ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Moliūgų apkepas be miltų, varškės ir cukraus patiks visai šeimai
Apkepai

Moliūgų apkepas be miltų, varškės ir cukraus patiks visai šeimai

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-13
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Moliūgų apkepas su džiovintais vaisiais
Moliūgų apkepas su džiovintais vaisiais

Ieškote sveiko ir skanaus deserto ar užkandžio? Šis moliūgų apkepas – puikus pasirinkimas, išsiskiriantis iš tradicinių receptų savo natūralumu ir subtiliu skoniu.

Pamirškite miltus, varškę ir cukrų – šiame recepte pagrindinis vaidmuo tenka moliūgo skoniui ir aromatui, suteikiant apkepui švelnią tekstūrą.

Unikali moliūgų apkepo kompozicija ir paprastas paruošimas patiks visai šeimai, o jo subalansuotas skonis puikiai tinka tiek kaip desertas, tiek kaip sotus popietės užkandis. Atraskite naują moliūgų skonio patirtį su šiuo receptu!

Desertinis moliūgų apkepas

Šis moliūgų apkepo receptas – tai puikus sveikesnio deserto ar užkandžio pavyzdys. Jame nėra miltų ar rafinuoto cukraus, o pagrindinis vaidmuo tenka natūraliam moliūgo skoniui ir aromatui, papildytam džiovintų vaisių saldumu.

Paprastas ir greitas paruošimas leidžia mėgautis skaniu ir sveiku patiekalu be didelių pastangų. Švelni tekstūra ir subtilus skonis patiks visiems, mėgstantiems moliūgus.

Moliūgų apkepas ir jo paruošimas

Jums reikės:

  • 500 g moliūgų
  • 250 ml grietinėlės
  • 50 g razinų
  • 50 g džiovintų slyvų
  • 1 kiaušinio

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Kaip gaminti:

  • Moliūgų apkepo gamyba prasideda nuo moliūgo paruošimo:
  • Nulupkite ir supjaustykite jį mažais griežinėliais.
  • Virinkite apie 10–15 minučių, kol šiek tiek suminkštės.
  • Tuo tarpu paruoškite džiovintus vaisius: susmulkinkite slyvas, sumaišykite su razinomis ir užpilkite karštu vandeniu kelioms minutėms, kad suminkštėtų. Galite pridėti ir kitų mėgstamų džiovintų vaisių ar riešutų pagal skonį.
  • Išplakite grietinėlę su kiaušiniu; cukraus galite įberti pagal skonį, atsižvelgdami į moliūgo saldumą, tačiau sviestiniam moliūgui cukraus gali visiškai nereikėti.
  • Išvirtus moliūgo griežinėlius sudėkite į kepimo formą, ant viršaus suberkite paruoštus džiovintus vaisius ir užpilkite grietinėlės mišiniu.
  • Kepkite 200°C temperatūroje apie 30 minučių. Atvėsinkite, supjaustykite ir mėgaukitės!

Šį universalų receptą galite pritaikyti pagal savo pageidavimus, naudodami įvairius džiovintus vaisius – abrikosus, datules, figas ar net džiovintus bananus.

Šis sveikas, aromatingas ir skanus moliūgų apkepas – puiki alternatyva tradiciniams kepiniams, idealiai tinkanti kaip desertas arba sotus užkandis. Būtinai išbandykite ir pasidalinkite savo patirtimi!

ŽYMOS:apkepasBe miltųmoliūgai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Jogurtinis pyragas su vyšnių džemu
Desertai

Jogurtinis pyragas: receptas, dėl kurio visi iš proto eina

2025-06-13
Prieskoninė bananų duona
Desertai

Prieskoninė bananų duona – aromatingas desertas

2025-06-05
Traiškytų agurkų salotos su feta ir krapais
Receptai

Traiškytų agurkų salotos su feta ir krapais

2025-06-04
Naminiai sultinio kubeliai, kaip pasigaminti?
Receptai

Naminiai sultinio kubeliai: išbandę parduotuvėje tikrai daugiau nepirksite

2025-06-13

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?