ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Blynai » Moliūgo ir varškės blynai: neįtikėtinai skanu
Blynai

Moliūgo ir varškės blynai: neįtikėtinai skanu

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-08-09
Komentarų: 0
1 min. skaitymo

Moliūgo ir varškės blynai – minkšti ir skanučiai. Puiki idėja pusryčiams, pietums ar vakarienei. Skanu valgyti vienus, su mėgstamais padažais, recepto autorė rekomenduoja tiekti su graikišku jogurtu, rūkytu upėtakiu ir svogūnų laiškas – sunku atsispirti!

Moliūgo ir varškės blynai
Moliūgo ir varškės blynai

Moliūgo ir varškės blynai: receptas

Nesudėtingai paruošiami blynai pusryčiams, pietums ar vakarienei. Recepte nenaudojami kvietiniai miltai, jie pakeičiami avižiniai dribsniais, todėl tiks ir savo mityboje vengiantiems miltų.

Ingredientai:

  • 300 g orkaitėje kepto sviestinio moliūgo
  • 150 g varškės
  • 1 vnt. kiaušinio
  • 3-4 v.š. avižinių dribsnių
  • druskos

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Jeigu neturi kepto moliūgo, jį galite iškepti taip: moliūgą nuplaukite, supjaustykite riekėmis, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Apšlakstykite trupučiu aliejaus. Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių (priklausomai nuo moliūgo gabaliukų dydžio), kol suminkštės – lengvai prasidurs šakute. Palikite atvėsti.
2. Blynams elektriniu trintuvu (blenderiu) ar galingoje kokteilinėje sutrinkite moliūgą, varškę, kiaušinį, avižinius dribsnius ir druską.
3. Kepti vidutinėje kaitroje, keptuvėje, iš abiejų pusių.
4. Skanu patiekti su graikišku jogurtu, rūkytu upėtakiu ir svogūnų laiškais.

Taip pat skaitykite

15 keistų skonių kombinacijų žinomuose patiekaluose, kurie užsienyje laikomi skanumynais
15 keistų skonių kombinacijų žinomuose patiekaluose, kurie užsienyje laikomi skanumynais
2025-09-26
Bulvių kroketai
Bulvių kroketai – gardus užkandis
2025-07-07
Naminė granola
Naminė granola – skanesnė nei parduotuvėje
2025-08-11
Trapios tešlos pyragas su avietėmis
Trapios tešlos pyragas su avietėmis
2025-08-06

Receptu pasidalino Monika Stonkutė, dar daugiau jos puikių receptų galite rasti jos Instagram paskyroje.

ŽYMOS:moliūgasvarškė

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip išnaikinti didelę maistinių kandžių populiaciją? Specialistai dalijasi patarimais
Gyvenimas

Kaip išnaikinti didelę maistinių kandžių populiaciją? Specialistai dalijasi patarimais

Belgiški vafliai
Blynai

Belgiški vafliai – lėtiems savaitgalio pusryčiams

Kaip paruošti jautieną, kad ši būtų minkšta ir sultinga
Naudinga

Šefas dalijasi patarimais, kaip paruošti jautieną, kad ši būtų minkšta ir sultinga

Sveikuoliški produktai, kuriuos reikėtų vartoti su saiku
Uncategorized

Ar tikrai šie sveikuoliški produktai tokie nekalti? Atsako mitybos specialistai

Naujas iššūkis moterims: ar gali padaryti 11 atsispaudimų?
Sveikata ir grožis

Naujas iššūkis moterims: ar gali padaryti 11 atsispaudimų?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?