Rytinis valgymas daugeliui žmonių yra svarbus ritualas, padedantis išlaikyti energiją visai dienai ir išvengti žalingų užkandžių. Tačiau ne visi pusryčių patiekalai vienodai naudingi, jei jūsų tikslas – išlaikyti liekną kūną. Šiame straipsnyje aptarsime, kokius pusryčius rekomenduoja britų mitybos specialistas Mike Mosley, kad jie padėtų išlaikyti geras kūno formas ir suteiktų reikiamą energiją.
Kiaušiniai – pagrindinis pusryčių ingredientas
Pasak Mike Mosley, kiaušiniai yra vienas geriausių pasirinkimų pusryčiams. Juos galima gaminti įvairiai – virti, kepti ar ruošti omletą. Omletas su grybais ir svogūnais ne tik skanus, bet ir sveikesnis pasirinkimas, nes suteikia daugiau probiotikų ir vitaminų. Be to, kiaušinius galima papildyti česnakais, ciberžole ar špinatais, kad patiekalas būtų dar maistingesnis.
Kokio maisto reikėtų vengti
Norint išlaikyti liekną kūną, svarbu atsisakyti riebių produktų, tokių kaip lašiniai, nes jie gali greitai padidinti kalorijų kiekį. Taip pat reikėtų vengti miltinių gaminių, kurie dažnai yra kaloringi ir suteikia mažai naudos organizmui. Atsisakius šių produktų, bus lengviau kontroliuoti svorį ir išlaikyti energingumą visą dieną.
Maistingi priedai, kurie pagerina pusryčius
Į kiaušinių patiekalus rekomenduojama įdėti daržovių – grybų, svogūnų, špinatų ar česnakų. Šie priedai padidina patiekalo maistingumą, prideda skonių įvairovės ir suteikia organizmui naudingų vitaminų bei mineralų. Tokie pusryčiai ne tik padeda kontroliuoti svorį, bet ir gerina virškinimą bei energijos lygį.
Svarbiausia – sveikas ir subalansuotas pasirinkimas
Norint išlaikyti liekną kūną, pusryčiai turėtų būti subalansuoti ir sotūs, bet ne per kaloringi. Kiaušiniai, daržovės ir sveiki priedai yra puikus pasirinkimas, o riebius ir miltinius produktus reikėtų riboti. Reguliariai laikantis šių principų, bus lengviau išlaikyti gerą kūno formą ir energingumą visą dieną.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.