Mocarelos juostelės keptos karšto oro gruzdintuvėje – tai puikus užkandis sūrio mėgėjams. Iš išorės jos apskrudusios ir traškios, o viduje slepiasi švelnus, lydytas sūris.
Mocarelos juostelės keptos karšto oro gruzdintuvėje: receptas
Puikiai tinka tiek kaip šiltas užkandis vakarėliui, tiek kaip sotus užkandis prie mėgstamo padažo ar gėrimo.
Ingredientai:
- 400 g mocarelos sūrio bloko
- 2 valg. š. kvietinių miltų
- 1 arb. š. česnako granulių
- 1 kiaušinis
- 40 g panko džiūvėsėlių
- šiek tiek alyvuogių aliejaus
- druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Supjaustyti mocarelą maždaug 1,5 cm pločio juostelėmis ir nusausinti popieriniu rankšluosčiu.
2. Negilioje lėkštėje sumaišyti miltus su česnako granulėmis. Kitoje lėkštėje išplakti kiaušinį su gausiu žiupsneliu druskos ir pipirų. Trečioje lėkštėje paskleisti džiūvėsėlius.
3. Mocarelos juosteles apvolioti miltuose, tada kiaušinyje, tuomet vėl miltuose ir dar kartą kiaušinyje, kad susidarytų dvigubas apvalkalas. Įsitikinti, kad sūris visur tolygiai padengtas miltais – bet kokie plyšiai gali lemti, kad sūris išbėgs kepimo metu. Galiausiai apvolioti juosteles panko džiūvėsėliuose.
4. Šaldyti šaldiklyje paruoštas juosteles mažiausiai 30 minučių, kol jos visiškai sustings.
5. Patepti aliejumi oro gruzdintuvės krepšelio dugną ir išdėlioti vienu sluoksniu mocarelos lazdeles. Apipurkšti jų viršų aliejumi ir kepti karšto oro gruzdintuvėje 200 °C temperatūroje 10 min. Patiekite iškart.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.