ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Moliūgų blynai su sviestiniu sirupu: saldžiai dienos pradžiai
Receptai

Moliūgų blynai su sviestiniu sirupu: saldžiai dienos pradžiai

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-08-11
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Moliūgų blynai su sviestiniu sirupu
Moliūgų blynai su sviestiniu sirupu

Moliūgų blynai yra puikus pasirinkimas rudeniui, kai norisi kažko ypatingo ir šilto. Šis receptas sujungia kvapnų moliūgų prieskonių skonį su švelniu sviestinio pekano riešutų sirupo saldumu.

Moliūgų blynai – receptas

Receptas nesudėtingas, bet rezultatas pradžiugins visus šeimos narius.

Moliūgų blynai su sirupu

Ingredientai

  • Blynams:
    • Kvietinių miltų
    • Cukraus
    • Kepimo miltelių ir sodos
    • Moliūgų prieskonių mišinio (cinamono, muskato, gvazdikėlių)
    • Tyrinto moliūgo
    • Kiaušinių
    • Pieno
    • Vanilės ekstrakto
    • Sviesto
  • Sviestiniam sirupui:
    • Pekano riešutų
    • Sviesto
    • Rudojo cukraus
    • Klevo sirupo

Gaminimo eiga:

Taip pat skaitykite

Raudonųjų lęšių ir moliūgų sriuba
Raudonųjų lęšių ir moliūgų sriuba
2025-08-04
Jei norite jaustis energingi visą dieną, pusryčiams rinkitės produktus, kuriuos valgo princesė Kate Middelton
Jei norite jaustis energingi visą dieną, pusryčiams rinkitės produktus, kuriuos valgo princesė Kate Middelton
2025-10-22
Mažosios morkos: ką verta žinoti apie šį populiarų užkandį?
Mažosios morkos: ką verta žinoti apie šį populiarų užkandį?
2025-06-05
Šis pyragas toks skanus, kad jį norėsite gaminti kiekvieną dieną.
Šis pyragas toks skanus, kad jį norėsite gaminti kiekvieną dieną: greitas ir paprastas receptas
2025-08-26

1. Blynų tešlos paruošimas
Pradėkite nuo sausų ingredientų: dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir moliūgų prieskonius. Kitame dubenyje suplakite tyrintą moliūgą, kiaušinius, pieną, vanilės ekstraktą ir ištirpintą sviestą. Tada šlapius ingredientus supilkite į sausus ir maišykite, kol tešla taps vientisa, bet nepermaišykite, kad blynai išliktų purūs.

2. Blynų kepimas
Įkaitinkite keptuvę ar plokščią keptuvę ant vidutinės ugnies ir lengvai ją patepkite sviestu. Pilkite po šaukštą tešlos, formuodami norimo dydžio blynus. Kepkite apie 2–3 minutes iš kiekvienos pusės, kol paviršiuje pasirodys burbuliukai ir blynai taps gražiai auksinės spalvos.

3. Sviestinio sirupo gamyba
Į mažą puodą suberkite smulkintus pekano riešutus ir šiek tiek pakepinkite ant vidutinės ugnies, kol jie paskleis aromatą. Tada įpilkite sviesto, leiskite jam ištirpti, ir suberkite rudąjį cukrų. Maišykite, kol cukrus ištirps, o tada supilkite klevo sirupą. Virkite dar kelias minutes, kad viskas gerai susimaišytų ir sutirštėtų.

Patiekimas

Blynus sudėkite į lėkštę, vieną ant kito, ir gausiai apipilkite karštu sviestiniu pekano sirupu. Jei norite, papildykite plakta grietinėle ar trupučiu cinamono viršuje.

Kodėl verta išbandyti šį receptą?

Moliūgų blynai yra ne tik gardūs, bet ir suteikia galimybę pasimėgauti sezoniniais skoniais. Tyrintas moliūgas suteikia blynams drėgmės ir sodrumo, o prieskonių mišinys sukuria šiltą ir jaukų skonį. Sviestinis pekano sirupas prideda saldaus riešutų skonio, kuris tobulai papildo blynus.

Patarimai ir variacijos

  • Sveikesnė versija: Naudokite viso grūdo miltus ir mažiau cukraus.
  • Priedai: Galite įmaišyti į tešlą šokolado gabalėlių, džiovintų spanguolių ar smulkintų pekano riešutų.
  • Šaldymas: Blynai puikiai tinka užšaldyti. Sudėkite atvėsusius blynus į sandarius maišelius, o prieš valgant juos pašildykite orkaitėje ar mikrobangų krosnelėje.

Moliūgų blynai su sviestiniu pekano sirupu yra patiekalas, kuris tikrai taps jūsų mėgstamiausiu rudens pusryčių ar priešpiečių pasirinkimu. Jie puikiai dera su karšta kava ar arbata ir suteikia jaukumo kiekvienai akimirkai.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Taip pat skaitykite

Fermentuoti gėrimai. Pasigaminkite mėgiamus gėrimus namuose
Fermentuoti gėrimai. Pasigaminkite mėgiamus gėrimus namuose
2025-06-13
Svieste troškint kotletai
Svieste troškint kotletai: neįprastas, bet tikrai dėmesio vertas receptas
2025-09-23
„Šalta“ adžika be virimo: kaip paruošti?
„Šalta“ adžika be virimo: kaip paruošti?
2025-09-04
Vieno puodo makaronai su tunu
Vieno puodo makaronai su tunu
2025-10-21

Šaltinis: cuisineathome.com

ŽYMOS:blynaimoliūgaimoliūgų blynaipusryčiaipusryčių receptai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

5 mandagios frazės, atstumiančios nuo mūsų kitus žmones.
Gyvenimas

5 mandagios frazės, atstumiančios nuo mūsų kitus žmones

4 zodiako ženklai, kurie niekada nepasakys, kaip jie jaučiasi
Horoskopai

4 zodiako ženklai, kurie niekada nepasakys, kaip jie jaučiasi

Pavojingi virusai, kurie grįžta pas mus ir vėl po daugybės metų
Sveikata ir grožis

Pavojingi virusai, kurie grįžta pas mus ir vėl po daugybės metų

Avižos kaip natūrali trąša: kodėl spalį verta patręšti daržą šiuo paprastu būdu
Sodas ir daržas

Gaukite rekordinį derlių kitais metais: spalį tiesiog išbarstykite šias kruopas savo darže

Gardus slyvų padažas žiemai: puikiai dera su mėsos patiekalais!
Naudinga

Gardus slyvų padažas žiemai: puikiai dera su mėsos patiekalais!

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?