti morkų keksiukai: receptas

Kiekvienas keksiukas tampa mažu desertiniu akcentu, todėl šis gardumynas tinka tiek kasdieniam pasimėgavimui, tiek šventiniam stalui.

Ingredientai:

  • 275 g cukraus
  • 200 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 4 kiaušiniai
  • apie 300 g tarkuotų morkų
  • iki 150 g riešutų arba džiovintų vaisių (nebūtina)
  • 225 g speltų arba pilno grūdo miltų
  • 2 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 arb. š. malto cinamono
  • 1 valg. š. kakavos miltelių

Kremui:

  • 125 g sviesto (minkšto)
  • 125 g kreminio sūrio
  • 275 g cukraus pudros
  • valgomų dekoracijų (nebūtina)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

5 auksinės vištienos ruošimo taisyklės, kad ji būtų sultinga ir itin skani
5 auksinės vištienos ruošimo taisyklės, kad ji būtų sultinga ir itin skani
2025-11-24
Šokoladinė tartaletė
Šokoladinė tartaletė – sodrių desertų mėgėjams
2025-07-22
Virkite taip kiaušinius ir lukštas nusilups savaime: slaptas būdas!
Virkite taip kiaušinius ir lukštas nusilups savaime: slaptas būdas!
2025-12-09
Gaivios salotos su tunu
Gaivios salotos su tunu – sveikas ir lengvai pagaminamas užkandis
2025-07-10
Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °Ctemperatūros ir į keksiukų formelę sudėti popierines kepimo formeles.
2. Dubenyje plakti cukrų, aliejų ir kiaušinius, kol masė taps vientisa. Įmaišyti tarkuotas morkas ir, jei norisi, iki 150 g kapotų riešutų, džiovintų vaisių ar jų mišinio.
3. Atskiram dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, prieskonius ir kakavą, kad viskas pasiskirstytų tolygiai. Tuomet supilti į morkų mišinį ir gerai išmaišyti.
4. Į paruoštas formeles įdėti tešlos iki maždaug dviejų trečdalių formelių tūrio. Kepti apie 25 min arba tol, kol įsmeigus medinį pagaliuką jis ištraukus bus švarus.
5. Kremui išplakti sviestą su kreminiu sūriu, kol masė taps švelni ir puri.
6. Įmaišyti cukraus pudrą šaukštu, kol pradės jungtis, tuomet dar kartą trumpai išplakti, kol kremas taps lengvas ir vientisas.
7. Kiekvieną atvėsusį keksiuką papuošti kremu. Dekoruoti pasirinktomis cukrinėmis dekoracijomis.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Desertai su morkomiskeksiukaiMinkšti morkų keksiukaimorkosMorkų keksiukai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Pesimistui tikrai pravers trys patarimai, kaip išmokti pozityviai mąstyti
Gyvenimas

Pesimistui tikrai pravers trys patarimai, kaip išmokti pozityviai mąstyti

Penkių ingredientų riešutų sviesto batonėliai
Desertai

Penkių ingredientų riešutų sviesto batonėliai

Ko negalima maišyti su pienu: daugelis žmonių apie tai net nepagalvoja
Sveikata ir grožis

Ko negalima maišyti su pienu: daugelis žmonių apie tai net nepagalvoja

Amarai puola net šilauoges? Šis triukas padės apsaugoti krūmus nuo kenkėjų.
Sodas ir daržas

Amarai puola net šilauoges? Šis triukas padės apsaugoti krūmus nuo kenkėjų

6 geriausios daug baltymų turinčios sėklos, kurios praturtins jūsų mitybą
Sveikata ir grožis

6 geriausios daug baltymų turinčios sėklos, kurios praturtins jūsų mitybą

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?