ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Moliūgų apkepas be miltų, varškės ir cukraus patiks visai šeimai
Apkepai

Moliūgų apkepas be miltų, varškės ir cukraus patiks visai šeimai

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-13
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Moliūgų apkepas su džiovintais vaisiais
Moliūgų apkepas su džiovintais vaisiais

Ieškote sveiko ir skanaus deserto ar užkandžio? Šis moliūgų apkepas – puikus pasirinkimas, išsiskiriantis iš tradicinių receptų savo natūralumu ir subtiliu skoniu.

Pamirškite miltus, varškę ir cukrų – šiame recepte pagrindinis vaidmuo tenka moliūgo skoniui ir aromatui, suteikiant apkepui švelnią tekstūrą.

Unikali moliūgų apkepo kompozicija ir paprastas paruošimas patiks visai šeimai, o jo subalansuotas skonis puikiai tinka tiek kaip desertas, tiek kaip sotus popietės užkandis. Atraskite naują moliūgų skonio patirtį su šiuo receptu!

Desertinis moliūgų apkepas

Šis moliūgų apkepo receptas – tai puikus sveikesnio deserto ar užkandžio pavyzdys. Jame nėra miltų ar rafinuoto cukraus, o pagrindinis vaidmuo tenka natūraliam moliūgo skoniui ir aromatui, papildytam džiovintų vaisių saldumu.

Taip pat skaitykite

Rabarbarų sūrio pyragas su imbieru
Rabarbarų sūrio pyragas su imbieru
2025-09-06
Sultinio kubelius gaminu pati
Sultinio kubelius gaminu pati: nustebsite, kokie skanūs bus šiais kubeliais pagardinti patiekalai!
2025-10-08
Duona su cukinijomis
Duona su cukinijomis – sveikuoliška ir gardi alternatyva sumuštiniams
2025-07-21
Namuose kepta česnakinė duona
Namuose kepta česnakinė duona – 100 kartų geresnė už pirktinę
2025-07-22

Paprastas ir greitas paruošimas leidžia mėgautis skaniu ir sveiku patiekalu be didelių pastangų. Švelni tekstūra ir subtilus skonis patiks visiems, mėgstantiems moliūgus.

Moliūgų apkepas ir jo paruošimas

Jums reikės:

  • 500 g moliūgų
  • 250 ml grietinėlės
  • 50 g razinų
  • 50 g džiovintų slyvų
  • 1 kiaušinio

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Kaip gaminti:
  • Moliūgų apkepo gamyba prasideda nuo moliūgo paruošimo:
  • Nulupkite ir supjaustykite jį mažais griežinėliais.
  • Virinkite apie 10–15 minučių, kol šiek tiek suminkštės.
  • Tuo tarpu paruoškite džiovintus vaisius: susmulkinkite slyvas, sumaišykite su razinomis ir užpilkite karštu vandeniu kelioms minutėms, kad suminkštėtų. Galite pridėti ir kitų mėgstamų džiovintų vaisių ar riešutų pagal skonį.
  • Išplakite grietinėlę su kiaušiniu; cukraus galite įberti pagal skonį, atsižvelgdami į moliūgo saldumą, tačiau sviestiniam moliūgui cukraus gali visiškai nereikėti.
  • Išvirtus moliūgo griežinėlius sudėkite į kepimo formą, ant viršaus suberkite paruoštus džiovintus vaisius ir užpilkite grietinėlės mišiniu.
  • Kepkite 200°C temperatūroje apie 30 minučių. Atvėsinkite, supjaustykite ir mėgaukitės!

Šį universalų receptą galite pritaikyti pagal savo pageidavimus, naudodami įvairius džiovintus vaisius – abrikosus, datules, figas ar net džiovintus bananus.

Šis sveikas, aromatingas ir skanus moliūgų apkepas – puiki alternatyva tradiciniams kepiniams, idealiai tinkanti kaip desertas arba sotus užkandis. Būtinai išbandykite ir pasidalinkite savo patirtimi!

ŽYMOS:apkepasBe miltųmoliūgai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Tereikia pamirkyti ir įdėti į skalbimo mašiną
Gyvenimas

Tereikia pamirkyti ir įdėti į skalbimo mašiną: tai padeda išspręsti vieną nemalonią problemą

Kaip pagerinti kavos skonį? Paprastas triukas su cinamonu
Gyvenimas

Kaip pagerinti kavos skonį? Paprastas triukas su cinamonu

Testas: pasirinkite žmogų ant medžio - ir mes pasakysime apie jus kai ką svarbaus
Gyvenimas

Testas: pasirinkite žmogų ant medžio – ir mes pasakysime apie jus kai ką svarbaus

Vonios kambario feng shui: kaip nubaidyti nelaimes ir pritraukti gerovę?
Horoskopai

Vonios kambario feng shui: kaip nubaidyti nelaimes ir pritraukti gerovę?

Pasirinkite kristalą ir išsiaiškinkite, ko jums dabar reikia labiausiai
Horoskopai

Pasirinkite kristalą ir išsiaiškinkite, ko jums dabar reikia labiausiai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?