ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Blynai » Moliūgo ir varškės blynai: neįtikėtinai skanu
Blynai

Moliūgo ir varškės blynai: neįtikėtinai skanu

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-08-09
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Moliūgo ir varškės blynai
Moliūgo ir varškės blynai

Moliūgo ir varškės blynai – minkšti ir skanučiai. Puiki idėja pusryčiams, pietums ar vakarienei. Skanu valgyti vienus, su mėgstamais padažais, recepto autorė rekomenduoja tiekti su graikišku jogurtu, rūkytu upėtakiu ir svogūnų laiškas – sunku atsispirti!

Moliūgo ir varškės blynai: receptas

Nesudėtingai paruošiami blynai pusryčiams, pietums ar vakarienei. Recepte nenaudojami kvietiniai miltai, jie pakeičiami avižiniai dribsniais, todėl tiks ir savo mityboje vengiantiems miltų.

Ingredientai:

  • 300 g orkaitėje kepto sviestinio moliūgo
  • 150 g varškės
  • 1 vnt. kiaušinio
  • 3-4 v.š. avižinių dribsnių
  • druskos

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Jeigu neturi kepto moliūgo, jį galite iškepti taip: moliūgą nuplaukite, supjaustykite riekėmis, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Apšlakstykite trupučiu aliejaus. Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių (priklausomai nuo moliūgo gabaliukų dydžio), kol suminkštės – lengvai prasidurs šakute. Palikite atvėsti.
2. Blynams elektriniu trintuvu (blenderiu) ar galingoje kokteilinėje sutrinkite moliūgą, varškę, kiaušinį, avižinius dribsnius ir druską.
3. Kepti vidutinėje kaitroje, keptuvėje, iš abiejų pusių.
4. Skanu patiekti su graikišku jogurtu, rūkytu upėtakiu ir svogūnų laiškais.

Taip pat skaitykite

Braškių rutuliukai: sveikas ir greitas užkandis
Braškių rutuliukai: sveikas ir greitas užkandis, kurį paruošite per 10 minučių
2025-08-18
Gordon Ramsay pusryčių pica: receptas tobuliems rytams
Gordon Ramsay pusryčių pica: receptas tobuliems rytams
2025-07-08
Itin paprastai paruošiami tuno kepsneliai
Itin paprastai paruošiami tuno kepsneliai
2025-07-14
Krevečių ryžiai su keptu kiaušiniu
Krevečių ryžiai su keptu kiaušiniu
2025-06-05

Receptu pasidalino Monika Stonkutė, dar daugiau jos puikių receptų galite rasti jos Instagram paskyroje.

ŽYMOS:moliūgasvarškė

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

10 įdomių faktų apie žmones, kurie turi žalias akis ir jų energiją
Įdomu

10 įdomių faktų apie žmones, kurie turi žalias akis ir jų energiją

Vištienos, grybų ir ryžių troškinys: sotus patiekalas
Receptai

Vištienos, grybų ir ryžių troškinys: sotus ir aromatingas patiekalas

Kava – ne tik energijos šaltinis: tyrimai atskleidė naudą organizmui
Sveikata ir grožis

Kava – ne tik energijos šaltinis: tyrimai atskleidė naudą organizmui

Naudingi patarimai persikraustymui: kaip procesą padaryti kuo efektyvesnį?
Gyvenimas

Naudingi patarimai persikraustymui: kaip procesą padaryti kuo efektyvesnį?

Itin paprastas vištienos karis
Mėsos patiekalai

Itin paprastas vištienos karis

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?